رئیس جهاد دانشگاهی واحد لرستان: دغدغه جهاد دانشگاهی، بهبود شاخص‎های توسعه استان است

۲۵ شهریور ۱۳۹۴ | ۰۰:۰۰ کد : ۷۳۴۰ ستادی
تعداد بازدید:۲۵۶
رئیس جهاد دانشگاهی واحد لرستان: دغدغه جهاد دانشگاهی، بهبود شاخص‎های توسعه استان است

رئیس جهاد دانشگاهی واحد لرستان گفت: دغدغه جهاد دانشگاهی، بهبود شاخص‎های توسعه استان است.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد لرستان، دکتر سیدعلی نادر دهقانی الوار در نخستین گردهمایی مدرسین آموزش عالی علمی کاربردی جهاد دانشگاهی، بیان کرد: جهاددانشگاهی در حوزه‎های مختلفی از جمله پژوهشی، آموزشی، فرهنگی، آموزش عالی، اطلاع‎رسانی و اشتغال و فناوری فعالیت دارد و مجموعه گسترده‎ای است و در شهرستان‎های بروجرد و کوهدشت دفتر دارد.

وی اضافه کرد: از زمان تشکیل جهاددانشگاهی در استان سعی کرده‎ایم که یک تشکیلات گسترده برای آن ایجاد کنیم که خوشبختانه به نظر می‎رسد تا حدودی موفق بوده‎ایم.

دهقانی الوار ادامه داد: چیزی که دغدغه جهاددانشگاهی و مدیریت ارشد استان و تک تک افراد بوده وضعیت فعلی استان است و همگی می‎دانیم که به لحاظ شاخص‎های توسعه، استانی توسعه نیافته هستیم و به لحاظ سطح درآمد، شرایط اقتصادی و فرهنگی شاخص‎هایمان بهینه نیستند و ایرادهایی بر آنها وارد است.

رئیس جهاددانشگاهی واحد لرستان تصریح کرد: اینکه چه عاملی باعث شده که ما یک استان توسعه نیافته باشیم مبحث گسترده‎ای دارد و اساتید زیادی در این زمینه کار کرده‎اند؛ باید این موضوع را بپذیریم و در بستر این پذیرش‎ها بتوانیم با همدیگر کار کنیم.

وی اظهار کرد: زمانی که این واقعیت را قبول داریم باید بدانیم که خیلی از سیستم‎هایی که در این مجموعه و در این بستر شکل می‎گیرند قطعاً ایرادهایی خواهند داشت؛ ادعایی نداریم که مجموعه علمی کاربردی جهاد بهترین مجموعه در کل کشور است. البته در بررسی‎هایی که صورت می‎گیرد و شاخص‎هایی که بیان می‎شود، با توجه به آمار به دست آمده از سطح کشور تا حدودی اینگونه بوده‎ایم و مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی در بعضی امور یکی از مراکز پیشتاز کشور است.

این عضو هیئت علمی جهاددانشگاهی لرستان با اشاره به یک وقفه دو ساله درمدیریت این واحد و راکد بودن فعالیت آن در این مدت، تصریح کرد: خیلی از ساختارها و ذهنیت‎هایی که ایجاد شده‎اند باید بازسازی شوند و متاسفانه بازسازی کردن خیلی سخت‎تر از ساختن است و این واقعیتی است که نباید از آن چشم‎پوشی کرد.

دهقانی الوار بیان کرد: سعی کرده‎ایم که یک مرکز آموزش عالی مطلوب، در شأن استان و متناسب با مزیت‎ها و شرایط و توانمندی‎های استان راه‎اندازی کنیم و در این زمینه تا حدودی موفق بوده‎ایم. قطعاً یکی از عواملی که باعث موفقیت ما شده این است که سعی کرده‎ایم فرزانگان، فرهیختگان و کسانی که از لحاظ علمی شاخص‎ترند را در این مرکز دعوت به همکاری کنیم.

رئیس جهاددانشگاهی واحد لرستان یادآور شد: استفاده از افراد فرهیخته در زمینه فعالیت‎هایی که داشتیم باعث پیشرفت و حرکت رو به جلوی ما شده است و حال به سیستمی کاربردی و جهت‎ساز مبدل شده‎ایم که نمی‎توان نقش آن را در توسعه استان نادیده گرفت. مرکز آموزش عالی علمی کاربردی جهاد دانشگاهی از جمله مراکز غیرقابل حذف کردن از نگاه‎هاست که در مسیر توسعه استان موفق عمل کرده است.

وی با توجه به شروع فصل جدید تحصیلی خطاب به مدرسین این مرکز گفت: در نیمسال جدید جهاد دانشگاهی از شما توقعاتی دارد و این انتظارات یک میثاق‎نامه‎ برای شروع فعالیت است. اعتقاد جهاد دانشگاهی تعلیم و تربیت است و این دو مقوله باید با هم صورت گیرند.

