عضو هیئت مدیره شرکت کنترل بیولوژیک آفات خبر داد: تولید بیش از ۱۵ میلیون فروند زنبور در لرستان
عضو هیئت مدیره شرکت کنترل بیولوژیک آفات از تولید بیش از 15 میلیون فروند زنبور در لرستان خبر داد
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد لرستان، جهانشیر شاکرمی گفت: در طبیعت خداوند هر جانداری را که آفریده برای کنترل آن موجودی نیز قرار داده است. اگر ما بزکوهی، کل، غزال و آهو داریم در مقابل گوشتخوارانی چون شیر، گرگ، پلنگ و کفتار وجود دارد که جمعیت آنها را کنترل میکنند.
وی اضافه کرد: حشرات بیشترین جمعیت موجودات زنده را بر روی زمین تشکیل میدهند. زنبور براکون در طبیعت لارو حشراتی مانند پروانهها را پیدا و با نیش زدن به لارو سن سه به عصب آن او را فلج میکند؛ سپس روی آن تخمریزی میکند.
شاکرمی ادامه داد: تخمها پس از 10 روز تفریق میشوند و با طی کردن دوره انکوباسیون از لاروی که روی آن قرار دارند تغذیه کرده و باعث مرگ آن میشوند.
عضو هیئت مدیره این شرکت اظهار کرد: این لاروها به شفیره تبدیل شده و سیکل زندگی خود را کامل میکنند. با این روش میتوان به صورت بیولوژیک جمعیت آفات را کنترل کرد.
وی با بیان اینکه در کشتهایی از جمله نخود، سیب، گوجه فرنگی، پنبه و ذرت از زنبور براکون استفاده میشود؛ یادآور شد: سالیانه دولت هزینه زیادی را برای کنترل سلامت و کاهش اثرات سموم هزینه میکند که این روش میتواند جایگزین خوبی برای سموم و آفتکش باشند.
شاکرمی گفت: ابتدا تخم افستیا را به صورت یکنواخت روی آرد و سبوس میپاشیم و با هم مخلوط میکنیم. این تخمها تفریق شده و سپس از مخلوط سبوس و آرد تغذیه میکنند. بعد از طی کردن سن لاروی در سن 4،5 لاروی به اتاق پرورش انتقال مییابند و در روی صفحههایی آنها را پخش میکنند.
عضو هیئت مدیره این شرکت افزود: اتاق پرورش دارای 200 تا 300 تشت حاوی حشره است. دمای بهینه برای تولید حشره بین 27 درجه و رطوبت مناسب باید 65 تا 70 درصد باشد.
وی اضافه کرد: برای تولید سازمان جهاد کشاورزی استان به ما سهمیه اعلام میکنند و ما میتوانیم تا 25 درصد مازاد تولید داشته باشیم. امسال قرار است بیش از 15 میلیون فروند زنبور تولید داشته باشیم.
شاکرمی بیان کرد: در این واحد لاروها در دمای بین 6 تا 7 درجه نگهداری میشوند؛ دمای پایین فعالیت حشره را کم کرده و باعث طولانی شدن سیکل زندگی آنها میشود.
سمیه قربانی، معاون فنآوری مرکز رشد جهاد دانشگاهی لرستان در رابطه با این شرکت گفت: این واحد سال 92 در مرکز رشد جهاد دانشگاهی تحت حمایت مالی و مشاورهای قرار گرفت و از ابتدای سال گذشته کارش را با مبارزه بیولوژیک علیه کرم گلوگاه انار آغاز کرد. همچنین در حال حاضر با مبارزه علیه آفات محصولات دیگر پیگیری میکند.
وی اضافه کرد: مرکز رشد فضای کار، مشاوره و تسهیلات خوبی بدون سود و با دوره تنفس در اختیار این شرکت قرار داده است و در حال حاضر نیز به این واحد کمک میکند که به عنوان شرکت دانش بنیان ثبت شود.
قربانی ادامه داد: با این کار شرکت میتواند تحت حمایت صندوق شکوفایی و نوآوری قرار بگیرد و از امکانات بیشتری در راستای توسعه سطح فعالیت خود بهرهمند شود.
معاون فنآوری مرکز رشد با بیان اینکه امنیت غذایی و تولید محصول سالم حق مردم است؛ افزود: مرکز رشد جهاد دانشگاهی لرستان آمادگی کامل برای حمایت از تولید غذای سالم و پروژههایی از این دست را دارد.
نظر شما :