وقتی که دل، سنگ را صیقل دهد

۰۹ خرداد ۱۳۹۴ | ۰۰:۰۰ کد : ۷۲۸۲ تجاری سازی و اشتغال
تعداد بازدید:۳۵۷
وقتی که دل، سنگ را صیقل دهد

از دیرباز سنگ در میان مردم جایگاه والایی داشته و خیلی از افراد به خواص ماورایی آن اعتقاد دارند، برای شفا، برآورده شدن آرزوها، رفع بیماری و بلا و... در گذشته همواره تکه سنگی با افراد بود.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد لرستان، برخی حتی معتقدند متولدین هر ماهی سنگی مخصوص به خود دارد که در رقم زدن سرنوشت او نقش بارزی دارد. در گنجینه‎ها و لوازم گذشتگان نیز وسایل سنگی زیادی دیده می‎شود که باز اهمیت آن را نشان می‎دهد.

حال بعد از گذشت سال‎ها از حکمفرمایی بشر بر روی این کره خاکی هنوز این ماده سخت از رونق نیفتاده و بشر با تمام علم خود نتوانسته جایگزینی برای آن بیابد و در کم‎تر وسیله‎ای شاید نتوان پای آن را یافت. مردم به جز در زندگی روزمره خود برای هدیه دادن به همدیگر نیز از سنگ استفاده می‎کنند.

سنگ و زیورآلات مزین به سنگ در جهان از بازار بزرگی برخوردار بوده و سالانه میلیاردها دلار درآمدزایی کشورها از این بازار است.

لرستان با داشتن معادن بزرگ سنگ می‎تواند در این راستا حرف‎ها برای گفتن داشته باشد و پتانسیلی بالقوه است که باید به فعل برسد. سنگ استان در حال حاضر به صورت خام استخراج و به فروش می‎رسد که اگر به دستانی هنرمند سپرده شود«می‎تواند» چهره استان را دگرگون کند.

در این راستا جهاد دانشگاهی واحد لرستان کارگاه شناسایی و تراش سنگ‎های قیمتی را  دایر کرده که در نوع خود بی‎نظیر بوده و می‎تواند با اشتغال‎زایی و رونق بازار زیورآلات مرحمی باشد بر درد کهنه بیکاری استان.

این نهاد انقلابی گام نخست را برداشته و برای تکمیل این چرخه نیازمند یاری است چراکه راهی طولانی در پیش دارد...

سمیه قربانی، معاون فن‎آوری جهاد دانشگاهی واحد لرستان در این باره گفت: بازار سنگ‎های قیمتی در بسیاری از کشورهای شرق آسیا بخش عظیمی از چرخه اقتصادی آنها را به خود اختصاص داده است.

وی با بیان اینکه این صنعت می تواند در راستای بهبود وضعیت اقتصادی استان مؤثر باشد ادامه داد: بخش قابل توجهی از درآمد  کشورهای شرق آسیا مانند چین، مالزی و تایلند از صادرات سنگ‎های قیمتی، نیمه قیمتی و زیورآلات ساخته شده با این سنگ‎هاست.

قربانی تصریح کرد: سنگ های قیمتی در حالت خام در مقیاس گرم و کیلوگرم در بازار معامله می‎شود، اما وقتی روی آنها تراش انجام می‎شود به سنگ تراش خورده زینتی مبدل می‎شود که مثل طلا با مثقال خرید و فروش می‎شود و ارزشش گاهی تا ده برابر بالا رفته و  ارزش افزوده زیادی می‎یابد.

معاون فن‎آوری جهاد دانشگاهی استان اظهار کرد: یک ویژگی دیگری که این کار دارد این است که نیاز به فضای فیزیکی زیادی ندارد، فرد می‎تواند با یک میز، چراغ مطالعه و دستگاه تراش در گوشه‎ای از اتاق به این کار بپردازد. میزان اشتغال‎زایی بسته به تبحر فرد دارد هر چه قدر فرد وقت بیش‎تری برای کارش بگذارد به همان میزان ارزش کار و هنرش بالا می‎رود.

وی با بیان اینکه متأسفانه سطح اقتصادی استان پایین است؛ گفت: نباید منتظر بود که کارخانه‎ای احداث شود و مشغول به کار شد.

قربانی افزود: سیاست جهاد دانشگاهی لرستان پیش رفتن به سمتی است که با فعال نمودن چنین کارگاه هایی با کم‎ترین هزینه درآمدزایی خوبی داشته باشیم. بعد از فراگیری مهارت شغلی دستگاه‎ها، فضا و وسایل لازم در اختیار این افراد قرار می‎گیرد که مشغول به کار شوند. در حال حاضر استقبال خیلی خوبی از این کارگاه شده و نیز تمام روزهای هفته از ساعت 8 تا 16کلاس‎ها برقرار هستند.

همچنین دکتر سیدعلی نادر دهقانی‎الوار، رئیس جهاد دانشگاهی واحد لرستان گفت: در استان برای کارآفرینی اقداماتی صورت گرفته اما متأسفانه به محصول تبدیل نشده‎اند و این به خاطر گم شدن حلقه اتصال بین دانشگاه و مراکز آموزشی با جامعه است که ایراداتی بر آن وجود دارد.

وی با بیان اینکه در استان فرآیندهای کارآفرینی را طراحی می‎کنیم اما تا آخر پیگیر نیستیم؛ اضافه کرد: فردی که دوره‎ای می‎بیند باید در آن متخصص شود تا بتواند مؤثر وقع شود.

دهقانی‎الوار با بیان اینکه جهاد دانشگاهی لرستان مسئولیت خطیری در استان به عهده دارد، یادآور شد: طبق فرموده مقام معظم رهبری باید به سمت اقتصاد دانش بنیان پیش رویم و جهاد دانشگاهی نیز تمام حوزه کاری خود را به این سمت سوق داده است.

رئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به کارگاه سنگ تراشی این واحد گفت: این کارگاه با مطالعه و نیازسنجی که در استان صورت گرفته عملیاتی شد و رئیس جهاد دانشگاهی کشور نیز در بازدید از آن، این کارگاه را مرکز مهمی دانست که باید روی آن کار شود؛ لذا همه توان خود را در شکوفاییش به کار خواهیم بست.

 


نظر شما :