به همت جهاددانشگاهی لرستان؛ دومین همایش ملی "بررسی ادبیات بومی ایران زمین" برگزار شد

۰۱ مهر ۱۳۹۶ | ۰۰:۰۰ کد : ۷۶۹۸ فرهنگی
تعداد بازدید:۶۲۸
به همت جهاددانشگاهی لرستان؛  دومین همایش ملی "بررسی ادبیات بومی ایران زمین" برگزار شد

دومین همایش ملی "بررسی ادبیات بومی ایران زمین"به همت جهاددانشگاهی لرستان امروز 28 شهریور ماه برگزار شد

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی لرستان، دکتر سید علی نادر دهقانی در افتتاحیه همایش ملی "بررسی ادبیات بومی ایران زمین" ، اظهار کرد: در جامعه جهانی امروز یک سیستم بسیار پیچیده حاکم است و این سیستم در ابعاد فرهنگی، مدیریتی، سیاسی و برنامه‌ریزی حاکمیت خود را بر جهان سیطره داده و این وضعیت کنونی یک چشم‌انداز مبهمی را بر روی جهانیان قرار داده است.
رئیس جهاد دانشگاهی لرستان گفت: ادبیات بومی عامل انتقال تمایلات، خواست‌ها و اخلاقیات یک جامعه است.
وی با بیان اینکه ما به طور واضح نمی‌دانیم که ده سال آینده وضعیت اقتصادی جهان چه خواهد شد یا تصمیمات جهانی به چه سمتی خواهد رفت و چگونه خواهد شد، ادامه داد: همچنین مشخص نیست که چه نگاه‌های مدیریتی، سیاسی و ژئوپولتیکی بر جهان حاکم خواهد شد.
دهقانی الوار افزود: بخشی از این ابهامات به معادلات پشت پرده بر می‌گردد و غالبا حول و حوش منافع کشورها شکل می‌گیرند؛ بخشی نیز به سرعت پیشرفت جهان برمی‌گردد و در حوزه فن‌آوری جهان با سرعت در حال حرکت است.
عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی لرستان خاطرنشان کرد: بخشی نیز به از دست رفتن تعادل اکولوژیکی در جهان برمی‌گردد اما در دنیا با بحث‌های جدی سروکار داریم و کشور نیز گرفتار آن‌ها هست. ما معتقد هستیم تعادل دنیا به لحاظ اکولوژیکی کاملا به هم خورده است چراکه به یکباره سیل یا زلزله می‌آید و یک سال بارندگی کم و سالی دیگر زیاد است.
وی با بیان اینکه ما در مدیریت جهان با چنین چشم‌اندازی روبرو هستیم، افزود: بنابراین سه اقدام را می‌توانیم انجام دهیم؛ اول اینکه می‌توانیم نظاره‌گر این روند بوده و منتظر باشیم که عاقبت تحولات جهان چه خواهد شد که متاسفانه نگاه بخش محدودی از جامعه ما اینگونه است.
دهقانی الوار گفت: دوم اینکه می‌توانیم با هم‌پیمانی با قدرت‌های بزرگ و تصمیم‌گیر نقشی را عهده‌دار و پذیرا باشیم که بر اساس اعتقادات ما و عدم اعتمادی که به بسیاری از تصمیم گیران و قدرت‌های جهانی داریم چنین الگویی هم امکان پذیر نیست. سوم اینکه باید یک استراتژی بومی بر اساس ظرفیت‌ها و قابلیت‌های محلی طراحی و اجرا کنیم که هم از تحولات جهانی عقب نمانیم و هم نقشی در نظام جهانی ایفا کرده باشیم.
رئیس جهاد دانشگاهی لرستان اظهار کرد: برای تحقق این موضوع باید به ریز و درشت اطلاعات کشور دسترسی پیدا کنیم و مزیت‌ها و قابلیت‌های مختلف را در ابعاد فرهنگی، سیاسی،اقتصادی و دیپلماسی شناسایی کنیم.
دهقانی الوار خاطرنشان کرد: در همین راستا باید با اتخاذ تدبیر سوم با بخشی از جهان که قابلیت تعامل دارد قدرت دیپلماسی خود را افزایش داده و داشته‌های فرهنگی، اجتماعی و هویتی خود را عرضه کنیم. نکته بعدی این بخش اینست که باید ظرفیت‌های فراموش شده کشور را در حوزه‌های انسانی، محیطی، فرهنگی و اجتماعی شناسایی و با بهره‌گیری از آن تلاش کنیم که جایگاه خود را ارتقا دهیم.
