رئیس جهاد دانشگاهی واحد لرستان: مبنای فعالیت‎های جهاد دانشگاهی، مسائل و چالش‎های استان است

۰۶ بهمن ۱۳۹۴ | ۰۰:۰۰ کد : ۷۴۳۱ ستادی
تعداد بازدید:۲۳۰
رئیس جهاد دانشگاهی واحد لرستان: مبنای فعالیت‎های جهاد دانشگاهی، مسائل و چالش‎های استان است

رئیس جهاد دانشگاهی واحد لرستان گفت: مبنای فعالیت‎های جهاد دانشگاهی لرستان، رفع نیازها، مسائل و چالش‎های استان است.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد لرستان، دکتر سیدعلی نادر دهقانی‎الوار در دیدار با مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) لرستان با بیان اینکه جهاد دانشگاهی یک نهاد عمومی غیردولتی و از نهادهای انقلاب اسلامی است که در حوزه‎های مختلف پژوهشی، فرهنگی و آموزشی فعالیت دارد، اظهار کرد: جهاد دانشگاهی لرستان در راستای توانمندسازی و آموزش مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) ابزارهایی دارد و می‎تواند در این راستا یاریگر امداد استان باشد.

وی ادامه داد: جهاد دانشگاهی واحد لرستان نسبت به سایر استان‎های کشور با تاخیر تاسیس شده و البته تلاشی که در این مجموعه صورت گرفته باعث شده که به عنوان یکی از واحدهای خوب در سطح کشور در حوزه آموزشی، فرهنگی و پژوهشی مطرح باشد.

دکتر دهقانی الوار با اشاره به اینکه حوزه آموزش جهاد دانشگاهی واحد لرستان در بخش آموزش عالی و کوتاه‎مدت فعالیت دارد، افزود: مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی لرستان بزرگترین مرکز به لحاظ دانشجو، فضای فیزیکی، تجهیزات و تعداد رشته و خروجی دانشجو است که در مواردی با مراکز دانشگاه‌های معتبر برابری می‌کند.

رئیس جهاد دانشگاهی واحد لرستان با تاکید بر اینکه در حوزه آموزش کوتاه‎مدت در بخش‎های متنوعی کار می‎کنیم، اضافه کرد: در استان 4 مرکز آموزش کوتاه‎مدت فعالیت دارد که سالانه بین 6 تا 7 هزار نفر را آموزش می‎دهد.

عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی لرستان تصریح کرد: بخشی از کار ما در آموزش کوتاه‎مدت به سازمان‎ها برمی‎گردد که یک سری آموزش‎ها و مهارت‎های ضمن خدمت را برای کارکنان دستگاه‎ها و نهادهای دولتی متقاضی برگزار می‎کنیم.

وی با تاکید بر اینکه جهاد دانشگاهی لرستان به لحاظ فضای فیزیکی برای آموزش در استان غنی است و البته در کنار این مهم، توانمندی و تجارب لازم را نیز دارد، اظهار کرد: در شهرستان‎های بروجرد و کوهدشت نیز دو مرکز مستقل زیرمجموعه جهاد دانشگاهی در حوزه آموزش فعالیت دارد.

عضو هیأت علمی جهاد دانشگاهی واحد لرستان با بیان اینکه خوشبختانه در حوزه فرهنگی قابلیت‎های خوبی داریم که می‎توان در این راستا به خبرگزاری ایسنا و ایکنا به عنوان یک تشکیلات فرهنگی وسیع اشاره کرد، یادآور شد: در حوزه اطلاع‎رسانی عمومی خبرگزاری ایسنا را داریم که به صورت منطقه‏‎ای اخبار را مستقیماً مخابره می‎کند و در حوزه قرآن نیز ایکنا در حوزه‎های دینی و قرآنی فعالیت دارد.

وی گفت: در دنیا موسسه گالوپ کار افکارسنجی را انجام می‎دهد و بعد از آن مرکز افکارسنجی(ایسپا) در ایران زیرنظر جهاد دانشگاهی فعالیت دارد که در استان نیز شعبه‎ای از ایسپا فعال است.

