رئیس جهاد دانشگاهی واحد لرستان: دغدغه جهاد دانشگاهی، بهبود شاخصهای توسعه استان است
رئیس جهاد دانشگاهی واحد لرستان گفت: دغدغه جهاد دانشگاهی، بهبود شاخصهای توسعه استان است.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد لرستان، دکتر سیدعلی نادر دهقانی الوار در نخستین گردهمایی مدرسین آموزش عالی علمی کاربردی جهاد دانشگاهی، بیان کرد: جهاددانشگاهی در حوزههای مختلفی از جمله پژوهشی، آموزشی، فرهنگی، آموزش عالی، اطلاعرسانی و اشتغال و فناوری فعالیت دارد و مجموعه گستردهای است و در شهرستانهای بروجرد و کوهدشت دفتر دارد.
وی اضافه کرد: از زمان تشکیل جهاددانشگاهی در استان سعی کردهایم که یک تشکیلات گسترده برای آن ایجاد کنیم که خوشبختانه به نظر میرسد تا حدودی موفق بودهایم.
دهقانی الوار ادامه داد: چیزی که دغدغه جهاددانشگاهی و مدیریت ارشد استان و تک تک افراد بوده وضعیت فعلی استان است و همگی میدانیم که به لحاظ شاخصهای توسعه، استانی توسعه نیافته هستیم و به لحاظ سطح درآمد، شرایط اقتصادی و فرهنگی شاخصهایمان بهینه نیستند و ایرادهایی بر آنها وارد است.
رئیس جهاددانشگاهی واحد لرستان تصریح کرد: اینکه چه عاملی باعث شده که ما یک استان توسعه نیافته باشیم مبحث گستردهای دارد و اساتید زیادی در این زمینه کار کردهاند؛ باید این موضوع را بپذیریم و در بستر این پذیرشها بتوانیم با همدیگر کار کنیم.
وی اظهار کرد: زمانی که این واقعیت را قبول داریم باید بدانیم که خیلی از سیستمهایی که در این مجموعه و در این بستر شکل میگیرند قطعاً ایرادهایی خواهند داشت؛ ادعایی نداریم که مجموعه علمی کاربردی جهاد بهترین مجموعه در کل کشور است. البته در بررسیهایی که صورت میگیرد و شاخصهایی که بیان میشود، با توجه به آمار به دست آمده از سطح کشور تا حدودی اینگونه بودهایم و مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی در بعضی امور یکی از مراکز پیشتاز کشور است.
این عضو هیئت علمی جهاددانشگاهی لرستان با اشاره به یک وقفه دو ساله درمدیریت این واحد و راکد بودن فعالیت آن در این مدت، تصریح کرد: خیلی از ساختارها و ذهنیتهایی که ایجاد شدهاند باید بازسازی شوند و متاسفانه بازسازی کردن خیلی سختتر از ساختن است و این واقعیتی است که نباید از آن چشمپوشی کرد.
دهقانی الوار بیان کرد: سعی کردهایم که یک مرکز آموزش عالی مطلوب، در شأن استان و متناسب با مزیتها و شرایط و توانمندیهای استان راهاندازی کنیم و در این زمینه تا حدودی موفق بودهایم. قطعاً یکی از عواملی که باعث موفقیت ما شده این است که سعی کردهایم فرزانگان، فرهیختگان و کسانی که از لحاظ علمی شاخصترند را در این مرکز دعوت به همکاری کنیم.
رئیس جهاددانشگاهی واحد لرستان یادآور شد: استفاده از افراد فرهیخته در زمینه فعالیتهایی که داشتیم باعث پیشرفت و حرکت رو به جلوی ما شده است و حال به سیستمی کاربردی و جهتساز مبدل شدهایم که نمیتوان نقش آن را در توسعه استان نادیده گرفت. مرکز آموزش عالی علمی کاربردی جهاد دانشگاهی از جمله مراکز غیرقابل حذف کردن از نگاههاست که در مسیر توسعه استان موفق عمل کرده است.
وی با توجه به شروع فصل جدید تحصیلی خطاب به مدرسین این مرکز گفت: در نیمسال جدید جهاد دانشگاهی از شما توقعاتی دارد و این انتظارات یک میثاقنامه برای شروع فعالیت است. اعتقاد جهاد دانشگاهی تعلیم و تربیت است و این دو مقوله باید با هم صورت گیرند.
