امیری مطرح کرد: جهاد دانشگاهی؛ بهترین نهاد برای عملیاتی کردن اقتصاد مقاومتی

۱۲ مرداد ۱۳۹۵ | ۰۰:۰۰ کد : ۷۵۵۶ ستادی
تعداد بازدید:۱۸۵
امیری مطرح کرد: جهاد دانشگاهی؛ بهترین نهاد برای عملیاتی کردن اقتصاد مقاومتی

یک کارشناس مسائل سیاسی درگفتوگو با روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد لرستان با بیان این‌که جهاد دانشگاهی می‎تواند بهترین نهاد برای عملیاتی کردن اقتصاد مقاومتی باشد، گفت: با توجه به این‌که زیرساخت‌های جهاد دانشگاهی به‌خوبی شکل گرفته است، اگر دولت به مرحله برون‌سپاری برسد و کارها را به جهاد دانشگاهی واگذار کند، موفقیت زیادی خواهد داشت.
امیرعلی حیدر امیری ضمن تبریک ۱۶ مرداد، سالروز تأسیس جهاد دانشگاهی به فرمان امام خمینی(ره)، گفت: زمانی‌که امام خمینی(ره) دستور تشکیل جهاد دانشگاهی را دادند، بنا براین شد که در عرصه علم، جهادی صورت بگیرد و تلفیقی از علم و عمل و جهاد به جامعه شناسانده شود.
وی با اشاره به این‌که ما شاهد هستیم که جهاد دانشگاهی در عرصه جهاد علمی بسیار بنیادین و زیربنایی کار کرده است، عنوان کرد: جهاد دانشگاهی در عرصه سلول‌های بنیادین مرکز پژوهشی رویان را دارد که امروز در خاورمیانه حرف اول را می‌زند و در زمینه ناباروری و سلول‌های بنیادین فعالیت دارد که در عرصه علمی و بین‌المللی خود را نشان داده است.
امیری مقالات ISI جهاد دانشگاهی را که در ژورنال‌های خارجی به چاپ می‌رسد را شاخص ارزیابی کرده و افزود: تعداد مقالات آن‌ها در این ژورنال‌ها از لحاظ بار علمی و از لحاظ تعداد و کمیت حرف اول را می‌زند، لذا جهاد دانشگاهی در این زمینه خوب عمل کرده است.
این کارشناس مسائل سیاسی استان لرستان با اشاره به این‌که جهاد دانشگاهی در زمینه فناوری و تکنولوژی خود را خوب نشان داده است، عنوان کرد: جهاد دانشگاهی از اولین مراکزی بود که پارک‌های علم و فناوری را ایجاد کرد و باعث شد که دانشجویان، اساتید و دانش‌پژوهانی که به‌ کار علمی علاقه‌مند هستند، در یک عرصه علمی با امکانات و زیربنایی که برای آن‌ها ایجاد شده است کار کنند.
وی بیان کرد: امروز شاهد هستیم که پارک‌های علم و فناوری که جهاد دانشگاهی مبتکر و مبدع آن‎ها، و درواقع محل رقابت و رفاقت دانشجویان، اساتید و دانش‌پژوهان است، زیربنای شرکت‌های دانش‌بنیان هستند.
امیری با اشاره به این‌که برگزاری دوره‌های کوتاه مدت، عرصه دیگری است که جهاد دانشگاهی وارد آن شده است، تصریح کرد: یکی‌از مشکلات ما این است که علم را به‌صورت علوم آکادمیک و تئوری آموزش دیده‌ایم و عملیاتی، میدانی و کاربردی نشده است، لذا جهاد دانشگاهی برای اولین‌بار دوره‌های کوتاه مدت کاربردی را برای ادارات، سازمان‌ها و نهادها و تمام کسانی‌که تصمیم داشتند علوم تئوری را عملیاتی کنند، برگزار کرد.
این کارشناس سیاسی اظهار کرد: به جرأت می‌توان گفت؛ زیربنای دانشگاه‌های علمی ـ کاربردی از دوره‌های کوتاه مدت جهاد دانشگاهی گرفته شده است.
وی با اشاره به این‌که جهاد دانشگاهی به تازگی نیز در زمینه صنایع استراتژیک، مباحث مربوط به گداخت و فیزیک هسته‌ای و فناوری‌های جدید در حوزه سلاح و موارد استراتژیک موشکی کارهایی را انجام داده است، گفت: اطمینان دارم که جهاد دانشگاهی در هر عرصه‌ای قدم بگذارد موفقیت‌های چشم‌گیری را به‌دنبال خواهد داشت.
امیری با اشاره به نام‌گذاری شعار سال به اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل، از سوی مقام معظم رهبری، عنوان کرد: جهاد دانشگاهی از مدت‌ها قبل وارد مسیر اقدام و عمل شده و در حال انجام فعالیت در این زمینه است.
این کارشناس سیاسی ادامه داد: به‌نظر من اقتصاد مقاومتی بر مبنای تولید علم، و بنیان علمی مباحث تکیه دارد، براین اساس جهاد دانشگاهی می‌تواند در تحقق شعار سال که اقدام و عمل و اقتصاد مقاومتی است، نقش خوبی را ایفا کند و می‌تواند سرمایه‌های ملی، که همان اندیشه‌های موجود در ذهن دانشمندان و نخبگان کشور است، را به منصه ظهور و مرحله عمل برساند.
وی با اشاره به این‌که لازمه این کار داشتن زیرساخت‌هاست، بیان کرد: باتوجه به گذشت ۳۰ سال از زمان تشکیل جهاد دانشگاهی، این نهاد زیرساخت‌های لازم را به‌نحو احسن ایجاد کرده است، لذا می‌تواند نقش اساسی و چشم‌گیری را در تحقق شعار سال ایفا کند.
امیری محور منویات مقام معظم رهبری را استفاده از توانایی علمی داخلی دانست و افزود: جهاد دانشگاهی تا به امروز همین کار را انجام داده و در حال حاضر نیز می‌تواند این‌کار را به‌صورت محوری انجام دهد، و بهره‌گیری از توان علمی و عملیاتی و توانی که در دانشمندان داریم، از مرحله اندیشه به مرحله عمل در بیاورد.
این کارشناس سیاسی بیان کرد: ما علاوه‌بر اندیشه و تولید علم در کشور زیربناها و منابع معدنی زیرساختی و از همه مهم‌تر منابع نیروی انسانی زیادی در کشور داریم، لذا جهاد دانشگاهی می‌تواند با بهره‌گیری از توانی که دارد، از توان داخلی نیروهای متخصص استفاده کند.
وی تأکید کرد: امروز جهاد دانشگاهی به دانشمندان دیگر کشورها مشاوره می‌دهد که می‌تواند نوید خوبی بر پویایی این نهاد انقلابی باشد.