رئیس جهاد دانشگاهی لرستان اظهار کرد: ادبیات فارسی عامل انتقال تمایلات، خواست‌ها و اخلاقیات یک جامعه است و ما دوست داریم تمایلات، اخلاقمان ، ادبیات و گفتمانمان را به تمام دنیا ثابت کنیم و بگوییم که ما ملت با اخلاقی هستیم.
دهقانی‌الوار با بیان اینکه ادبیات آغازگر گفتگو با جهان است و می‌توانیم از همین سیستم و با بهره‌گیری از آن و ادبیات بومی با دنیا گفتگو کنیم و این موضوع خیلی جای بحث دارد، تصریح کرد: ادبیات می‌تواند عامل شکل‌گیری تبادلات ما بوده و تنها تعاملات فرهنگی و اجتماعی نباشد و تعاملات سیاسی، اقتصادی و حتی تجاری و فن‌آوری باشد و می‌تواند در این حوزه‌ها نیز به ما کمک‌های زیادی بکند.
وی با اشاره به اینکه کار کردن بر روی ادبیات بومی کشور، امروز یک تکلیف و یک حرکت جهادی است و همانطوری که در حوزه اقتصادی موضوع اقتصاد مقاومتی را مطرح می‌کنیم و به درستی بخشی از منابع کشور را برای تحقق آن بسیج می‌کنیم باید در حوزه ادبیات بومی و محلی نیز چنین اقدامات مشابهی بیفتد.
دهقانی با اشاره به همایش بررسی ادبیات بومی ایران زمین گفت: این همایش از جمله کارهایی است که سال‌ها انجام می‌دهیم و در اوایل با عنوان کله‌باد برگزار می‌شد و سه دوره به صورت استانی پیگیری شد که بخاطر استقبال خوبی که از آن شد کار به صورت منطقه‌ای ادامه پیدا کرد و دو دوره منطقه‌ای برگزار شد.
وی خاطرنشان کرد: مشاهده شد که از استان‌های همجوار استقبال خوبی از آن می‌شود و بخشی از این توانمندی فرهنگی را بیان کردند برای همین به صورت ملی پیگیری شد. هم‌اکنون این همایش دوره دوم آن است که به صورت ملی دارد برگزار می‌شود، این کار کار سنگینی است، برای همین هر دو سال یکبار برگزار می‌شود و دوسالانه است.
رئیس جهاد دانشگاهی لرستان اظهار کرد: هدفی که در این دوره پیگیری کردیم اینست که بتوانیم ادبیات فاخر و کهن ایران زمین را معرفی کرده و بستری را فراهم کنیم تا پژوهشگران و اساتید ما در حوزه‌های مختلف حضور پیدا کنند. همچنین در حوزه ادبیات بومی ایران زمین کارهای شاخص انجام دهند که در این زمینه می‌تواند از اهمیت بالایی برخوردار باشد.
وی با بیان اینکه این همایش درنظر دارد که یک مرجع علمی تهیه کند، گفت: درحوزه ادبیات بومی مراجع علمی و مطمئن قابل اعتنا کم داریم که تلاش کردیم تا از طریق همایش و موارد مشابه یک مرجع قابل اعتماد برای پژوهشگران فراهم کنیم، خوشبختانه بخشی از این اهداف تحقق پیدا کرده ولی تحقق کامل همه اهداف همایش نیازمند همکاری، همیاری، مساعدت و حضور پررنگ و معنادار همه پژوهشگران دانشگاهی ماست.
دهقانی اظهار کرد: این دوره با همکاری تمام دوستان برگزار می‌شود و جای تشکر و قدردانی از همه همکاران در حوزه فرهنگی دارد، در این دوره همایش حدود ۲۰۰ مقاله به دبیرخانه ارسال شده که ۱۰۵ مقاله از سراسر کشور برای چاپ و سخنرانی انتخاب شده‌اند؛ ۳۲ مقاله نیز فردا ارائه و ۷۳ مقاله هم در کتابچه همایش چاپ می‌شود.
رئیس جهاد دانشگاهی لرستان با بیان اینکه استقبال خیلی خوبی از تمام کشور از همایش شده است، اظهار کرد: جهاد دانشگاهی علاوه بر حوزه فرهنگی در بخش‌های متنوع دیگری فعالیت می‌کند و امروز این نهاد علمی در حوزه تولید فن‌آوری در استان کار می‌کند و در سطح کشور نیز توانسته جایگاه خیلی خوبی کسب کند.
 


نظر شما :