تهدیدهای بیخ گوش فناوری لرستان
فعالیت در حوزه فناوری مانند سایر حوزهها آدابی دارد که نتیجه اولیه عدم رعایت آن، آسیبهای جدی و ایجاد بنیانهای اشتباه و در نهایت عدم تحقق آرمانهایی است که در اسناد بالادستی و برنامههای بخشی پیشبینی شده است
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد لرستان، در لرستان اولین سازمانی که موفق به ایجاد ساختار فناوری شد نهاد جهاد دانشگاهی بود که با بهرهگیری از ظرفیتهای خود و فراهم کردن زمینهها اولین مرکز رشد استان را تاسیس کرد.
این مرکز با ایجاد ساختارها و پذیرش اولیه، استان لرستان را در چرخه فعالیتهای اقتصادی دانش بنیان قرار داد که با اتفاقاتی که در یک دوره برای این نهاد انقلابی افتاد آسیبهای جدی به آن وارد شد.
در دوره مدیریت جدید جهاد دانشگاهی، اولین مرکز رشد تعطیل شده استان لرستان مجدداً با تامین فضا و امکانات و زیرساخت لازم فعالیت خود را با جدیت بیشتری آغاز و امروزه به گفته معاون فناوری این مرکز دوشادوش مراکز بزرگ کشور فعالیت میکند.
موضوعی که در این گزارش به آن پرداخته میشود، نه گزارش عملکرد یک دستگاه بلکه اعلام خطر در این حوزه مهم و نقشآفرین توسعه استان است، خطری که در سفر معاون علمی و فناوری رئیس جمهور احساس شد و در صورت تداوم آن بسیاری از فرصتهای ملی این حوزه هم از دست خواهد رفت.
عدم حضور اولین مرکز رشد لرستان در نمایشگاه محصولات و دستاوردهای فناوری استان و بیاطلاع گذاشتن مسئولین این مرکز از سفر یک شخصیت ملی و مهم و از دست رفتن فرصت ارائه گزارش فعالیتها و حضور جمعی از نخبگان مرتبط با این مرکز با جناب آقای دکتر ستاری که متولی این حوزه هستند و با توجه به گلایههای جمعی از اساتید و نخبگان مرتبط با این مرکز و با هدف جلوگیری از نگاههای غیرعلمی و به دور از شأن مراکز دانشگاهی و فناوری استان لرستان، موضوع را از برنامهریزان این سفر جویا و پیگیری کردیم تا واقعیتهای نهفته در این موضوع روشن شود.
مرکز رشد جهاد دانشگاهی لرستان برندی خاص برای استان است
امیری، رئیس بنیاد ملی نخبگان لرستان در این باره به ایسنا گفت: جهاد دانشگاهی توانمندیهای بسیاری در حوزههای مختلف پژوهشی و تبدیل ایده به محصول داشته که لازم بود در این نمایشگاه غرفهای به این مرکز اختصاص داده میشد.
وی بیان کرد: توانمندیها ومحصولات تولیدی مراکز رشد و شرکت های دانش بنیان هرچه بیشتر در منصه ظهور مسئولین قرار گیرند، حمایت از استان بیشتر خواهد شد.
این مقام مسئول ادامه داد: نباید تنها از شرکتی خاص جهت حضور از نمایشگاه دعوت کرد چراکه دستاوردهای مراکز رشد و شرکت های دانش بنیان این استان مختص لرستان بوده و به شخص یا شرکت خاصی تعلق ندارند.
امیری اظهار کرد: مرکز رشد جهاد دانشگاهی لرستان و محصولات تولیدی شرکت های تحت پوشش این نهاد میتواند برندی خاص برای لرستان محسوب شده و مسئولین کشوری شاهد تلاش جهاد در راستای اقتصاد کشور باشند.
یاراحمدی، رئیس پارک علم و فناوری لرستان نیز گفت: جهاد دانشگاهی در کل کشورمجموعه ای موفق است و اثر بسیار خوبی بر پیشرفت علم و دانش داشته که پژوهشکده رویان گواهی بر این ادعاست.
وی ادامه داد: جهاد دانشگاهی واحد لرستان نیز به نوبه خود فعالیت های بسیارموثری در پیشرفت علمی و پژوهشی داشته و پتانسیل بسیار خوبی برای استان است.
