رئیس جهاد دانشگاهی لرستان: بانک جامع متخصصان و نیازهای استان ایجاد شود

۲۶ آذر ۱۳۹۷ | ۰۰:۰۰ کد : ۷۷۵۱ ستادی
تعداد بازدید:۲۳۱
رئیس جهاد دانشگاهی لرستان: بانک جامع متخصصان و نیازهای استان ایجاد شود

رئیس جهاد دانشگاهی لرستان گفت: بانک جامع متخصصان و نیازهای استان ایجاد شود.

دکتر سید علی نادر دهقانی‌الوار روز شنبه بیست و چهارم آذر ماه در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی در گفت‌وگو با روابط عمومی جهاد دانشگاهی استان لرستان، با تبریک هفته پژوهش بیان کرد: هفته پژوهش فرصت خوبی برای مرور دستاوردهای پژوهشی استان و رصد تکالیف و اقدامات انجام گرفته توسط نهادهای تشکیل شده در این حوزه است.

وی ادامه داد: در این هفته باید مروری بر پژوهش و تحقیقات به‌عنوان بستر و ضرورتی مهم در جامعه، داشته باشیم.

دهقانی‌الوار با بیان اینکه پژوهش دو بستر نیازها و ضرورت جامعه و دیگری نیروی انسانی متخصص رامی‌خواهد، اضافه کرد: تمامی نیازهای استان مشخص نیستند، هرچند بخشی از آنها توسط دستگاه‌ها ارائه شده است.

وی بیان کرد: دستگاه‌های اجرایی استان باید نیازهای خود را به نهادها و مراکز پژوهشی اعلام کنند و از آنها بخواهند مشکلات آن‌ها را بررسی و تحلیل کرده سپس راهکار مشخص علمی ارائه دهند.

این مقام مسئول با انتقاد از اینکه نیازهای پژوهشی دستگاه‌های اجرایی استان به جاهایی غیر از مراکز پژوهشی داده می‌شود، خاطرنشان کرد: علت اینکه در دستگاه‌ها و حوزه‌های کاری مختلف مسائل و مشکلات لاینحل وجود داشته این است که آنها در یک نهاد پژوهشی مطرح نشده‌اند و چنانچه کسی هم راهکاری برای آنها داده، پژوهشگر نبوده است.

عضو هیئت‌علمی جهاد دانشگاهی لرستان تصریح کرد: دستگاه‌هایی که می‌خواهند در حوزه‌های اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و فناوری فعالیتی داشته باشند باید آن را با نهادها و مراکز پژوهشی مطرح کرده تا بتوانند به نتیجه مطلوب برسند.

وی با بیان اینکه در استان در بخش تربیت نیروی انسانی متخصص و علاقه‌مند کم ‌کار شده و اگر هم کاری صورت گرفته پراکنده بوده است، ادامه داد: نیروی انسانی سرمایه اصلی استان است؛ وقتی صحبت از توسعه می‌شود مهم‌ترین محور آن نیروی انسانی متخصص، فنی، متعهد، وفادار و آرمان‌گرا با روحیه علمی و علاقه‌مند به توسعه است.

رئیس جهاد دانشگاهی لرستان اظهار کرد: فضای کار در استان باید مطلوب شود تا نیروی انسانی متخصص مهاجرت نکند؛ باید سعی کنیم ساختارهای مناسب و حمایتی ایجاد کنیم تا نیروی انسانی ماندگار شده و کار تحقیقاتی و علمی دقیق انجام دهد.

دکتر دهقانی‌الوار تأکید کرد: تنها راه حمایت از پژوهش‌گر و سازمان پژوهشی این است که محصولات آنها در داخل استان خریداری شود؛ اگر دانشگاهی محصولی تولید کرد نباید در استانی دیگر به فروش برسد.

رئیس جهاد دانشگاهی لرستان گفت: عدم خرید و استفاده از محصول تولید شده در دانشگاه‌های استان از ضعف‌های ما در حوزه پژوهشی است.

وی خاطرنشان کرد: تحقیقات و پژوهش‌های جهاد دانشگاهی لرستان تقاضامحور و مسئله محور بوده و سعی کرده‌ایم همه آنها را به این سمت هدایت کنیم.

دهقانی‌الوار با بیان اینکه در جهاد دانشگاهی لرستان تعداد نیروی انسانی پژوهشی کمتر از سایر دستگاه‌ها و نهادها هستند اما کارهای خیلی خوبی انجام دادیم که در سطح کشور دارای جایگاه هستند، یادآور شد: با ایجاد مرکز رشد در جهاد دانشگاهی لرستان در سال 96 و 97 بیش از هفت میلیارد تومان فروش فناوری شامل تکنیک، فن، فرآیند و خدمات به خارج استان داشتیم.

وی با اشاره به اینکه با ایجاد ساختارهای لازم و راه‌اندازی گلخانه‌ها، کشت بومی و بومی‌سازی گیاهان دارویی سعی کرده‌ایم کشاورزی را به یک مسئله و رویکرد مهم در ذهن مردم تبدیل کنیم و به آن‌ها نشان دهیم می‌توان با کشاورزی مدرن درآمدزایی و کار اقتصادی انجام داد، گفت: در بام لرستان نیز مجتمع تحقیقات و فناوری راه‌اندازی کردیم که محصولات آن در سطح استان توزیع می‌شود.

رئیس جهاد دانشگاهی لرستان بیان کرد: در حوزه پزشکی جهاد دانشگاهی لرستان نیز با همکاری دستگاه‌های مختلف مرکز ناباروری که یکی از ضروریات استان است را راه‌اندازی کرده که مرکزی مدرن، موردنیاز و تقاضای مردم است.

دهقانی‌الوار با تاکید دوباره بر اینکه تعلیم، تربیت و توانمندسازی نیروی انسانی کار ارزشمندی در توسعه است، اضافه کرد: باید بانک جامعی از متخصصان و نیازهای استان جمع‌آوری و آن‌ها را به صورت شبکه‌ای به علم مرتبط کنیم.


نظر شما :