پزشک بیماری‎های کلیوی پژوهشگاه رویان: با کمک سلول درمانی می‎توان بیمای‎های کلیه را درمان کرد.

۰۸ آذر ۱۳۹۳ | ۰۰:۰۰ کد : ۷۲۲۲ آخرین اخبار
تعداد بازدید:۴۰۹
پزشک بیماری‎های کلیوی پژوهشگاه رویان: با کمک سلول درمانی می‎توان بیمای‎های کلیه را درمان کرد.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد لرستان، احسان احسانی در دومین سمینار کاربرد سلول‎های بنیادی که در جهاد دانشگاهی لرستان برگزار شد، افزود: با کمک خون بند ناف می‎توان قسمت‎های آسیب دیده کلیه را بازسازی کرد که برای ترمیم از اجزای تشکل دهنده آن بافت و ارگان استفاده می‎شود.

وی با اشاره به تحقیقات و آزمایشات پژوهشگاه رویان بر روی نمونه‎هایی از کلیه میمون، بیان کرد: یکی از دلایل حساس بودن کلیه پیچیده بودن بافت آن است؛ برای تمایز و رسیدن به یک بافت عملکردی در کلیه با طیف‎های مختلفی از سلول مواجه هستیم.

این پزشک اضافه کرد: به دلیل پیچیدگی بافت کلیه مشکلات زیادی برای انجام کارهای تحقیقاتی بر سر راه پزشکان قرار دارد.

احسانی یادآور شد: تمایزی که روی این نمونه از کلیه‎ها انجام می‎شود با پروتکل خاصی بوده و عمدتاً پیوند از طریق عروق انجام می‎شود.

وی اظهار کرد: نارسایی حاد کلیوی، نارسایی مزمن کلیه، بیماری‎های ارثی، بیماری‎های عروقی و مجاری ادراری و بی‎اختیاری ادراری از جمله بیماری‎های خاص و عمده مربوط به عضو کلیه در بدن هستند.

این پزشک ادامه داد: زمانی که یک سری از سلول‎های کلیه تمایز خود را از دست می‎دهند، کیست در آن ایجاد شده که این عارضه یک بیماری ژنتیکی در کلیه است.

احسانی تصریح کرد: در بیماری نارسایی کلیوی، عملکرد کلیه به شکل محدود از بین خواهد رفت و زمانی که این مرض درمان نشود، بیماری به سمت نارسایی مزمن پیش می‎رود.

وی خاطرنشان کرد: اگر درمان نارسایی حاد طولانی شود، به سمت نارسایی مزمن می‎رود؛ پژوهشکده رویان سعی کرده که با تولید کلیه عملکردی با استفاده از سلول‎زدایی در یک کلیه میمون، با کمک خون بند ناف، بیماری‎های این عضو بدن را رفع کند.

 


نظر شما :