امیری با اشاره به این‌که موفقیت هر دولت این است که بخشی از فعالیت‌ها را خودش انجام داده و بقیه فعالیت‌ها را برون‌سپاری کند، عنوان کرد: دولت در این زمینه می‌تواند در بخش تولید علم و عملیاتی کردن آن، و در بخش تحقیقات، پژوهش روی سرمایه عظیم جهاد دانشگاهی حساب باز کند، چراکه توان این نهاد، توان داخلی و ملی بوده و منابع انسانی آن درون‌سازمانی است.
این کارشناس سیاسی لرستان افزود: با توجه به این‌که زیرساخت‌های جهاد دانشگاهی به‌خوبی شکل گرفته است، اگر دولت به مرحله برون‌سپاری برسد و کارها را به جهاد دانشگاهی واگذار کند، موفقیت زیادی خواهد داشت.
وی با اشاره به نام‌گذاری شعار سال تحت‌عنوان «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» از سوی مقام معظم رهبری، بیان کرد: اگر جهاد دانشگاهی بر همین موضوع متمرکز شده و درواقع در این عرصه عمل کند و از توان داخلی حداکثر استفاده را ببرد، باتوجه به منابع انسانی و نیروی جوانی که در اختیار دارد و از همه مهم‌تر توانایی که دارد، می‌تواند موفقیت کلانی داشته باشد.
امیری بحث اقتصاد را مهم‌ترین معضل جامعه امروز دانست و افزود: از جهاد دانشگاهی انتظار می‎رود که بیشتر روی شعار سال کار کند، باتوجه به کاهش نرخ تورم در چندسال اخیر اما با نرخ تورم نابجایی مواجه شدیم، و بعد از آمریکا و روسیه سومین کشور جهان هستیم که نیروی مهندسی زیادی داریم.
این کارشناس سیاسی ادامه داد: با توجه به این نیروی مهندسی که علوم آکادمیک را آموخته‌اند اما عملیاتی نشده‌اند، جهاد دانشگاهی می‌تواند با توجه به نیروی مهندسی عظیمی که در کشور وجود دارد و با استفاده از منابع عظیم داخل کشور و تکیه بر توان داخلی، موفقیت کلانی بدست آورد.
وی تصریح کرد: به نظر من جهاد دانشگاهی می‌تواند بهترین نهاد برای عملیاتی کردن اقتصاد مقاومتی باشد.


نظر شما :