همایش ملی سیره علوی؛ مدیر کل آموزش و پرورش لرستان: فرهنگ علوی، عنصر پیشگیری کننده در مقابله با فساد است
مدیر کل آموزش و پرورش لرستان گفت: تبیین دقیق سیره حضرت امیر(ع) میتواند در شناخت مسیر درست حرکت توسط مدیران موثر باشد.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد لرستان دکتر گودرز کریمی فر در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه لرستان، با بیان اینکه همایش ملی سیره علوی فرصتی است برای تبیین سیره و منش حضرت امیر(ع) در ابعاد مختلف اظهار کرد: تبیین دقیق سیره حضرت امیر (ع) میتواند در شناخت مسیر درست حرکت توسط مدیران موثر باشد.
مدیر کل آموزش و پرورش لرستان ادامه داد: با مطالعه در ابعاد مختلف سیره علوی میتوان به مدلی مبتنی بر ارزشهای اسلامی و معنویت دست یافت که مهمترین مشخصه آن کار خالصانه و صادقانه با حفظ سلامت اداری و مصداقی مطمئن از مدیریت جهادی است.
وی تصریح کرد: اگر در این همایش از توان و ظرفیت نخبگان علمی و فرهنگی به درستی استفاده شود میتوان کاربستی عملیاتی ایجاد کند تا با شناخت درست از اصول مدیریتی و زندگی براساس سیره آن امام همام مسیر حرکت را با اطمینان و اعتماد بیشتری مشخص کرد.
این مقام مسئول با اشاره به ویژگی مدیران از دیدگاه حضرت امیر(ع) اضافه کرد: حضرت علی (ع) در فرمان معروف خود به مالک اشتر حاکم مصر، که در واقع زیربنای مدیریت اسلامی است، معیارهایی برای انتخاب و انتصاب مدیران و کارگزاران نظام برمیشمارد که از جمله این معیارها میتوان به تقوا، حسن سابقه، دانایی و توانایی، صلاحیت اخلاقی، داشتن ظرفیت روحی و کاری، ضابطهگرایی به جای رابطهگرایی، پرهیزگاری و صداقت، بزرگمنشی و بزرگواری در برابر مخالفان و دور اندیشی و... اشاره کرد.
کریمی فر در پاسخ به این سوال که با توجه به فساد اداری در بین جوامع همایش سیره علوی چگونه میتواند در جلوگیری از بروز این فساد موثر باشد؟ اظهار کرد: با توجه به اینکه وجود فساد در کشورهای جهان، اعم از توسعه یافته و در حال توسعه، با درجات متفاوت و شدت و ضعف مختلف و اثرات منفی آن بر اتلاف منابع و اعتماد عمومی، مورد اتفاق همگان است، مقابله با این پدیده در جهت اصلاح و متعادل ساختن جوامع امری ضروری و انکار ناپذیر است.
وی گفت: فرهنگ علوی که تعهد اکثریت اعضای جوامع را بهطور گسترده به باورها و اعتقادات بیان میکند و باعث نزدیکی نیازهای فردی افراد با خواستههای نهادها و سازمانها میشود، میتواند بهعنوان عنصر پیشگیری کننده در مقابله با فساد بهحساب آید.
مدیر کل آموزش و پرورش لرستان با بیان اینکه توجه به مقوله سیره علوی و مولفههای فرهنگ علوی و نبوی بهعنوان عامل موثر و قدرتمند در پیشگیری مطرح است بیان کرد: استفاده از ابزار نظارت در برخورد قاطع با متخلفان در مقوله برخورد با فساد مورد تایید و اساسا غیر قابل اجتناب ارزیابی میشود.
کریمی فر با اشاره به اینکه همایش سیره علوی اگر بتواند معرفی درستی از سیره مدیریتی و حکومتی حضرت امیر (ع) را به مردم و به ویژه مدیران ارائه دهد میتواند مرز بین خدمت و خیانت را به درستی بیان کند، ادامه داد: فسادی که امروزه در بعضی از لایههای مدیریتی وجود دارد شاید به دلیل عدم شفافیت و دور بودن از مولفههای مدیریت مبتنی بر مدل مدیریتی حضرت علی (ع) باشد و نزدیک شدن به این الگوی جامع و کامل میتواند ما را از آسیبهای احتمالی مصون کند.
وی یادآورشد: آموزش و پرورش هم به عنوان مهمترین، گستردهترین و حساسترین دستگاه آموزشی و فرهنگی کشور و تاثیر گذارترین نهاد تربیتی آمادگی دارد تا در کنار سایر دستگاهها در نهادینه کردن فرهنگ ناب و متعالی اسلامی و معرفی الگوهای جامع و کامل به جامعه گام بردارد امید است این حرکتهای علمی و فرهنگی در سالی که به تدبیر رهبر فرزانه انقلاب تحت عنوان سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی نامگذاری شده است بتواند منشاء اثرات شایسته در جامعه شود.
نظر شما :