رئیس جهاد دانشگاهی واحد لرستان گفت: جهاد دانشگاهی چشمانداز روشنی برای لرستان ترسیم میکند و با مشارکت، هزینههای توسعه را کاهش خواهد داد.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد لرستان، دکتر سیدعلی نادر دهقانیالوار در خطبههای پیش از نماز جمعه این هفته خرمآباد با تبریک ولادت با سعادت امام رضا(ع) اظهار کرد: جهاد دانشگاهی به عنوان نهادی فرهنگی و انقلابی در سال 1359 به فرمان امام خمینی(ره) تاسیس شد.
وی با بیان اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی با هدفهای مختلف، نهادها و سازمانهای مختلفی تشکیل شدند، اظهار کرد: برخی از این سازمانها وظیفه حراست و نگهداری از دستاوردهای انقلاب را عهده دار بودند، بخشی از سازمانها نیز موظف بودند که شعارهای انقلاب که توسط مردم و توسط رهبری بیان میشد را تبدیل به فعالیت و خدمت کنند و آنها را در اختیار مردم قرار دهند و برخی نهادهای انقلابی نتیجه آینده نگری رهبر انقلاب بود.
دکتر دهقانیالوار بیان کرد: جهاد دانشگاهی به عنوان یک نهاد علمی و یک نهاد فرهنگی نتیجه آیندهنگری و توجه به توسعه و استقلال کشور مبتنی بر علم و دانش بوده است.
وی اضافه کرد: در حوزه آموزش، فرهنگ، پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی تلاش کرده تا کشور را در مسیر توسعه قرار دهد.
عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی لرستان یادآور شد: کشور به لحاظ پژوهش و فناوری، تولید دانش و نظام برنامهریزی مبتنی بر ظرفیتهای داخلی دارای نقصهای بسیار زیادی بود و یک سازمان و ساختار علمی که متعهد به آرمانهای انقلاب باشد نیاز بود تا کشور را در مسیر توسعه واقعی مبتنی بر ظرفیتها و توانمندیها قرار دهد که نتیجه این تفکر تشکیل جهاد دانشگاهی بود.
وی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی یک برنامهریزی گستردهای را در حوزه فرهنگ، آموزش و تولید فناوری به عنوان یکی از ضروریات و نیازهای توسعه دانشبنیان در دستور کار قرار داده است، افزود: در برنامه 1404 جهاد دانشگاهی که برگرفته از برنامه و چشمانداز1404 توسعه کشور ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری است تاکید شده است که جهاد دانشگاهی نهادی است انقلابی با هویت اسلامی، برخوردار از نیروی انسانی کارآمد، متعهد و الهام بخش و موثر برای توسعه کشور و پیشگام در عرصه علم فرهنگ و فناوری است.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد لرستان اضافه کرد: جهاد دانشگاهی نسبت به ایجاد ساختارها و سازمانهای متنوع در حوزه پژوهش، آموزش، فرهنگ و اطلاع رسانی ورود پیدا کرده است.
دکتر دهقانیالوار گفت: جهاد دانشگاهی در سطح کشور دارای 42 واحد و سازمان، 3 پژوهشگاه، 26 پژوهشکده در حوزههای مختلف تشکیل شده است. 135 گروه پژوهشی که هر گروه مسئول پیگیری یکی از دستاوردها و نیازهای کشور در حوزههای مختلف است.
وی یادآور شد: همچنین جهاد دانشگاهی دارای 116 مرکز خدمات تخصصی بوده که کار این مراکز تولید دانش و فعالیت مبتنی بر علم و دانش است. حاصل این ساختار و فعالیتها امروزه کشور را به لحاظ علمی، تولید فناوری و خودکفایی در جایگاه خوبی قرار داده است.
دکتر دهقانیالوار تصریح کرد: کشور و نظام مقدس جمهوری اسلامی در عرصه بین المللی در حوزه پزشکی رتبه نهم دنیا را دارد. نهمین کشور پیشرفته حوزه پزشکی هستیم و این محصول تلاش همکاران جهاد دانشگاهی و پژوهشگاه رویان بوده و افتخار داریم پژوهشگر اصلی رویان نیز یک لرستانی است.
وی با اشاره به فعالیتهای جهاد دانشگاهی در حوزه نفت، اضافه کرد: ساخت تجهیزات حوزه نفت بسیار پیچیده است. از نظر تولید تجهیزات بهینه در حفاری چاه و بهرهبرداری از نفت مشکلاتی وجود دارد، امروزه افتخار داریم بگوییم بسیاری از تجهیزات نفت در جنوب کشور، توسط جهاد دانشگاهی مبتنی بر نیازهای کشور طراحی و ساخته میشود. بسیاری از دکلهای حفاری پیشرفته دنیا که استفاده میشود ساخت جهاد دانشگاهی، نیروهای متعهد، انقلابی و متخصص این نهاد است.
