رئیس جهاد دانشگاهی واحد لرستان: تبیین برنامهای جامع مبتنی بر ایدههای نو، اولویت پژوهشی جامعه است.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد لرستان گفت: تبیین برنامه ای جامع مبتنی بر ایده های نو اولویت پژوهشی جامعه است.
دکتر سید علی نادر دهقانی الوار در گفت وگو با روابط عمومی جهاد دانشگاهی لرستان با تبریک هفته پژوهش و فناوری به همه پژوهشگران، فناوران و صاحبان فکر و با آرزوی پیوند هرچه بیشتر بین پژوهش، فناوری و برنامه توسعه استان که لازم است در این هفته به آن پرداخته شود، اظهار کرد: اولویت پژوهش استان همان اولویتی است که بستر و خاستگاه آن در نیازهای مردم و جامعه وجود دارد.
وی اضافه کرد: اولویت پژوهشی استان همان نقایصی است که در برنامه های توسعه ای لرستان وجود دارد که باید به آن پرداخته شود.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد لرستان تاکید کرد: اولین اولویت ما در حوزه پژوهش، فناوری و تولید علم این است که بتوانیم برنامه ای جامع مبتنی بر ایده های نو، ضرورت ها، پتانسل ها و ظرفیت های استان در بخشهای مختلف تبیین کنیم و یکی از این بخش ها دانشگاهها و علم و فناوری است.
وی تصریح کرد: برای ایجاد این مهم باید پیوند بین مدیران ارشد استان، دانشگاهها، مراکز تحقیقاتی و پژوهشگاه ها برقرار شود.
دکتر دهقانیالوار یادآور شد: در لرستان تلاش کردیم رابطه بین مدیریت ارشد استان، مدیران و دستگاه های اجرایی با دانشگاهها و مراکز آموزشی و پژوهشی برقرار شود و با توجه به اینکه لرستان، استانی است با نیازها و ظرفیت های مختلف، برای رخ دادن این اتفاق ممکن است به زمان بیشتری نیاز داشته باشیم.
عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی واحد لرستان با بیان اینکه باید زیرساختهای پژوهشی در استان تقویت و ایجاد شوند، خاطرنشان کرد: بخشی از اعتبارات استان به سمت ایجاد زیرساخت ها، زمینه ها و تکمیل آزمایشگاه هایی که در حوزه پژوهش نیاز بوده سوق داده شود.
وی گفت: در هر صورت حوزه پژوهش دانشگاه و مراکز تحقیقاتی و پژوهشی دارای یک سری نقایص هستند که باید آنها را برطرف کنیم.
دهقانیالوار با بیان اینکه باید زمینه را فراهم کنیم تا پژوهشگران و فناوران ایده هایی نو در حوزه های مختلف ارائه دهند، تاکید کرد: این مقدور و میسور نخواهد شد مگر اینکه دستگاههای اجرایی لرستان نیازهای پژوهشی خود را اعلام کنند و ما هم براساس توانمندی هایی که در استان وجود دارد این نیازها را برآورده سازیم.
وی با اشاره به اینکه دستگاه های اجرایی و مراکز خدماتی ضرورت ها، نیازهای پژوهشی و فناوری را به ما اعلام نمی کنند، ادامه داد: دلیل این کار عدم اعتقاد آنها به مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی است و معتقدند دانشگاه و مراکز پژوهشی از عهده برطرف کردن این نیازها برنمی آیند.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد لرستان با تاکید براینکه البته در این بین ماهم نیامدیم خودمان را ارائه و معرفی کنیم و متاسفانه این نقص بین دستگاههای اجرایی و مراکز نیازمند خدمات فناوری و دانشگاهی وجود دارد، افزود: همچنین مسیری برای رفع این نقیصه در استان طراحی نشده و هیچ برنامه ای نداریم که بتوانیم آن را رفع کنیم و این مهمترین موضوعی است که باید همه برای مرتفع کردن آن تلاش کنیم.
دهقانیالوار بیان کرد: دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی باید تلاش کنند یک سری فعالیت های شاخص را انجام دهند تا نظر و اعتماد همگان جلب شود.
وی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی در سطح کشور در حوزه های مختلف نفت، پزشکی، انرژی، الکترونیک، سلول های بنیادین و بهینه سازی کشاورزی کارهای شاخص و جهانی انجام داده است، اظهار کرد: این کارها به عنوان الگو اجرا شده و باید کارهایی از این دست به صورت الگو ارائه شوند تا همه بیایند و این دستاوردها را مشاهده کنند و نهایتا این رابطه دوسویه بین مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی و بخش اجرایی برقرار و از ظرفیت این دو استفاده شود.
نظر شما :