رئیس جهاد دانشگاهی استان: از توان علمی لرستان استفاده نمیشود
رئیس جهاد دانشگاهی لرستان گفت: از توان علمی استان استفاده نمیشود.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، دکتر سید علی نادر دهقانی الوار در مراسم اکران مستند به رنگ بلوط ساخته بهمن ابراهیمی که به همت مرکز تخصصی فرهنگ و ادبیات بومی جهاد دانشگاهی واحد لرستان برگزار شد، اظهار کرد: فعالیتهای جهاد دانشگاهی در زمینههای مختلفی از جمله پژوهش، فناوری، آموزش عالی و کوتاهمدت و فرهنگی است.
وی ادامه داد: بخشی از کارهای جهاد دانشگاهی تکلیف سازمانی ما بوده و در اساسنامه سازمان نیز آمده است و در این حوزهها کار میکنیم اما با توجه به دغدغههایی که داریم فرای مسئولیتهای خود کارهای دیگری که در راستای نیازمندیهای کشور باشد، انجام میدهیم.
عضو هیأت علمی جهاد دانشگاهی لرستان ادامه داد: زمانی که کانون همیاران طبیعت را در جهاد دانشگاهی راهاندازی کردیم کسی در این فکر نبود و به عنوان مجموعهای دانشگاهی نگاه بلندی به این موضوع داشتیم و این کانون با بیش از هزار نفر عضو نفوذپذیری و فراگیری زیادی در بین دستگاهها و ادارات داشته که گسترش فعالیتهای آن در سطح ملی چشمگیر بوده و مورد پذیرش است.
دهقانی الوار اضافه کرد: هفته گذشته خانم دکتر ابتکار به وزیر علوم نامهای نوشتند و اسم برد که کانون همیاران طبیعت جهاد دانشگاهی لرستان سال گذشته همایشی داشتند که دو هزار نفر در آن شرکت کردند؛ از این گونه برنامهها حمایت کنید و در دستور کارتان باشد.
رئیس جهاد دانشگاهی لرستان خاطرنشان کرد: نمیگوییم کار زیادی انجام میدهیم اما در عرصه فعال هستیم و این فرصت و ظرفیت خوبی است برای همین نمیخواهیم در چهارچوب اداری بیفتیم و کانون را با همین سیستم غیردولتی و دانشجویی پیگیری خواهیم کرد و قطعاً آن را در همین مسیر نگه میداریم.
وی با بیان اینکه در آینده با بحث محیط زیست چالش خواهیم داشت، افزود: باید از همین حالا برای این موضوع فکری کرد و با هر توانی که داریم میبایست وارد عرصه شویم.
دهقانی الوار با اشاره به اقدامات دیگر جهاد دانشگاهی در راستای محیط زیست گفت: تا جایی که بر عهده ما بود توانستهایم افکار عمومی را به سمت موضوع محیط زیست حساس کنیم و با خبرگزاریهای خود و کانون دانشجویی همیاران طبیعت و در مجامع عمومی سعی کردهایم این مسئله را مطرح کنیم.
عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی لرستان خاطرنشان کرد: در کشور ظرفیتهای خیلی خوبی برای محیط زیست داریم و در این رابطه کار دیگری که در جهاد دانشگاهی شروع کردیم تشکیل ستادی از افراد سرشناس و زبده به لحاظ علمی و تجربی در بحث محیط زیست بوده که تجربههای ارزشمندی در این حوزه داشتهاند. آنان را در ستادی جمعآوری و طی دو جلسه نظریه، دیدگاه، راهکار و مدلهایشان را به استاندار و مراجع مختلف دیگر ارائه دادهایم و گفتیم این کارها در استان باید با اولویت انجام شود.
وی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی فعالیتها را بدون هیچ چشمداشتی انجام میدهد، افزود: به خاطر دغدغه ذهنی خودمان وارد این عرصهها میشویم و آنها را به فعالیت و نشست و برنامه تبدیل میکنیم. همین اقدامات 50 درصد کار است که باید انجام شوند.
دهقانی الوار اظهار کرد: به عنوان عضوی از جامعه دانشگاهی که دارای تیم متخصص در زمینههای مختلف است میگویم که اکوسیستم استان دچار بحران است و اگر مواظب آن نباشیم، بلایی که سر خوزستان آمده بر سر لرستان نیز خواهد آمد.
رئیس جهاد دانشگاهی لرستان افزود: آمار، اعداد، ارقام، مطالعه و کار تحقیقاتی عمیقی که در کشور و استان شده بیانگر این موضوع است.
وی با بیان اینکه از توان علمی استان استفاده نمیشود، گفت: اگر کسی بخواهد کاری کند انواع بخشنامهها و قوانین جلوی دست و پایش را میگیرد و در همان اول از حرکت باز میماند. قانون برای انجام و تسهیل کار است و اگر بعد از چند سال فرسوده شد و جلوی کار را میگرفت باید قانون دیگری به جای آن نوشت و مسیرهای ناهموار را برای شتاب گیری کار تسهیل کرد.
عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی لرستان تصریح کرد: در استان توان علمی فوقالعادهای وجود دارد و تقاضا میکنیم اگر کسی میخواهد از آن استفاده کند کمتر او را وارد مسیرهای پیچیده و گاهاً بازدارنده کرد.
دهقانی الوار اظهار کرد: انتظار داریم مسئولین استان از توان علمی استان استفاده کنند و آن را به مراجع مختلف ارجاع ندهند که در چهارچوب اداری بیفتد.
به گزارش ایسنا، در این مراسم از آقای ابراهیمی فیلمساز و مستندساز به رنگ بلوط(اولین اکران رسمی)، آقای جواد غریب فعال محیط زیست، امیرحسین ارکیان و عطیه حکیمی که مهریه خود را 4000 نهال و چند آبشخور قرار داده بودند و آقای شاهپور فرهمند تقدیر به عمل آمد.
نظر شما :