وی افزود: همچنین در زمینه فرستندههای رادیویی، جهاد دانشگاهی یکی از نهادهای پیشتاز است. بسیاری از فرستندههای رادیویی پرقدرت کشور و کشورهای حاشیه توسط این نهاد طراحی و ساخته میشود.
دکتر دهقانیالوار با بیان اینکه اینها بخشهایی از کارهای برجستهای است که جهاد دانشگاهی در کشور انجام میدهد، ادامه داد: نتیجه این فعالیتها این شده که امروزه رهبر معظم انقلاب اسلامی میفرمایند: جهاد دانشگاهی یک فرهنگ و جهتگیری بوده و یکی از ارکان اصلی انقلاب، محصول مستقیم انقلاب و نهادی پیشتاز است.
وی با اشاره به اینکه جهاد دانشگاهی در حوزه آموزشهای کوتاه و بلندمدت یکی از نهادهای پیشتاز کشور است، ادامه داد: در سطح کشور سالانه 130 هزار نفر از آموزشهای تخصصی کاربردی توانمندسازی و کارآفرینی جهاددانشگاهی استفاده میکنند. همچنین در حوزه آموزش عالی و در مقاطع مختلف کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای پژوهشمحور بیش از 80 هزار دانشجو در سطح کشور داریم و تلاش آنها رفع مشکلات و گرفتاریهای کشور است.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد لرستان با بیان اینکه در حوزه فرهنگی جهاد دانشگاهی مخترع، ابداع کننده و ایجادکننده فعالیتهای متنوعی بوده است، تصریح کرد: تا قبل از سال 86 در کشور فقط یک خبرگزاری ایرنا در کشور وجود داشت اما جهاد دانشگاهی اولین خبرگزاری غیردولتی ایسنا را تاسیس کرد و امروز خوشحالیم که دهها و صدها خبرگزاری اطلاعرسانی و شفافسازی و ارائه برنامهها و خدمات نظام جمهوری اسلامی را انجام میدهند.
دکتر دهقانی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی در حوزه قرآن کارهای خوبی انجام داده است، بیان کرد: بزرگترین خبرگزاری بینالمللی و کارآمد در حوزه قرآن، ایکناست و متعلق به جهاد دانشگاهی است.
وی گفت: ایکنا در استان بیش از 4000 خبر و موضوع قرآنی را سالانه انعکاس میدهد و این خبرگزاری بینالمللی است. بخشی از معرفی دستاوردهای حوزه قرآنی استان مدیون و مرهون تلاشهای جهاد دانشگاهی در حوزه قرآن و ایکناست.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد لرستان با اشاره به بحث نظرسنجی و تحلیل افکارعمومی به عنوان زیرساخت و زیربنای برنامهریزی، اضافه کرد: در این بخش جهاد دانشگاهی ساختارسازی کرده است. الان مرکز افکارسنجی جهاد دانشگاهی(ایسپا) رقیب بزرگترین موسسه افکارسنجی دنیاست. ما دومین مرکز افکار سنجی را داریم و کار ما تحلیل افکار عمومی. برای ایجاد و شکلگیری یک نظام برنامهریزی کارآمد، مقتدر و منسجم مبتنی بر نیاز کشور است.
رئیس جهاد دانشگاهی لرستان گفت: ساماندهی فعالیتهای فرهنگی و ایجاد سازمانهای دانشجویی برای توانمندکردن دانشجویان از دیگر فعالیتهای جهاد دانشگاهیست. بزرگترین تشکل دانشجویی حوزه محیط زیست در سطح کشور با عنوان کانون همیاران طبیعت متعلق به جهاد دانشگاهی لرستان است که این کانون توانسته در حوزههای مختلفی نقش خوبی در توسعه استان ایفا کند.
وی اظهار کرد: جهاد دانشگاهی در لرستان متاسفانه با 22 سال تاخیر مواجه است و در این زمان جهادهای دانشگاهی دیگر استانها فعالیتها و پیشرفتهای زیادی داشتند اما با توکل برخدا، مدیریت جهادی و کار و تلاش شبانهروزی امروز شاهدیم این نهاد خیلی از کمبودها را جبران کرده است.
دکتر دهقانیالوار افزود: ما جهاد دانشگاهی را در استان تاسیس کردیم تا در کنار نظام برنامهریزی و مدیریت استان برای عملیاتی کردن سیاستهای کلان کشور نقشآفرینی کنیم و به کمک توسعه لرستان بیاییم و یک چشمانداز روشن به لحاظ توسعه تبیین کنیم.
عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی لرستان افزود: جهاد دانشگاهی تاسیس شده تا با مشارکت، هزینههای توسعه را کاهش دهد و با تولید فناوری نسبت به متحول کردن اقتصاد این استان به برنامهها و مدیریت ارشد کمک کند.
