/ ۳۵ سال مدیریت جهادی/ رئیس جهاد دانشگاهی لرستان: خودمان را مسئول مرتفع نمودن دغدغه‎های استان می‎دانیم

۱۱ مرداد ۱۳۹۴ | ۰۰:۰۰ کد : ۷۳۰۵ ستادی
تعداد بازدید:۲۱۳
/ ۳۵ سال مدیریت جهادی/ رئیس جهاد دانشگاهی لرستان: خودمان را مسئول مرتفع نمودن دغدغه‎های استان می‎دانیم

رئیس جهاد دانشگاهی لرستان گفت: جهاد دانشگاهی به عنوان یک نهاد انقلابی پیشتاز با ظرفیت‎های بالا می‎تواند برای رفع نارسایی‎های استان قدم‎های بزرگی بردارد.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد لرستان، دکتر سید علی نادر دهقانی الوار با تبریک فرارسیدن سالروز تاسیس جهاد دانشگاهی افزود: امیدواریم این ایام فرصتی باشد تا دوستان به اهداف تاسیس این نهاد انقلابی بیشتر بیاندیشند و با در نظر داشتن برنامه‏‎ها، توان و پتانسیل جهاد دانشگاهی از ظرفیت‎های آن برای پیشرفت علمی، پژوهشی، فرهنگی و آموزشی کشور استفاده کنند.

وی با گذری به تاریخچه تاسیس جهاد دانشگاهی واحد لرستان بیان کرد: این واحد به عنوان یک سازمان سبک، پیشتاز، بالنده و پیگیر خود را مسئول مرتفع نمودن دغدغه‎های استان در حوزه فرهنگ، اجتماع، اقتصاد و پژوهش می‎داند و اعتقاد داریم جهاد دانشگاهی به عنوان یک نهاد انقلابی پیشتاز با ظرفیت‎های بالا و سابقه خود می‎تواند برای رفع نارسایی‎های استان قدم‎های بزرگی بردارد و بر همین اساس سطح بالایی از نظام برنامه‎ریزی در دستور کار استان است.

این مقام مسئول ادامه داد: جهاد دانشگاهی می‎تواند به عنوان یک دستگاه پژوهشی، محور توسعه فعالیت‎های استان در حوزه تولید علم و ایجاد ساختارهای کاربردی در بخش‎های مختلف برای کمک به توسعه پایدار لرستان قرار گیرد.

رئیس جهاد دانشگاهی لرستان اضافه کرد: این نهاد انقلابی در واحد لرستان همواره سعی داشته متناسب با تعریف جهادی خود، زمینه‎های کاری را مشخص و تدوین کند و با برنامه‎ریزی‎های منسجم در راستای تسهیل و روان‎سازی زندگی مردم است قدم بردارد.

دهقانی الوار با اشاره به اینکه جهاد دانشگاهی لرستان دو هدف اصلی را در سرلوحه کار خود قرار داده و سایر موضوعات در کنار این اهداف کلی برنامه‎ریزی شده‎اند، تصریح کرد: هدف اصلی این نهاد انقلابی تبدیل فعالیت‎های پژوهشی صرف دانشگاهی به محصول و فن‎آوری است و خوشبختانه جهاد دانشگاهی لرستان توانسته در این زمینه با همکاری دانشگاه‎ها به نقاط عطفی از جمله تاسیس اولین مرکز رشد برای تبدیل پژوهش به فن‎آوری برسد.

وی اظهار کرد: در کنار این هدف حمایت و کمک به صاحبان ایده برای تبدیل ایده به فناوری و محصول قابل فروش با برند لرستان در دستور کار است چراکه با تحقق این هدف اقتصاد دانش بنیان در استان شکل خواهد گرفت و به‎تبع آن فن‎آوری در زندگی مردم جاری خواهد شد.

این مقام مسئول با بیان اینکه اقتصاد لرستان مبتنی بر شرایط، مزیت‎ها و توان اکولوژی و ساختار اجتماعی فرهنگی و تحقق آن هزینه‎های سنگینی در حال حاضر به لحاظ محیطی و اجتماعی دارد که نمونه آن مسائل زیست محیطی، مسائل آب استان و مهاجرت نخبگان است، خاطرنشان کرد: همه باید در کنار مدیریت ارشد استان تلاش کنیم بهره‎وری اقتصاد لرستان افزایش یابد.

