رییس جهاد دانشگاهی لرستان: باید بپذیریم که بخشی از مشکلات امروزی آب مربوط به نظام تصمیم‎گیری و برنامه‎ریزی بوده است

۱۴ شهریور ۱۳۹۴ | ۰۰:۰۰ کد : ۷۳۳۷ فرهنگی
تعداد بازدید:۲۳۲
رییس جهاد دانشگاهی لرستان: باید بپذیریم که بخشی از مشکلات امروزی آب مربوط به نظام تصمیم‎گیری و برنامه‎ریزی بوده است

رییس جهاد دانشگاهی لرستان گفت: باید بپذیریم که بخشی از مشکلات امروزی آب مربوط به نظام تصمیم‎گیری و برنامه‎ریزی بوده است.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد لرستان، دکتر سید علی نادر دهقانی الوار در جشنواره نقاشی نجات آب که به همت جهاد دانشگاهی برگزار شد ضمن عرض خیرمقدم به مردم، نونهالان، اساتید و دانشگاهیان، مسئولین و سازمان‎های مردم نهاد با اشاره به اهمیت آب بیان کرد: بحث کمبود آب در استان یکی از مشکلات اساسی بوده که تنها مربوط به ما نیست و تمام دنیا با بحران و کمبود آن مواجه شده و سروکار دارند.

وی با بیان اینکه در رابطه با این موضوع باید دید که طبیعت خود چه کار می‎کند، اضافه کرد: اما از طرفی دیگر باید دید که چرا اکوسیستم ما دچار این مسئله شده و این موضوع برمی‎گردد به انسان که به عنوان موجودی تمامیت‎خواه همیشه سعی کرده حداکثر بهره‎برداری را از محیط زیست داشته باشد؛ آب نیز یک مؤلفه و فاکتوری از طبیعت بوده که در این زمینه آسیب دیده است.

دکتر دهقانی الوار ادامه داد: همچنین همه باید بپذیریم که بخشی از مشکلات امروزی آب مربوط به نظام تصمیم‎گیری و برنامه‎ریزی بوده است، نمی‎خواهیم بگوییم که کل آن، اما قسمتی از این نارسایی‎ها به خاطر اشکالاتی است که در نظام تصمیم‎گیری ما در این بخش وجود دارد.

عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی لرستان اظهار کرد: از امروز سعی کنیم در تصمیماتمان تجدیدنظر کنیم و به مسئله محیط زیست به عنوان یک موضوع مهم بپردازیم؛ بحران آب جدی‎تر از آن چیزی است که فکر می‎کنیم. در ده سال آینده ممکن است برای تأمین آب آشامیدنی مشکل جدی داشته باشیم.

وی با بیان اینکه امروز هم شهرستان‎های کوهدشت و رومشکان آب ندارند، افزود: این مسئله جدی بوده و ممکن است در مدت کمی کل استان دچار این مشکل شوند.

دکتر دهقانی الوار با بیان اینکه برخی از این نارسایی‎ها ناشی از تصمیم‎گیری‎های نادرست است، گفت: باید از همین امروز شروع کنیم و تا آسیب بیش‎تری به محیط زیست وارد نشده به این مسئله ورود پیدا کنیم، سعی کنیم مباحثی که مربوط به آب هست را بیش‎تر مدیریت کنیم.

رییس جهاد دانشگاهی لرستان با بیان اینکه قطعاً دانشگاهیان، فرهنگیان و فرهیختگانی که اطلاعات خوبی در این زمینه دارند باید کمک کنند، اظهار کرد: من از خود و تمام کسانی که در سطحی از علم قرار دارند و در متن دانشگاه‎ها هستند گله‎مندم که چرا در این زمینه کوتاهی کرده‎ایم و چرا نخبگان، دانشگاهیان و اساتید ما ساکت نشسته‎اند. سازمان‎های مردم نهاد را باید دانشگاهیان تأسیس کنند؛ چند سازمان غیردولتی وجود دارد که مؤسس آن یک دانشگاهی است؟ اگر باشند هم خیلی اندک هستند.

وی تصریح کرد: دانشگاهیان و کسانی که در این زمینه اطلاعاتی دارند باید ورود پیدا کنند چراکه این افراد از عمق بحران بیش‎تر اطلاع دارند و به صورت علمی موضوع را درک می‎کنند. بنابراین از همه دانشگاهیان خواهشمندم به صحنه بیایند و تنها در گوشه‎ای به نوشتن مقاله و انتقاد از وضع موجود نپردازند.

دکتر دهقانی الوار با اشاره به پدیده زوال جنگل‎های بلوط یادآور شد: این موضوع نگران کننده بوده و کسی نمی‎داند در مقابل آن چه کار کند؛ زمانی به انبوهی درختانمان افتخار می‎کردیم اما امروز این درخت‎ها یک به یک در حال نابودی هستند؛ نباید به راحتی از کنار این مسائل گذشت و همه باید برای رفع این مشکلات بسیج شوند.

عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی لرستان بیان کرد: جهاد دانشگاهی استان به عنوان یکی از سازمان‎های دانشگاهی سعی کرده که در این حوزه طرح موضوع کند و کاری که امروز شروع شده به همت شهرداری خرم‎آباد، شرکت آب منطقه‎ای، محیط زیست، شرکت‎های آبفا و آبفار بوده که مدیریت آنها با معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی استان است و با نام کانون همیاران آب و کانون همیاران طبیعت این معاونت در این زمینه کمک کرده است.

وی با بیان اینکه با این دو کانون دانشجویی مسائل زیست‎محیطی و مشکلات آب را پیگیری خواهیم کرد، اضافه کرد: هر جایی که بتوانیم و قدرت داشته باشیم در مباحث محیط زیست کوتاهی نخواهیم کرد؛ منتظر بخش‎نامه و دستورالعمل نیز نیستیم چراکه مقابل ما مردم و ملت هستند و ابزار ما نیز دانشجو بوده که فردی است مطالبه‎گر و باید در مقابل مطالبه  او پاسخگو بود.

دکتر دهقانی الوار ادامه داد: امیدواریم بتوانیم در بحث بحران آب و مسائل زیست‎محیطی به استان کمک کنیم و در این راه یاری همه را به خصوص مردم و کسانی که دغدغه دارند می‎طلبیم. از تمام خانواده‎ها خواهشمندم که در این زمینه بیش‎تر تفکر کنند و به بچه‏های خود بیاموزند که چگونه با محیط زیست رفتار کنند.

رییس جهاد دانشگاهی لرستان یادآور شد: درست است که می‎گویند کل آب مصرفی شهر 7 تا 10 درصد است و مابقی در صنعت و کشاورزی به مصرف می‎رسد اما همین مقدار نیز زیاد بوده و حجم بالایی است که باید مدیریت شود.

وی با بیان اینکه مصرف آب را باید مدیریت کنیم، گفت: حتی یک قطره هم ارزش بالایی دارد که باید دقت شود تا به هدر نرود. استان ما با چالش جدی آب روبرو شده است و باید با جدیت روی این موضوع حساس شویم.

دکتر دهقانی الوار بیان کرد: استان ما سرشار از منابع طبیعی و آثار تاریخی است که در حال آسیب دیدن هستند باید با جدیت حفاظت از آنها را شروع کنیم چراکه بستر حیات خود ماست؛ همه باید به میدان بیایند و در این زمینه همکاری کنند.


نظر شما :