دکتر دهقانیالوار با بیان اینکه با تاسیس جهاد دانشگاهی در لرستان اتفاقات خیلی خوبی افتاده است، بیان کرد: در حوزه فرهنگی، خبرگزاری ایسنا جزو سه خبرگزاری برتر کشور است. با 22 سال تاخیر اما با مدیریت جهادی و تلاش و کار شبانهروزی این جایگاه را دارد. در حوزه قرآن، خبرگزاری ایکنا وابسته به جهاد دانشگاهی الان یکی از موفقترین خبرگزاریهای کشور است و این خبرگزاری جزو چهار خبرگزاری کشور بوده و این نشان میدهد یک عزم راسخی برای ایجاد ساختارهای منسجم در استان وجود دارد.
وی اظهار کرد: در حوزه آموزش کوتاه مدت 4 مرکز آموزشی داریک که دو مرکز در خرمآباد و یک مرکز در کوهدشت و یک مرکز نیز در بروجرد فعال هستند و سالانه بیش از 6000 نفر را آموزش و توانمند میکنیم واینها کسانی هستند که نیازمند آموزش برای ارتقاء شغلی و توانمندسازی هستند.
رئیس جهاد دانشگاهی لرستان گفت: بزرگترین مجموعه علمی کاربردی لرستان را تاسیس کردیم. الان جهاد دانشگاهی یکی از مراکز آموزش عالی استان بوده که تمام رشتههای راهاندازی شده در آن مبتنی بر نیازها و قابلیتهای استان بوده است.
دکتر دهقانیالوار با اشاره به فعالیتهای حوزه پژوهشی و فناوری استان گفت: یکی از نکات بسیار مهمی که همیشه مورد تاکید رهبری بوده این است که اقتصاد باید مبتنی بر دانش باشد. اگر اقتصاد مبتنی بر علم، نیازها و دانش باشد آن توسعه پایدار خواهد ماند.
عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی لرستان با اشاره به اینکه اقتصاد مقاومتی در استان شکل گرفته است، یادآور شد: یک جنب و جوشی در استان برای تحقق اصول و سیاستهای این اصل مهم در حال انجام است جهاد دانشگاهی نیز آمادگی دارد در حوزه پژوهش و فناوری در این امر خطیر مشارکت داشته و به کمک استان بیاید.
وی با بیان اینکه در حوزه پژوهشی دو گروه در حال تاسیس داریم، خاطرنشان کرد: در حوزه بهینهسازی مصرف انرژی که یکی از قابلیتها و توانمندیهای ما بوده کار کردهایم. در حوزه گیاهان دارویی و اهلیسازی آنها نیز اقدامات خوبی انجام داده است. سالانه دهها فناوری و محصول دانشبنیان در جهاد دانشگاهی به نام لرستان تولید میشود. همچنین این نهاد در حوزه مراکز رشد و تولید فناوری جزو مراکز برتر کشو و رتبه چهارم در بین مراکز رشد جهاد دانشگاهی را دارد.
عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی لرستان افزود: جهاد دانشگاهی نهادی است که توانسته در بحث اشتغال لرستان ورود جدی و موفق داشته و 100 جوان نخبه، متخصص و متعهد استان را جذب کند. این نهاد در دورههای آموزش عالی و کوتاه مدت توانسته برای بیش از 400 نفر فرصت شغلی ایجاد کرده است.
وی افزود: در برنامههای اقتصاد مقاومتی که مد نظر مقام معظم رهبری است، جهاد دانشگاهی حضور دارد و کار میکند. مجهزترین مجتمع تحقیقات فناوری گیاهان دارویی در بام لرستان در حال تاسیس است. عملیات ساخت تخصصیترین مجتمع در حوزه فرآوری و تجاریسازی حوزه گیاهان دارویی توسط جهاد دانشگاهی آغاز شده و این نویدی برای توسعه و بهینه سازی حوزه کشاورزی بویژه گیاهان دارویی است.
عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی لرستان گفت: ما در بخش درمان ناباروری و راهاندازی این مرکز در استان مقدمات کار را فراهم کردهایم. شاید دومین یا سومین استانی هستیم که همه مجوزهای راهاندازی مرکز رویان را در لرستان گرفتهایم. این مرکز علمی معتبر بینالمللی در خرمآباد راهاندازی خواهد شد.
وی یادآور شد: همچنین در کوتاهترین زمان ممکن شهرک گلخانهای کوهدشت که چندین سال است که راکد مانده بزودی و توسط جهاد دانشگاهی در استان راهاندازی میشود.
رئیس جهاد دانشگاهی لرستان افزود: همچنین تعهد کردیم که 5 شرکت دانشبنیان در استان تاسیس کنیم که خوشبختانه یکی از آنها تاسیس شده و مابقی تا پایان سال تشکیل خواهند شد.
نظر شما :