شرکت دانشبنیان،توسعه اقتصاد دانش محور
معاون فنآوری مرکز رشد جهاد دانشگاهی لرستان گفت: کارآفرین فردی است که یک ایده نو را با استفاده از ابزارهای خلاقیت تبدیل به محصول میکند.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد لرستان، سمیه قربانی در کارگاه آمورشی آشنایی با شرکتهای دانش بنیان که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرمآباد برگزار شد، بیان کرد: شرکت دانشبنیان، شرکت یا مؤسسه خصوصی یا تعاونی است که به منظور همافزایی علم و ثروت، توسعه اقتصاد دانش محور، تحقق اهداف علمی و اقتصادی و تجاریسازی نتایج تحقیق و توسعه در حوزه فناوریهای برتر و با ارزش افزوده فراوان به ویژه در تولید نرم افزارهای مربوط تشکیل میشود.
وی با اشاره به کالاها و خدمات دانشبنیان اضافه کرد: کالاها و خدماتی که مبتنی بر فناوریهای برتر و با ارزش افزوده است فراوان بوده و با تصویب کارگروه در فهرست حوزههای کالاها و خدمات دانشبنیان محسوب میشوند.
قربانی کارآفرین را فردی دانست که یک تفکر و ایده نو را با استفاده از ابزارهای خلاقیت و نوآوری تبدیل به محصول میکند.
وی افزود: این فرد چنان قدرتی دارد که فرصتهای کسب و کار را شناسایی کرده و پس از ارزیابی منابع لازم را جمعآوری و از آنها بهرهبرداری میکند و عملیات مناسبی را برای رسیدن به موفقیت پیریزی میکند.
معاون فنآوری مرکز رشد جهاددانشگاهی لرستان با اشاره به رابطه کارآفرینی باشرکت دانش بنیان گفت: کارآفرینی فرآیندی است که منجر به خلق محصول جدید و با ارزش میشود.
وی خلاقیت را به کارگیری تواناییهای ذهنی برای ایجاد یک فکر یا مفهوم جدید دانست و افزود: نوآوری فراگرد ایجاد فکرهای جدید و تبدیل آن به عمل و کاربردهای سودمندو تولید محصول جدیدی بوده که قبلاً نیز وجود داشته است.
قربانی با اشاره به رابطه شرکت دانش بنیان با نوآوری و اختراع گفت: شرکت دانش بنیان برای گسترش و کاربرد نوآوری و اختراع تشکیل میشود و مواد اولیه تولید ایده، علم و دانش(شرکت دانشبنیان)، خلاقیت تولید و پردازش ایدههای ناب و با ارزش(دانش بنیان)، نوآوری فرآیند تجاری سازی ایده(شرکت دانش بنیان)است.
معاون فنآوری مرکز رشد جهاد دانشگاهی لرستان در رابطه با جایگاه قانونی شرکتهای دانش بنیاندر اسناد توسعه اظهار کرد: در سند چشم انداز ایران 1404 ، دست یافتن به جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری در سطح منطقه آسیای جنوب غربی و تلاش برای دستیابی به اقتصاد متنوع و متکی بر منابع دانش و آگاهی، سرمایه انسانی و فناوری نوین تدوین شده است و باید به آن دست یابیم.
وی با اشاره به قانون برنامه پنجم توسعه گفت: در ماده 19 این قانون باید سهم تحقیق و پژوهش از تولید ناخالص داخلی،سالانه به میزان 0.5 درصد افزایش یابد به طوریکه تا پایان برنامه به 3 درصد برسد و باید ایران به جایگاه دوم منطقه در شاخصهای علم و فناوری برسد.
قربانی ادامه داد: در این راستا دستگاههای اجرائی مکلفند امکانات و تجهیزات پژوهشی و تحقیقاتی، آزمایشگاهها و کارگاهها را با نرخ ترجیحی در اختیار مؤسسات و شرکتهای دانش بنیان مورد تأیید شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری در چهارچوب مصوبه هیأت وزیران قرار دهند.
وی بیان کرد: همچنین باید مزایای قانونی مناطق آزاد در خصوص روابط کار، معافیتهای مالیاتی و عوارض، سرمایه گذاری خارجی و مبادلات مالی بینالمللی به شرکتهای دانش بنیان مستقر در شهرکهای فناوری و پارکهای علم و فناوری تسری یابد.
معاون فنآوری مرکز رشد جهاد دانشگاهی خاطرنشان کرد: همچنین سازمان ثبت اسناد و املاک کشور موظف است صرفاً پس از ارائه گواهی ممیزی علمی اختراعات از سوی مراجع ذیصلاح نسبت به ثبت اختراعات اقدام کند.
قربانی یادآور شد: اعضای هیأت علمی میتوانند با تصویب هیأت امناء نسبت به تشکیل شرکتهای صددرصد خصوصی دانشبنیان اقدام و یا در این شرکتها مشارکت کنند. این شرکتها برای انعقاد قرارداد پژوهشی مستقیم و یا غیرمستقیم با دستگاههای اجرائی، مشمول قانون منع مداخله کارکنان در معاملات دولتی و تغییرات بعدی آن نخواهند بود.
نظر شما :