این عضو هیئت علمی جهاددانشگاهی یادآور شد: به عنوان مثال کسی که در حوزه فناوری پذیرفته شده باید در این مبحث سرآمد بوده و حرفی برای گفتن داشته باشد. همچنین در زمینه تربیتی باید مدرس او فردی فرهیخته باشد که خود نیز به مفاهیم معتقد و مسلط و به یک ثبات ذهنی رسیده باشد.

دکتر دهقانی اضافه کرد: اگر مدرس خود به مفاهیم، اعتقادی نداشته باشد ذهنیتی که دانشجو از فرهنگ، ادب و مذهب دارد را نیز از بین می‎برد. کسی هم که این آموزش‎ها را ندارد باید آن را به دست بیاورد چرا که همه ما مسئول تعلیم و تربیت هستیم و باید روی تربیت افراد کار کنیم.

رییس جهاددانشگاهی واحد لرستان اظهار کرد: در مرکز آموزش عالی ما ضعف‎هایی در تجهیز کارگاه‎ها وجود دارد که باید برطرف شوند البته همین مرکز، در مسابقات مختلفی که در سطح استان برگزارشده، در رشته‎های مختلف رتبه‎های برتر را کسب کرده است؛در حوزه کامپیوتر دانشجویان ما خوش درخشیده‎اند و خیلی از آنها برای استان افتخارآفرینی کرده‎اند.

این عضو هیئت علمی جهاددانشگاهی ادامه داد: در جهاددانشگاهی توقع داریم مدرسانی که دعوت به همکاری می‎شوند به لحاظ علمی شاخص باشند؛ مراکز آموزش عالی موظفند هم سطح دانش را ارتقاء دهند و هم سطح بینش را.

وی یادآور شد: به طور مثال فرد در حوزه محیط زیست باید به گونه‎ای تربیت شود که در مراجعه به طبیعت درصدد تخریب آن برنیاید و یاد بگیرد که اینها منابع باارزشی هستند و باید حفاظت شوند.این مباحث فرهنگی باید در یک مدرس جمع شده و چنین شاخص‎هایی داشته باشد.

دکتر دهقانی الوار اظهار کرد: در جلسه‎ای که با استاندار در رابطه با مسائل دانشگاه‎های استان داشتیم تأکید ایشان نیز این بود که ظرفیت‎ها و مزیت‎های استان را ببینیم و با توجه به آنها دانشجو را تربیت کنیم نه دانشجویی که به درد جامعه نخورد و نتواند بعد از فارغ‎التحصیلی حتی برای خود اشتغال ایجاد کند.

رییس جهاددانشگاهی واحد لرستان تصریح کرد: جهاددانشگاهی اهدافی را عنوان کرده و با توجه به آنها چارچوبی تشکیل داده است. انتظار داریم همه مدرسین و اساتید براساس این چارچوب عمل کنند و در این راه مدیریت مرکز را یاری دهند.

وی خاطرنشان کرد: در این چند وقت اخیر اقدامات خوبی در مرکز آموزش عالی علمی کاربردی جهاددانشگاهی صورت پذیرفته و فضای فیزیکی مناسبی ایجاد شده است؛ در حال حاضر مرکز ما به یکی از مراکز خوب تبدیل شده و مجموعه‎ای به این صورت در استان از لحاظ وضعیت فیزیکی و امکانات نداریم.

دکتر دهقانی الوار با بیان اینکه تا به حال بیش از دو هزار مترمربع فضای فیزیکی ساخته‎ایم، بیان کرد: این اقدام خود حرکت خوبی است و همچنین در حوزه فرهنگی و مسائل علمی نیز اقدامات خوبی در دست پیگیری است.

این عضو هیئت علمی جهاددانشگاهی گفت: مدرسین باید به روز شوند و اعتقاد داریم که این کار هر چه سریع‎تر صورت گیرد. کتابخانه‎ها و کارگاه‎های ما باید تجهیز شوند و تنها به فضای فیزیکی ساختن نباید بسنده کنیم. دانشگاه‎داری قاعده خاصی دارد که باید رعایت شود.

وی افزود: اساتید نیز باید منابع درسی مشخصی معرفی کنند و در یک چارچوب اصلاح شده و کارآمد سر کلاس فعالیت داشته باشند تا دانشجو را بتوان ساماندهی کرد. استاد و مدرس مرکز جهاد دانشگاهی استادی است که جدیدترین منابع علمی را تدریس می‎کند و اهل مطالعه، تحقیق و پژوهش است و ذهنیت دانشجو را به نحوی سازماندهی می‎کند که بتواند انسانی مفید، کارآمد و شهروندی شایسته باشد.


نظر شما :