به همت جهاددانشگاهی،اتاق بازرگانی و سازمان زمین شناسی؛ همایش بین المللی ژئوتوریسم در لرستان برگزار می شود.

۲۷ دی ۱۳۹۳ | ۰۰:۰۰ کد : ۷۲۴۷ ستادی
تعداد بازدید:۴۴۱
به همت جهاددانشگاهی،اتاق بازرگانی و سازمان زمین شناسی؛ همایش بین المللی ژئوتوریسم در لرستان برگزار می شود.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد لرستان در جلسه کارگروه ژئوتوریسم که به همت جهاددانشگاهی استان برگزار شد ، دکتر ظهیر حیدری‎نژاد مدیر مرکز منطقه ای زمین شناسی زاگرس، بیان کرد: در اواخر سال 92 طی مصوبه سازمان زمین‎شناسی کشور لرستان به عنوان پایتخت ژئوتوریسم کشور معرفی شد.

وی اضافه کرد: استاندارتأکید زیادی بر بحث ژئوتوریسم و استفاده از پتانسیل طبیعی استان دارد و یکی از محورهای توسعه سرمایه‎گذاری در سطح ملی و بین‎المللی را این مبحث قرار داده است.

حیدری‎نژاد ادامه داد: در این راستا قرار است همایشی بین‎المللی تحت عنوان ژئوتوریسم در استان برگزار شود که پنل‎هایی را برای جذب سرمایه‎گذار و ایجاد سرمایه‎گذاری در استان داشته باشد.

مدیر مرکز منطقه‎ای زمین‎شناسی زاگرس افزود: ارگان‎های دولتی محدودیت‎هایی دارند که مانع برگزاری این همایش می‎شود لذا قرار است این کار به اتاق بازرگانی خرم‎آباد، جهاددانشگاهی واحد استان و سازمان زمین‎شناسی محول شود.

وی اظهار کرد: جهاددانشگاهی سابقه خوبی در سطح ملی در برگزاری همایش‎ها دارد؛ کیفیت همایش از نکاتی است که باید مورد توجه قرار گیرد تا ماحصل آن بتواند به کار استان بیاید و به توسعه آن کمک کند.لذا باید کاری منسجم صورت گیرد.

در ادامه رئیس روابط عمومی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت: گردشگری می‎تواند جایگزین نصف فروش نفت باشد.

مهندس رضا جدیدی بیان کرد: در استان با همتی که مدیریت ارشد دارد نگاه ویژه‎ای به بحث ژئوتوریسم شده و به عنوان فرصتی برای سرمایه‎گذاری دیده شده است.

وی اضافه کرد: مردم رغبت خوبی به محافل صنعتی ندارند اما در بحث‎های گردشگری همواره شرکت می‎کنند. ژئوتوریسم جایی وارد می‎شود که ضریب نفوذ سایر موارد کم‎تر است باید یک ژئوسایت معرفی شود تا به یک ژئوپارک برسیم.

جدیدی ادامه داد: جهاددانشگاهی می‎تواند در بستر سازی ژئوپارک نقش‎آفرین باشد؛ متأسفانه مسائل را بیان می‎کنیم اما واژه سازی صورت نمی‎گیرد. باید الفبای ژئوتوریسم را یاد بدهیم تا منجر به بحث اقتصادی و اجتماعی و در نهایت باعث توسعه شود.

رئیس روابط عمومی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور افزود: اگر ژئوپارک در منطقه‎ای ترسیم شود جامعه محلی نیز درگیر می‎شود و مورد حمایت معنوی تمام اجزای اجتماعی آنجا قرار می‎گیرد و در نهایت به اشتغال زایی می‎انجامد.

وی اظهار کرد: متأسفانه بحث گردشگری ما بیمار است و درمان خوبی برای آن ارائه نشده است. گردشگری می‎تواند جایگزین نصف فروش نفت باشد. 

در پایان رئیس جهاددانشگاهی واحد لرستان گفت: برنامه‎های استان بر اساس رویکردهای علمی در حال پیگیری هستند که با این وضعیت می‎توان به آینده امیدوار بود.

دکتر سید علی‎نادر دهقانی الوار در جلسه این کارگاه بیان کرد: در حال حاضر برنامه‎های استان بر اساس رویکردهای علمی در حال پیگیری هستند که با این وضعیت می‎توانیم به آینده امیدوار باشیم.

وی با بیان اینکه فرآیندهای غیر منطقی و علمی، مفید نیستند و باید کارهای روزمره و غیر مفید در استان حذف شود؛ اضافه کرد: جهاددانشگاهی متولی همه چیز نیست اما می‎تواند در بهبود وضعیت خیلی از موارد سهیم باشد و نقش‎آفرینی کند. در حال حاضر نیز به سمت نیازهای اساسی استان رفته‎ایم.

دهقانی الوار ادامه داد: دراستان با چالش‎های زیادی برای پیشرفت روبرو هستیم و علی‎رغم سعی و تلاش مجدانه استاندار، این اقدامات آن‎گونه که باید به چشم نمی‎آیند.

رئیس جهاددانشگاهی لرستان افزود: این نهاد به عنوان ساختاری علمی و پویا که در طراحی و اجرای برنامه‎های علمی موفق ظاهر شده همواره سعی کرده به کمک استان بشتابد؛ این نهاد انقلابی مجموعه‎ای سبک، چابک و ورزیده است که تمام توان علمی و فیزیکی خود را در اختیار استان و بهبود وضعیت آن قرار داده است.

به گفته وی جهاددانشگاهی ساختاری منعطف و غیردولتی است که با کم‎ترین هزینه، بهترین کار را با بالاترین کیفیت انجام می‎دهد. این نهاد ثابت کرده همواره در کارها چند پله از بقیه جلوتر است.

 


نظر شما :