رونمایی از دو پروژه ملی جهاد دانشگاهی لرستان در هفته پژوهش با حضور استاندار

۱۶ آذر ۱۳۹۴ | ۰۰:۰۰ کد : ۷۴۱۰ پژوهشی
تعداد بازدید:۴۱۷
رونمایی از دو پروژه ملی جهاد دانشگاهی لرستان در هفته پژوهش با حضور استاندار

دو پروژه ملی جهاد دانشگاهی لرستان رونمایی شد.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد لرستان ، به مناسبت هفته پژوهش، دو پروژه ملی جهاد دانشگاهی لرستان با حضور مهندس هوشنگ بازوند استاندار لرستان، سید سعید شاهرخی معاون سیاسی امنیتی استانداری، روسای دانشگاه‎ها و مراکز آموزش عالی و جمعی از مدیران، رونمایی شد.

این دو طرح ملی شامل سامانه پیش نشانگر زمین‎لرزه بر پایه سنجنده‎های الکترومغناطیس که به همت جهاد دانشگاهی لرستان و کارفرمایی اداره کل راه و شهرسازی استان طراحی و ساخته شده است و سامانه جامع دفاتر پیشخوان دولت نیز که با کارفرمایی دفتر فناوری اطلاعات استانداری لرستان و با حمایت و پشتیبانی مرکز رشد واحدهای فناوری جهاد دانشگاهی استان طراحی و راه‎اندازی شده است.

دکتر سید علی‎نادر دهقانی‎الوار، رئیس جهاد دانشگاهی واحد لرستان در خصوص سامانه جامع دفاتر پیشخوان دولت گفت: این سامانه توسط مهندس محمد رسولی‎فر، عضو مرکز رشد جهاد دانشگاهی لرستان طراحی شده و هم اکنون برای کل دفاتر پیشخوان کشور مورد استفاده قرار می‎گیرد.

وی ادامه داد: در حال حاضر سامانه‎های دفاتر پیشخوان دولت از یک وحدت رویه برخوردار نیستند و به دلیل پراکندگی موضوعات نمی‎توانند کنترل لازم روی آن صورت گیرد و سامانه‎ای که توسط جهاد دانشگاهی لرستان و با پشتیبانی استانداری راه‎اندازی شده این اشکالات را مرتفع و یک ساماندهی در این سامانه‎ها ایجاد کرده است.

دکتر دهقانی با اشاره به ویژگی این سامانه، اظهار کرد: امکان کنترل، رصد و هرگونه به روزرسانی اطلاعات به راحتی توسط این سامانه انجام می‎شود ضمن اینکه مهم‎ترین ویژگی این پروژه، نوآوری مبتنی بر فناوری روز بودن آن است و زمینه‎ای فراهم کرده تا در سایر مراکزی که نیازمند این سامانه هستند به کار گرفته شود و هدف این سامانه فراهم آوردن زیرساخت‎های نرم‎افزاری برای ارتباط دهی بین دفاتر پیشخوان دولت دستگاه‎های اجرایی و واحدهای نظارتی است.

همچنین در ادامه دکتر سید علی‎نادر دهقانی‎الوار در رابطه با سامانه پیش نشانگر زمین‎لرزه بر پایه سنجنده‎های الکترومغناطیس ،گفت: یکی از اشکالاتی که در سیستم ریلی کشور وجود دارد این است که سامانه ایمن، مطمئن و قابل کنترل برای حمل و نقل ریلی نداریم و معمولا سیستم‎هایی که استفاده می‎شوند مبتنی بر فناوری روز نبوده و چنانچه سیستم ریلی با مشکلاتی مواجه شود فقط از طریق تلفن و بی‎سیم اطلاع‎رسانی می‎شود.

دکتر دهقانی بیان کرد: با طراحی این سامانه‎ که توسط جهاد دانشگاهی انجام شده و بر پایه سنجنده‎های الکترومغناطیس است چنانچه زیرساخت‎های اطلاعاتی لازم فراهم شود اتفاقاتی نظیر زلزله در مسیر ریلی رخ دهد این سامانه آن را به اپراتور و لوکوموتیوران اخطار می‎دهد و قطعاً در ایمنی مسیر موثر خواهد بود.

وی طراحی این سامانه را نشان از توانمندی جوانان لرستان و پژوهشگران در سطح کشور برشمرد و با تأکید بر اینکه این طرح ملی که ایده آن از سوی جهاد دانشگاهی مطرح شد توسط وزارت راه و شهرسازی پذیرش شده است، اضافه کرد: این نشان می‎دهد که لرستان ظرفیت‎ها و توانمندی‎های خوبی در حوزه پژوهش و فناوری دارد و برای اینکه در مسیر توسعه علمی و بهینه کشور قرار بگیریم و سرآمد باشیم باید به پژوهشگران و جوانانمان اعتماد کنیم.

دکتر دهقانی ادامه داد: برای بحث‎های پژوهشی، مطالعاتی و آزمایشگاهی این پروژه، 70 میلیون تومان هزینه شده که این هزینه را اداره کل راه و شهرسازی استان پرداخت کرده است وبرای عملیاتی کردن این سامانه در سطح کشور نیازمند اطلاعات مکانی از مسیر راه آهن هستیم که این مهم هزینه‎های هنگفت را می‎طلبد.

در پایان، استاندار لرستان ضمن بازدید از غرفه حوزه پژوهشی جهاد دانشگاهی لرستان در نمایشگاه دستاوردهای تحقیقاتی و پژوهشی استان با قدردانی از تلاش‎های انجام شده برای پروژه‎های مذکور(دو پروژه ملی) اظهار امیدواری کرد مراحل تجاری‎سازی آنها انجام شود.

 

 


نظر شما :