رونمایی از دو پروژه ملی جهاد دانشگاهی لرستان در هفته پژوهش با حضور استاندار

۱۶ آذر ۱۳۹۴ | ۰۰:۰۰ کد : ۷۴۱۰ پژوهشی
رونمایی از دو پروژه ملی جهاد دانشگاهی لرستان در هفته پژوهش با حضور استاندار

دو پروژه ملی جهاد دانشگاهی لرستان رونمایی شد.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد لرستان ، به مناسبت هفته پژوهش، دو پروژه ملی جهاد دانشگاهی لرستان با حضور مهندس هوشنگ بازوند استاندار لرستان، سید سعید شاهرخی معاون سیاسی امنیتی استانداری، روسای دانشگاه‎ها و مراکز آموزش عالی و جمعی از مدیران، رونمایی شد.

این دو طرح ملی شامل سامانه پیش نشانگر زمین‎لرزه بر پایه سنجنده‎های الکترومغناطیس که به همت جهاد دانشگاهی لرستان و کارفرمایی اداره کل راه و شهرسازی استان طراحی و ساخته شده است و سامانه جامع دفاتر پیشخوان دولت نیز که با کارفرمایی دفتر فناوری اطلاعات استانداری لرستان و با حمایت و پشتیبانی مرکز رشد واحدهای فناوری جهاد دانشگاهی استان طراحی و راه‎اندازی شده است.

دکتر سید علی‎نادر دهقانی‎الوار، رئیس جهاد دانشگاهی واحد لرستان در خصوص سامانه جامع دفاتر پیشخوان دولت گفت: این سامانه توسط مهندس محمد رسولی‎فر، عضو مرکز رشد جهاد دانشگاهی لرستان طراحی شده و هم اکنون برای کل دفاتر پیشخوان کشور مورد استفاده قرار می‎گیرد.

وی ادامه داد: در حال حاضر سامانه‎های دفاتر پیشخوان دولت از یک وحدت رویه برخوردار نیستند و به دلیل پراکندگی موضوعات نمی‎توانند کنترل لازم روی آن صورت گیرد و سامانه‎ای که توسط جهاد دانشگاهی لرستان و با پشتیبانی استانداری راه‎اندازی شده این اشکالات را مرتفع و یک ساماندهی در این سامانه‎ها ایجاد کرده است.

دکتر دهقانی با اشاره به ویژگی این سامانه، اظهار کرد: امکان کنترل، رصد و هرگونه به روزرسانی اطلاعات به راحتی توسط این سامانه انجام می‎شود ضمن اینکه مهم‎ترین ویژگی این پروژه، نوآوری مبتنی بر فناوری روز بودن آن است و زمینه‎ای فراهم کرده تا در سایر مراکزی که نیازمند این سامانه هستند به کار گرفته شود و هدف این سامانه فراهم آوردن زیرساخت‎های نرم‎افزاری برای ارتباط دهی بین دفاتر پیشخوان دولت دستگاه‎های اجرایی و واحدهای نظارتی است.

همچنین در ادامه دکتر سید علی‎نادر دهقانی‎الوار در رابطه با سامانه پیش نشانگر زمین‎لرزه بر پایه سنجنده‎های الکترومغناطیس ،گفت: یکی از اشکالاتی که در سیستم ریلی کشور وجود دارد این است که سامانه ایمن، مطمئن و قابل کنترل برای حمل و نقل ریلی نداریم و معمولا سیستم‎هایی که استفاده می‎شوند مبتنی بر فناوری روز نبوده و چنانچه سیستم ریلی با مشکلاتی مواجه شود فقط از طریق تلفن و بی‎سیم اطلاع‎رسانی می‎شود.

دکتر دهقانی بیان کرد: با طراحی این سامانه‎ که توسط جهاد دانشگاهی انجام شده و بر پایه سنجنده‎های الکترومغناطیس است چنانچه زیرساخت‎های اطلاعاتی لازم فراهم شود اتفاقاتی نظیر زلزله در مسیر ریلی رخ دهد این سامانه آن را به اپراتور و لوکوموتیوران اخطار می‎دهد و قطعاً در ایمنی مسیر موثر خواهد بود.

وی طراحی این سامانه را نشان از توانمندی جوانان لرستان و پژوهشگران در سطح کشور برشمرد و با تأکید بر اینکه این طرح ملی که ایده آن از سوی جهاد دانشگاهی مطرح شد توسط وزارت راه و شهرسازی پذیرش شده است، اضافه کرد: این نشان می‎دهد که لرستان ظرفیت‎ها و توانمندی‎های خوبی در حوزه پژوهش و فناوری دارد و برای اینکه در مسیر توسعه علمی و بهینه کشور قرار بگیریم و سرآمد باشیم باید به پژوهشگران و جوانانمان اعتماد کنیم.

دکتر دهقانی ادامه داد: برای بحث‎های پژوهشی، مطالعاتی و آزمایشگاهی این پروژه، 70 میلیون تومان هزینه شده که این هزینه را اداره کل راه و شهرسازی استان پرداخت کرده است وبرای عملیاتی کردن این سامانه در سطح کشور نیازمند اطلاعات مکانی از مسیر راه آهن هستیم که این مهم هزینه‎های هنگفت را می‎طلبد.

در پایان، استاندار لرستان ضمن بازدید از غرفه حوزه پژوهشی جهاد دانشگاهی لرستان در نمایشگاه دستاوردهای تحقیقاتی و پژوهشی استان با قدردانی از تلاش‎های انجام شده برای پروژه‎های مذکور(دو پروژه ملی) اظهار امیدواری کرد مراحل تجاری‎سازی آنها انجام شود.

نظر شما :