دکتر دهقانی‎الوار یادآور شد: در حوزه فرهنگی جهاد دانشگاهی، تشکل‎ها و گروه‎های دانشجویی در بخش‎های متفاوت فعالیت دارند و این در حالیست که برخلاف نگاه برخی‎ها که فقط دانشجو را در فعالیت‎های سیاسی می‎بینند می‌توان دانشجویان را در بخش‌های زیست محیطی و اجتماعی سازماندهی کرد و جهاد دانشگاهی استان آنها را به سمت کارهای عام‎المنفعه بویژه مسائل زیست محیطی سوق داده است.

وی با اشاره به اینکه بزرگترین تشکل دانشجویی زیست محیطی در کشور مربوط به جهاد دانشگاهی لرستان است، افزود: به نظرم اگر اتفاقات زیست محیطی خوبی در لرستان رخ می‎دهد بنیانش از تشکل دانشجویی جهاد دانشگاهی استان شکل گرفته است.

عضو هیأت علمی جهاد دانشگاهی واحد لرستان بیان کرد: در حوزه خیرخواهانه و کمک به محرومین و محرومیت‎زدایی، کانونی داریم که محرومان را شناسایی و کمک‎های مردمی را جمع‎آوری و بین آنها توزیع می‎کنند که نمونه بارز آن پویش چتر شیشه‎ای بود.

دکتر دهقانی‎الوار گفت: در حوزه کارهای دانشجویی جهاد دانشگاهی لرستان سعی شده تشکل‎ها به نحوی ساماندهی شوند که در خدمت موضوعات، مسائل و مشکلات مردم باشند.

رئیس جهاد دانشگاهی واحد لرستان با تأکید بر اینکه در حوزه پژوهش و فناوری مهم‎ترین کار ما گرفتن ایده و تبدیل آن به محصول و سپس فروش آن است، تصریح کرد: پژوهش ما نیاز مبنا و مسئله مبناست و سعی کردیم در این حوزه وارد شویم.

دکتر دهقانی‎الوار با بیان اینکه در پژوهش و در حوزه گیاهان دارویی یکی از مراکز معتبر در کشور هستیم، افزود: در بخشGIS  تنها مرکز دارای مجوز در استان، مربوط به جهاد دانشگاهی است.

وی با بیان اینکه مراکز رشد واحدهای فناور در جهاد دانشگاهی واحد لرستان فعالیت دارند، تصریح کرد: خیلی از دانشجویان و نخبگان ما ایده‎هایی دارند که باید پرورش یابند و تبدیل به محصول شوند که برای این کار آنها به یک جایگاهی نیاز دارند و این جایگاه مرکز رشد است که در لرستان اولین مرکز توسط جهاد دانشگاهی واحد لرستان تاسیس شده است.

رئیس جهاد دانشگاهی واحد لرستان یادآور شد: در مرکز رشد جهاد دانشگاهی واحد لرستان 37 شرکت و هسته فعالیت دارند و کار آنها تولید دانش است.

دکتر دهقانی‎الوار اضافه کرد: هم اکنون نرم‎افزاری که روی دفاتر پیشخوان دولت کار می‌کند کار پژوهشگران جهاد دانشگاهی لرستان است. همچنین دستگاه پیش‎نشانگر زمین‎لرزه بر پایه سنجنده‎های الکترومغناطیس یکی از پروژه‎های مهمی بود که توسط حوزه پژوهش جهاد دانشگاهی لرستان طراحی و هفته پژوهش در دانشگاه لرستان رونمایی شد.

رئیس جهاد دانشگاهی واحد لرستان بیان کرد: در حوزه پژوهش‎های کاربردی واحدهای متنوعی داریم و سعی شده در سطح کشور حرفی برای گفتن داشته باشیم.