این عضو هیئت علمی جهاددانشگاهی یادآور شد: به عنوان مثال کسی که در حوزه فناوری پذیرفته شده باید در این مبحث سرآمد بوده و حرفی برای گفتن داشته باشد. همچنین در زمینه تربیتی باید مدرس او فردی فرهیخته باشد که خود نیز به مفاهیم معتقد و مسلط و به یک ثبات ذهنی رسیده باشد.
دکتر دهقانی اضافه کرد: اگر مدرس خود به مفاهیم، اعتقادی نداشته باشد ذهنیتی که دانشجو از فرهنگ، ادب و مذهب دارد را نیز از بین میبرد. کسی هم که این آموزشها را ندارد باید آن را به دست بیاورد چرا که همه ما مسئول تعلیم و تربیت هستیم و باید روی تربیت افراد کار کنیم.
رییس جهاددانشگاهی واحد لرستان اظهار کرد: در مرکز آموزش عالی ما ضعفهایی در تجهیز کارگاهها وجود دارد که باید برطرف شوند البته همین مرکز، در مسابقات مختلفی که در سطح استان برگزارشده، در رشتههای مختلف رتبههای برتر را کسب کرده است؛در حوزه کامپیوتر دانشجویان ما خوش درخشیدهاند و خیلی از آنها برای استان افتخارآفرینی کردهاند.
این عضو هیئت علمی جهاددانشگاهی ادامه داد: در جهاددانشگاهی توقع داریم مدرسانی که دعوت به همکاری میشوند به لحاظ علمی شاخص باشند؛ مراکز آموزش عالی موظفند هم سطح دانش را ارتقاء دهند و هم سطح بینش را.
وی یادآور شد: به طور مثال فرد در حوزه محیط زیست باید به گونهای تربیت شود که در مراجعه به طبیعت درصدد تخریب آن برنیاید و یاد بگیرد که اینها منابع باارزشی هستند و باید حفاظت شوند.این مباحث فرهنگی باید در یک مدرس جمع شده و چنین شاخصهایی داشته باشد.
دکتر دهقانی الوار اظهار کرد: در جلسهای که با استاندار در رابطه با مسائل دانشگاههای استان داشتیم تأکید ایشان نیز این بود که ظرفیتها و مزیتهای استان را ببینیم و با توجه به آنها دانشجو را تربیت کنیم نه دانشجویی که به درد جامعه نخورد و نتواند بعد از فارغالتحصیلی حتی برای خود اشتغال ایجاد کند.
رییس جهاددانشگاهی واحد لرستان تصریح کرد: جهاددانشگاهی اهدافی را عنوان کرده و با توجه به آنها چارچوبی تشکیل داده است. انتظار داریم همه مدرسین و اساتید براساس این چارچوب عمل کنند و در این راه مدیریت مرکز را یاری دهند.
وی خاطرنشان کرد: در این چند وقت اخیر اقدامات خوبی در مرکز آموزش عالی علمی کاربردی جهاددانشگاهی صورت پذیرفته و فضای فیزیکی مناسبی ایجاد شده است؛ در حال حاضر مرکز ما به یکی از مراکز خوب تبدیل شده و مجموعهای به این صورت در استان از لحاظ وضعیت فیزیکی و امکانات نداریم.
دکتر دهقانی الوار با بیان اینکه تا به حال بیش از دو هزار مترمربع فضای فیزیکی ساختهایم، بیان کرد: این اقدام خود حرکت خوبی است و همچنین در حوزه فرهنگی و مسائل علمی نیز اقدامات خوبی در دست پیگیری است.
این عضو هیئت علمی جهاددانشگاهی گفت: مدرسین باید به روز شوند و اعتقاد داریم که این کار هر چه سریعتر صورت گیرد. کتابخانهها و کارگاههای ما باید تجهیز شوند و تنها به فضای فیزیکی ساختن نباید بسنده کنیم. دانشگاهداری قاعده خاصی دارد که باید رعایت شود.
وی افزود: اساتید نیز باید منابع درسی مشخصی معرفی کنند و در یک چارچوب اصلاح شده و کارآمد سر کلاس فعالیت داشته باشند تا دانشجو را بتوان ساماندهی کرد. استاد و مدرس مرکز جهاد دانشگاهی استادی است که جدیدترین منابع علمی را تدریس میکند و اهل مطالعه، تحقیق و پژوهش است و ذهنیت دانشجو را به نحوی سازماندهی میکند که بتواند انسانی مفید، کارآمد و شهروندی شایسته باشد.
نظر شما :