رئیس جهاد دانشگاهی واحد لرستان: بحران آب به عنوان یک پدیده نامتقارن و نامطلوب مطرح است

۲۱ مرداد ۱۳۹۴ | ۰۰:۰۰ کد : ۷۳۳۲ ستادی
تعداد بازدید:۱۸۵

رئیس جهاد دانشگاهی واحد لرستان گفت: بحران آب روی اقتصاد، محیط زیست، مسائل اجتماعی و حتی جریان برنامه‎ریزی استان تاثیر گذاشته است.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد لرستان، دکتر سید علی نادر دهقانی الوار در جلسه هماهنگی اجرای طرح اطلاع‎رسانی و فرهنگ‎سازی طرح احیاء و تعادل‎بخشی که در شرکت آب منطقه‎ای لرستان برگزار شد، اظهار کرد: جهاد دانشگاهی به عنوان سازمان پژوهشی دغدغه‎دار لرستان سعی می‎کند وارد عرصه‎هایی شود که نیاز استان است.

وی بحران آب را یک مساله مهم برشمرد و با تأکید بر اینکه این مسأله تنها مختص شرکت آب منطقه‎ای استان نیست بلکه همه دستگاه‎های اجرایی باید ورود جدی داشته باشند، تصریح کرد: باید دانشگاه‎ها و مراکز آموزش عالی و افرادی که توانمندی علمی دارند روی بحران آب ورود جدی داشته باشند.

رئیس جهاد دانشگاهی واحد لرستان با بیان اینکه هر سازمانی ضمن حفظ تشکیلات خود باید تشکیلات اجرایی هم داشته باشد، بیان کرد: خوشبختانه بدنه دانشجویی و دانشگاهی به جهاد دانشگاهی وصل است که باید از این ظرفیت برای فرهنگ‎سازی مصرف بهینه آب استفاده شود.

عضو هیأت علمی جهاد دانشگاهی واحد لرستان گفت: فرهنگ‎سازی مسأله آب تنها در دانش‎آموزان خلاصه نمی‎شود بلکه همه اقشار جامعه را درگیر می‎کند و باید از مشارکت عمومی در حل بحران آب استفاده کرد.

دکتر دهقانی الوار با اشاره به اینکه باید به بحران آب به عنوان یک پروژه و پدیده نگاه کرد چراکه این پدیده از یک سری مسائل تأثیر گرفته و ایجاد شده است، یادآور شد: بحران آب به عنوان یک پدیده نامتقارن و نامطلوب مطرح است که عوامل زیادی در بروز آن نقش داشتند و روی اقتصاد، محیط زیست، مسائل اجتماعی و جریان برنامه‎ریزی استان تأثیر گذاشته است.

وی اضافه کرد: با این اعتقاد وارد اجرای طرح اطلاع‎رسانی طرح تعادل‎بخشی شدیم تا بتوانیم با همکاری تیم آب منطقه‎ای استان در حل بحران آب نقش‎آفرینی کنیم.

دهقانی الوار ادامه داد: جهاد دانشگاهی استان در حوزه‎های پژوهشی، آموزشی و فرهنگی حرف برای گفتن دارد و با مراکز تحقیقاتی زیادی تعامل و ارتباط دارد.

رئیس جهاد دانشگاهی واحد لرستان بیان کرد: حتی جهاد دانشگاهی در حوزه سنگ علیرغم اینکه پتانسیل خوبی دارد و متولیان خاص خود را دارد، وارد شده و مراکز فرآوری سنگ‎های قیمتی را راه‎اندازی کرده است.

دکتردهقانی الوار با اشاره به اینکه در حوزه آب باید دانشگاه‎ها، اساتید، دانشجویان و نخبگان تفهیم شوند، افزود: بحران آب نه‎تنها در استان بلکه در کشور جدی است و باید همه مردم در بحث آموزش طبقه‎بندی شوند. به عنوان مثال برای روستائیان آموزش‎های مختلف به این قشر و برای شهرنشینان نیز آموزش‎های موردنیاز داده شود و در این باره نیازمند سیستم متنوع هستیم.

وی بیان کرد: مدیریت اجرای طرح اطلاع‎رسانی و فرهنگ‎سازی طرح احیاء و تعادل‎بخشی را برعهده گرفته‎ام و تلاش خواهیم کرد آنچه که انتظار آب منطقه‎ای است را عملیاتی کنیم و یک سری کارهای پژوهشی را نیز در این راستا انجام خواهیم داد.

عضو هیأت علمی جهاد دانشگاهی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه 70 درصد آب مصرفی هر خانواده‎ای حمام است یک اختراع از سوی جهاد دانشگاهی به ثبت رسیده که 60 درصد آب مصرفی منازل را کاهش می‎دهد.

وی گفت: همچنین در بحث کشت گیاهان جایگزین کشت آبدوست، جهاد دانشگاهی وارد عمل شده است.

دهقانی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی استان سازمانی چابک، بالنده و پیشتاز است، ادامه داد: در راستای مدیریت منابع آب جهاد دانشگاهی کمک‎رسان شرکت آب منطقه‎ای استان خواهد بود تا این فرآیند اصلاح شود؛ قطعاً طرح تعادل‎بخشی نیازمند همت جهاد و حمایت‎های آب منطقه‎ای استان خواهد بود

 


نظر شما :