رئیس جهاد دانشگاهی واحد لرستان گفت: جلوگیری از چالشهای زیست محیطی در گرو اصلاح نگرشهای مدیریتی است
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی لرستان ، سید علی نادر دهقانی الوار در سمینار تخصصی بررسی چالشها و راهکارهای بهبود وضعیت منابع طبیعی لرستان که در محل دانشگاه علمی کاربردی جهاد دانشگاهی واحد استان برگزار شد، با بیان اینکه در حوزه محیط زیست و منابع طبیعی در استان با چالشهای زیادی مواجه هستیم، اظهار کرد: امروز با پدیدهای به نام چالشهای زیست محیطی مواجه هستیم و عوامل درون و خارجی این پدیده که شناسایی آن نیازمند مطالعات و بررسیهای دقیق است در کاهش اثرات این چالشها موثر خواهد بود.
وی ادامه داد: چالشهای منابع طبیعی و زیست محیطی به چالشهای نگرشی در برداشت و چالشهای مدیریتی در نوع استفاده و نوع نگاه به منابع طبیعی برمیگردد.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان، تصریح کرد: عوامل محیطی و منابع طبیعی به هیچ عنوان نباید ابزار یک جریان و تشکلی قرار گیرد بلکه منابع طبیعی و زیست محیطی، ثروتهای ملی و متعلق به نسلهاست.
وی گفت: برای جلوگیری از چالشهای امروزی منابع طبیعی نیازمند اصلاح ساختارهای مدیریتی و نگرشی و اصلاح فرآیندها هستیم.
عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی واحد استان با تأکید بر اینکه بسیاری از سازمانهایی که در حوزه منابع طبیعی فعالیت دارند باید کارنامه شفافی را ارائه کنند، افزود: متاسفانه لرستان به عنوان یکی از استانهایی که مهمترین ثروتش منابع طبیعی است هم اکنون با چالش آب شرب مواجه است، باید یک بررسی درست صورت گیرد و ساختارهایی که تاکنون حاکم بودند و وظیفه محافظت از این ثروتها بر دوش آنها بوده است باید ارزیابی شوند که نتایج فعالیتها چرا منجر به تخریب منابع استان شده است.
دهقانی اضافه کرد: معتقدیم کار باید دست کاردان باشد، با نگاه اداری نمیتوان به منابع طبیعی نگاه کرد، منابع طبیعی با کار دفتری و پشت میزنشستن درست نمیشود.
وی بیان کرد: پرداختن به منابع طبیعی و مسائل زیست محیطی نیازمند یک عزم در بستر علم و دانایی است و دانشگاهها باید وارد این عرصه شوند، جهاد به عنوان یک نهاد علمی که جریانسازیهایی در حوزههای مختلف داشته است با هدف جریانسازی و اصلاح ساختارها و فرآیندها جاری حوزه محیط زیست وارد شده است.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان اظهار کرد: باید با یک مطالعه دقیق نقاط قوت استخراج، شناسایی و نقاط ضعف رفع شوند و بتوانیم نظامنامهای دانش بنیان در این حوزه ایجاد کنیم.
وی اذعان کرد: تشکل کانون همیاران طبیعت جهاد دانشگاهی که یکی از تشکلهای موفق در حوزه زیست محیطی در استان بوده هدفش این است با نقد فرایندهای ناکارآمد، فرایندی عینی، اثرگذار و کاربردی تدوین کند.
دکتر دهقانی ادامه داد: باید کار به کسانی سپرده شود که وابسته به میز دولت نیستند، تا زمانی که میز وجود دارد و میخواهیم آن را حفظ کنیم محیط زیست هم دچار چالش میشود؛ دولت نمیتواند در این عرصه موفق باشد اما دانشجویان و تشکلهای غیردولتی میتوانند عاملی برای جلوگیری از چالشهای بیشتر محیط زیست باشند.
دهقانی اذعان کرد: برای جلوگیری از چالشهای زیست محیطی نیازمند اصلاح نگرشهای مدیریتی هستیم.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان با انتقاد از اینکه در جاهایی که جنگلهای وسیع بلوط بوده الان اثری از این جنگلها نیست، بیان کرد: سازمانها و ساختارهایی که در این مملکت بودجه گرفتند چه کردند؟ باید پاسخگو باشد و دلیل بیاورند چرا به این بحران رسیدیم؟
وی خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهی واحد لرستان به عنوان یک مجموعه علمی و دانشگاهی وارد عرصه شده و از فعالیتهای کانون همیاران طبیعت حمایت میکند.
دهقانی با بیان اینکه مسئولین باید بدانند تشکلهای غیردولتی در مقابل آنها نیستند بلکه همیار و همراه آنها هستند و باید از این ظرفیت استفاده کنند، اظهار کرد: آمادگی داریم در حوزه محیط زیست و منابع طبیعی وارد شویم و البته نیازمند حمایت همه دانشگاهیان هستیم تا نظرات آنها به پروژه اجرایی تبدیل شود.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان در ادامه با اشاره به اینکه در تأمین منابع آب با چالش مواجهایم، بیان کرد: در این راستا نقش دانشگاهها کجاست؟ چرا نتوانستهایم یک برنامه علمی، درست، منطقی و کارآمد تهیه کنیم و به مدیریت استان بگوییم این برنامه برای حفظ منابع آب زیرزمینی و جلوگیری از ورود ریزگردها و بازسازی جنگلهای بلوط کارآمد است؟
وی گفت: پرداختن به محیط زیست در این استان و مملکت نیازمند اصلاح نگرشهاست که رهبر معظم انقلاب هم به این نکته بصورت پررنگ اشاراتی داشتند.
دهقانی گفت: فعایتهای کانون همیاران باید از مرحله شعرخوانی و سخنرانی خارج و وارد عرصههای علمی اثرگذار و نتایج قابل شمارش و ارزیابی شود که البته حرکت در چنین مسیری نیازمند برنامهریزی دقیق و تدبیر و ماموریت داشتن خواهد بود.
نظر شما :