این مقام مسئول بیان کرد: ایجاد کردن یک سازمان در لرستان به مانند معجزه است و جهاد دانشگاهی لرستان با راه اندازی اولین مرکز رشد استان، فعالیت در حوزه گیاهان دارویی، تاسیس دانشگاه علمی- کاربردی و...همچون معجزه گری توانسته در راه پیشرفت استان قدم بردارد.
یاراحمدی با تاکید بر اینکه مرکز رشد جهاد دانشگاهی لرستان منشا اثر خوبی برای این استان بوده، اضافه کرد: نمایشگاه دستاوردهای شرکتهای دانش بنیان لرستان جزو برنامه های سفر آقای ستاری نبود اما ما لازم دیدیم که چنین نمایشگاهی را به منظور معرفی دستاوردهای این شرکت ها به مسئولین کشوری برپا کنیم.
وی تصریح کرد: این نمایشگاه مختص شرکتهای دانش بنیان و مراکز رشد تحت حمایت پارک استان بوده ولی ما نیز غرفه ای را به جهاد دانشگاهی اختصاص داده بودیم و هماهنگیهای لازم با مسئولین این نهاد صورت گرفته بود که دلیل عدم حضورشان را باید از خود آنها پرسید.
مهندس سمیه قربانی، معاون فنآوری مرکز رشد جهاد دانشگاهی لرستان نیز در این باره گفت: با توجه به اطلاعاتی که به دست آوردیم(حدود چهار روز قبل از حضور معاون علمی و فنآوری رئیس جمهور) متوجه شدیم که ایشان قرار است به لرستان بیاید؛ برای همین صحت و سقم قضیه را از مدیر کل منابع انسانی استانداری لرستان و پارک علم و فنآوری استان جویا شدیم که ابراز بیاطلاعی کردند.
وی با بیان اینکه این قضیه را از معاون توسعه مدیرت و منابع انسانی استانداری لرستان نیز پرسیدیم اما از این موضوع خبر نداشت، اضافه کرد: حدود 15 ساعت قبل از آمدن معاون علمی و فنآوری رئیس جمهور به ما اطلاع دادند که قرار است ایشان به لرستان بیایند.
قربانی ادامه داد: این در حالی بود که ما در تهران با آقای دکتر نوبخت، معاون رئیس جمهور به خاطر بازدید از مراکز علمی و فنآوری جهاد دانشگاهی جلسه داشتیم و رئیس جهاد دانشگاهی استان و بنده که مسئولیت مرکز رشد را عهدهدار هستم، در تهران بودیم.
معاون فنآوری مرکز رشد جهاد دانشگاهی استان با بیان اینکه با این وجود مرکز رشد آمادگی کامل را جهت بازدید معاون رئیسجمهور داشت اما به علت اینکه برنامه سفر را از قبل چیده بودند متأسفانه این کار صورت نگرفت؛ افزود: هر زمان که شخص بلندپایهای قرار است به استان بیاید باید به صورت مکاتبهای به تمام دستگاههای مرتبط اطلاعرسانی شود تا نهایت استفاده از این بازدیدها صورت گیرد.
وی یادآور شد: باید ظرفیتها و توانمندیهای استان را به نحو احسن معرفی کنیم و در این راستا ادارات و دستگاهها باید همسو و همجهت کار کنند نه با زیرسؤال بردن توانمندیهای دیگران فرصتسوزی کرده و کاری از پیش نبرد. مگر چند بار فرصت آمدن یک شخص عالی رتبه به استان پیش میآید که با این ناهماهنگیها این فرصتها از بین میرود.
قربانی با بیان اینکه جهاددانشگاهی زمانی اولین مرکز رشد لرستان را راهاندازی کرده که دیگران اطلاعات محدودی در این زمینه داشتند، یادآور شد: ما هیچگونه ادعایی نداریم ولی حرفمان این است که مصادره کردن شخصیتهای ملی به کلیت استان لرستان لطمه می زند و این کار با هر نگاهی که انجام شود، نادرست است.
معاون فنآوری مرکز رشد جهاد دانشگاهی گفت: به لطف خداوند متعال اولین قرارداد تجاری سازی یکی از شرکتهای مستقر در مرکز با مشارکت سرمایهگذار آماده شده که گامی اساسی در راستای تولید اشتغال در حوزه محصولات دانش بنیان است.
نظر شما :