مسئول بخش قلب کلینیک سلول درمانی پژوهشگاه رویان گفت: قلب انسان ۵ میلیارد سلول دارد.

۰۸ آذر ۱۳۹۳ | ۰۰:۰۰ کد : ۷۲۲۰ آخرین اخبار
تعداد بازدید:۵۱۸
مسئول بخش قلب کلینیک سلول درمانی پژوهشگاه رویان گفت: قلب انسان ۵ میلیارد سلول دارد.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد لرستان، هدی معدنی در دومین سمینار کاربرد سلول‎های بنیادی که در جهاد دانشگاهی لرستان برگزار شد، افزود: تا مدت‌ها تصور می‌شد قلب فاقد خصوصیات خودترمیمی است و حتی در مورد عصب هم چنین تفکری وجود داشت و در کتاب‌های پزشکی ما نوشته شده بود که اگر عضله قلب و اعصاب آسیب ببینند، دیگر ترمیمی برای آنها وجود نخواهد داشت.

وی بیان کرد: قلب، ارگانی است که با کمک Stemcellهای مقیم قلبی، می‎تواند خود را بازسازی کند؛ قلب آدمی 5 میلیارد سلول دارد که روزانه 3 میلیارد از آنها تجدید می‎شوند.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه هر 5 سال یکبار کل سلول‎های قلبی هر نفر تجدید می‎شود، بیان کرد: اگر سلول‎های بازسازی در این ارگان وجود نداشته باشند هر انسان حداکثر 6 سال عمر می‎کند.

این پزشک کلینیک بیماری‎های قلبی در پژوهشکده رویان یادآور شد: عدم شناخت قلب باعث تداخل بی‎جا در آن خواهد شد و بیماری‎های قلبی و عروقی را به همراه خواهد داشت لذا پزشکان باید به طور دقیق نسبت به این عضو از بدن آگاهی داشته باشند.

دکتر معدنی اضافه کرد: زمانی که قلب جوابگوی پمپاژ نیست فرد دچار عارضه نارسایی قلبی خواهد شد و با کمک سلول‎های بنیادی می‎توان در درمان بیماری‎های این ارگان، معجزه آفرید؛ بعد از آمریکا فقط ایران توانایی فرآوری نمونه‎گیری از بافت قلب و گرفتن Stemcell دارد.

وی خاطرنشان کرد: 6 منبع سلولی اصلی از جمله عضله دست، مغز استخوان، چربی و قلب برای به دست آوردن Stemcellهای لازم در درمان بیماری‎های قلبی وجود دارد.

این پزشک ادامه داد: 95 درصد بیمارانی که دچار عارضه قلبی شده‎اند، از Stemcell(سلول‎های بنیادی) سود خواهند برد و بیماری آنها رفع می‎شود؛در رابطه با سلول‎های درمانی بیماری‎های قلبی حرف اول را در خاورمیانه می‎زنیم.


نظر شما :