مسئول فنی بانک خون بند ناف پژوهشگاه رویان: عفونتهای ویروسی خون بند ناف کم است
مسئول فنی بانک خون بند ناف رویان گفت:با کمک خون بندناف می توان بسیاری از بیماریهای لاعلاج را درمان کرد.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد لرستان، سعید آبرون در دومین سمینار کاربرد سلولهای بنیادی که در جهاد دانشگاهی لرستان برگزار شد، با اشاره به حدیثی از امام علی(ع) افزود: از زمانی که سلول تخم معرفی شد همیشه یک سوال در ذهن بشر بی جواب مانده بود که چگونه ممکن است از یک سلول موجودی پرسلول با تنوع بافت، اندام و زایا حاصل شود.
وی با اشاره به زایا بودن سلول تخم و اهمیت آن برای تداوم نسلها، بیان کرد: در سال 1908 دانشمند روسی تبار Stemcell را به معنی سلول خونی ریشهای و پایهای معرفی کرد که این سلول شکل خاصی نداشت و میتوانست خود را نو و تجدید کند.
این مقام مسئول اضافه کرد: Stemcellها به دو دسته Embrogonic(جنینی) و Adult تبدیل میشوند که با کمک آنها میتوان بسیاری از بیماریها را رفع کرد.
دکتر آبرون یادآور شد: سلولهای بنیادی ابتداییترین سلولهای سازنده بدن بوده که در طول دوره رشد جنین پرورش مییابند.
وی اظهار کرد: لقاح مصنوعی، جنین سقط شده، شبیهسازی پژوهشی، سلولهای پرتوان القا شده و بند ناف نوزاد تازه متولد شده از جمله منابع مجاز برای تولید سلولهای بنیادی به شمار میآیند.
این مقام مسئول با اشاره به مزایای استفاده از خون بند ناف اضافه کرد: جمعآوری این خون آسان بوده و هیچ تهدیدی برای مادر و جنین ندارد؛ عفونتهای ویروسی این خون کم بوده و به همین خاطر میتوان از آن برای درمان بیماریها استفاده کرد.
آبرون تصریح کرد: بانک خون بندناف پژوهشگاه رویان در دو بخش خصوصی و عمومی فعالیت میکند که در بخش عمومی خانوادهها میتوانند خون بندناف فرزندانشان را اهدا کنند.
نظر شما :