وی در ادامه از اخذ مجوز راه‎اندازی مرکز درمان و ناباروری تحت نظر پژوهشگاه رویان توسط جهاد دانشگاهی لرستان خبر داد و خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه آمار ناباروری در لرستان بالاست به گونه‎ای که 25 درصد زوجین لرستانی نابارور هستند تصمیم گرفتیم بخشی از رویان را در استان راه‎اندازی کنیم.

این مقام مسئول تاکید کرد: برای درمان ناباروری باید یک سازمانی وجود داشته باشد تا بصورت ریشه‎ای در این راستا فعالیت کند و جهاد دانشکاهی واحد لرستان در این حوزه به صورت ویژه ورود پیدا کرده است.

وی یادآور شد: سعی کرده‎ایم مبنای فعالیت‎هایی که در جهاد دانشگاهی لرستان انجام می‎شود بر اساس رفع نیازها، مسائل و چالش‎های استان باشد تا بتوانیم راهکارها، چارچوب و فرآیند بهینه برای حل و فصل آنها طراحی کنیم.

عضو هیأت علمی جهاد دانشگاهی واحد لرستان تاکید کرد: در حوزه‎های آموزشی، فرهنگی، پژوهشی و به ویژه آموزشی و توانمندسازی مددجویان یاری‎رسان کمیته امداد امام خمینی(ره) خواهیم بود تا این همکاری‎ها توسعه یابد.

دکتر دهقانی‎الوار با بیان اینکه تفاوت توسعه‎یافتگی و توسعه‎نیافتگی در بحث اطلاعات است، افزود: یکی از بحث‎ها در حوزه‎های آموزشی، پژوهشی در استان، نبود همین دیتاها و اطلاعات است.

وی تصریح کرد: باید بانک‎های اطلاعاتی متناسب با نیازهای دستگاه‎های اجرایی لرستان تشکیل و در اختیار مردم قرار داده شود و با این کار قطعاً بخشی از مسیر توسعه را طی خواهیم کرد.

رئیس جهاد دانشگاهی لرستان با بیان اینکه همه دولت‎ها در استان دلسوزانه کار کردند اما خروجی کار آنها منجر به توسعه نشده است، افزود: نظام اطلاعاتی در لرستان وجود ندارد و متاسفانه برنامه‎ریزی‎ها مبتنی بر نیاز استان نیست بلکه بر نگاه افراد است.

عضو هیأت علمی جهاد دانشگاهی واحد لرستان تصریح کرد: هنگامی که طرح موضوع و بیان مسأله در برنامه‎بریزی درست باشد ما می‎توانیم یک فرآیند و چارچوب علمی مبتنی بر نیازها تدوین کنیم و موفق باشیم.

دهقانی‎الواربا بیان اینکه در بحث کشت گیاهان دارویی برخی دستگاه‎ها مدعی هستند، بیان کرد: بخش اصلی کشت گیاهان دارویی، فراوری، بسته‎بندی و فروش و سوددهی است که جهاد دانشگاهی در این خصوص ورود ویژه پیدا کرده است.

رئیس جهاد دانشگاهی واحد لرستان یادآور شد: یکی از موضوعات در حوزه فعالیت‎های اشتغال‎محور و مهارت‎محور این است که فرآیند کامل کشت گیاهان دارویی از نحوه کشت تا فروش تدوین شود.

وی در ادامه صحبت‎هایش با اشاره به لایه‎بندی فقر در استان بیان کرد: این امر کار خوبی است و باید در بستر یک دانش‎ روز مانند GIS تعریف و عملیاتی شود.

دکتر دهقانی‎الوار با تأکید بر اینکه زیبنده لرستان نیست که 12 درصد جمعیت آن تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) باشد، اظهار کرد: فردی که دارای زمین و ملک است چرا باید تحت پوشش نهاد حمایتی نظیر کمیته امداد امام خمینی(ره) باشد.

عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی لرستان خاطرنشان کرد: با انجام کارهایی در حوزه‎های پژوهش، فرهنگی و آموزش با تمام توان سعی خواهیم کرد در بحث فقرزدایی همکاری خوبی با کمیته امداد امام خمینی(ره) داشته باشیم


نظر شما :