دبیر همایش ملی کله‎باد: رویکرد دولت یازدهم تقویت فرهنگ و ادبیات قومی است

۳۰ مهر ۱۳۹۳ | ۰۰:۰۰ کد : ۷۱۹۳ فرهنگی
تعداد بازدید:۲۲۴
دبیر همایش ملی کله‎باد: رویکرد دولت یازدهم تقویت فرهنگ و ادبیات قومی است

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد لرستان معتقد است، همایش ملی "کله‎باد" می‎تواند در سطح کشور بهره‎وری مناسب و درخور شأنی داشته باشد.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد لرستان، رامین جانی‎پور در همایش ملی "کله‎باد" اظهار کرد: یکی از بزرگترین آسیب‎هایی که گویش‎های ایرانی از آن رنج می‎برند کمبود منابعی است که اطلاعات کافی در مورد پیشینه این گویش‎ها در اختیار می‎گذارند.

وی ادامه داد: عدم وجود نظارت نوشتاری برای اکثر زبان‎ها و لهجه‎های ایرانی در کنار سنت رایج انتقال(شفاهی) آداب و سنن محلی در طول تاریخ باعث شده است که برخی از کهن‎ترین اقوام ایرانی با وجود حضور دیرپای خود در پهنه ایران فاقد تاریخ مدون و منظمی از سیر تکوین و تحول زمانی خود باشد.

جانی‎پور در ادامه گفت: همایش ملی بررسی سیر تحول ادبیات بومی در لرستان با هدف تقویت و تحکیم فرهنگ و ادبیات بومی و فراهم ساختن بستری مناسب برای حضور محققان و اساتید این عرصه طراحی شده است.

دبیر این همایش افزود: با توجه به اینکه رویکرد دولت یازدهم تقویت فرهنگ و ادبیات قومی است، این همایش می‎تواند به عنوان یک همایش علمی معتبر در سطح کشور بهره‎وری مناسب و درخور شأنی داشته باشد.

وی یادآور شد: این مسئله به خوبی نمایان است که ادبیات مانند سایر هنرها، همواره در طول تاریخ و در نزد همه اقوام و ملل عمق و اعتبار خاصی داشته است، در واقع زندگی انسان هیچگاه از ادبیات قومی، زبان و بیان شعری و داستانی به مقتضای حال و زمان خالی نبوده است به گونه‎ای که می‎توان ادب و هنر را از نخستین جلوه‎های حیات انسانی دانست.

جانی‎پور خاطرنشان کرد: در ادبیات لرستان اندیشه‎ها، حماسه‎ها، روابط اجتماعی و انسانی، مسائل مذهبی و اخلاقی، آداب و سنن و فرهنگ این مرز و بوم در قالب ادبیات مکتوب یا فولکوریک یا ادبیات موسیقی نسل به نسل گذشته اکنون در اختیار ما قرار گرفته است.

وی اضافه کرد: به عقیده صاحب‎نظران ادبیات امروز لرستان که ریشه آن به زبان‎های باستانی اوستایی و پهلوی بر می‎گردد دچار نوعی فرسایش شده است و یا فاصله‎ای عمیق بین ادبیات کهن و ادبیات امروز آن ایجاد شده است.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی لرستان تأکید کرد: برگزاری چنین همایش‎هایی می‎تواند زمینه‎ساز تعامل بیشتر اساتید، صاحب‎نظران و جوانان خوش ذوق و قریحه این استان باشد و چراغی را برای اهالی شعر و ادب این منطقه بیافروزد.

جانی‎پور در پایان گفت: 120 مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شده که 10 مورد آن به‎صورت سخنرانی و 17 مقاله نیز در قالب پوستر ارائه می‎شود.

همچنین در این همایش از سه پایان‎نامه برگزیده ارسالی تقدیر می‎شود.


نظر شما :