رئیس جهاد دانشگاهی لرستان یادآور شد: هدف دیگر این نهاد انقلابی توانمندسازی نیروی انسانی و آموزش‎های کوتاه‎مدت و عالی به هم‎استانی‎هاست؛ قرار نیست که تمامی افراد یک جامعه تحصیلات دانشگاهی داشته باشند بلکه می‎توان با مهارت‎آموزی به روستائیان کشاورز به بهره‎وری بیشتر آنان کمک کرد و با این راهکار به سمت پیشرفت، سوددهی و تعالی حرکت کرد.

دهقانی الوار گفت: جهاد دانشگاهی لرستان سعی دارد که نیروهای انسانی را به سمت مهارت‎آموزی سوق دهد و آموزش‎های عالی و کوتاه‎مدت این نهاد نیز در همین رابطه بوده است تا از آموزش صرف دانشگاهی و تئوریک جلوگیری شود و به سمت آموزش‎های کاربردی سوق داده شود.

وی با اشاره به مرکز فرآوری سنگ‎های قیمتی جهاد دانشگاهی لرستان افزود: این مرکز در جهت مهارت‎آموزی برای بهره‎وری از ظرفیت سنگ‎های قیمتی استان راه‎اندازی شد تا علاقه‎مندان بعد از گذراندن دوره‎های آموزشی و مهارتی بتوانند هم خوداشتغال شوند و هم با تمرین فعالیت‎های کوچک به سمت فعالیت‎های کلان مبتنی بر دانش و مهارت روی آورند.

 رئیس جهاد دانشگاهی لرستان اضافه کرد: آموزش و مهارت‎آموزی به نیروهای انسانی استان راه نجات لرستان از فعالیت‎های تکراری، غیرحرفه‎ای و غیرسودده است، آموزشی که منجر به اقتصاد نشود و ارتقای کمی و کیفی زندگی مردم را در پی نداشته باشد، دوامی ندارد و نمی‎تواند به عنوان یک مؤلفه مهم در توسعه استان نقش داشته باشد.

این مقام مسئول اظهار کرد: جهت‎گیری اصلی جهاد دانشگاهی لرستان آموزش مبتنی بر مهارت‎آموزی به نیروهای انسانی است.

دهقانی الوار با تشریح فعالیت‎های فرهنگی جهاد دانشگاهی لرستان ادامه داد: این نهاد انقلابی سعی داشته تا بر اساس مزیت‎های فرهنگی و اجتماعی استان ساختارهایی مبتنی بر شرایط امروز کشور طراحی کند و با شناسنامه‎دار کردن آنها ، شناسایی و آگاهی دادن به مردم درباره این مزیت‎ها، آنها را مدلینگ کند و براساس یک چارچوب مشخص بخش اعظمی از هویت استان را که مبتنی بر ارزش‌‎‎های انسانی، دینی و اخلاقی است به جامعه معرفی کند چه این فعالیت‎ها در حوزه اطلاع‎رسانی و فعالیت‎های دینی باشد چه درحوزه‎های ژئوتوریسم و گردشگری و حوزه‎های دیگر.

 وی تصریح کرد: در مجموع، جهاد دانشگاهی لرستان سعی نموده است توانمندی‎های انسانی استان را شناسایی کرده و از طرفی روی مزیت‎‏های استان در حوزه محیطی کار کند و یک رابطه منطقی بین آنها برقرار کند و نهایتاً یک شفافیت را در برنامه توسعه فرهنگی استان ارائه دهد.

این مقام مسئول با بیان اینکه فعالیت‎های جهاد دانشگاهی لرستان مورد اقبال و حمایت استان قرار گرفته است، یادآور شد: این نهاد انقلابی در بسیاری از شوراهای استان عضویت داشته و دبیری آنها را به عهده دارد و از طرفی پیشنهاد دهنده ایده‎های خوبی در حوزه‎های فناوری، پژوهشی، آموزشی و... است و هر پروژه‎ای که جهاد دانشگاهی لرستان ارائه می‎دهد مورد استقبال استان قرار می‎گیرد.

رئیس جهاد دانشگاهی لرستان خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهی لرستان می‎تواند بسیاری از نیازهای استان در حوزه‎های مختلف را مرتفع کند و امیدواریم بتوانیم با توان مجموعه و حمایت استان در راستای توسعه استان قدم برداریم.

دهقانی در پایان از حمایت‎های بی‎دریغ نماینده محترم ولی فقیه در استان، استاندار محترم و همه مدیران ارشد استان قدردانی کرد.

 


نظر شما :