مقالات برتر همایش ملی «کله‌باد» معرفی شدند

۲۷ مهر ۱۳۹۳ | ۰۰:۰۰ کد : ۷۱۸۸ آخرین اخبار
تعداد بازدید:۳۱۲
مقالات برتر همایش ملی «کله‌باد» معرفی شدند

ده مقاله برتر سومین همایش ملی «کله‌باد» از طرف دبیرخانه این همایش در جهاد دانشگاهی لرستان معرفی شدند.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد لرستان ، همایش ملی کله‌باد برای سومین سال متوالی قرار است 29 مهر از سوی جهاد دانشگاهی لرستان در محل دانشگاه لرستان برگزار می‌شود.

در این همایش ملی که با هدف فراهم‎سازی زمینه‌ای مناسب برای حضور محققان و صاحب‎نظران دانشگاهی در این عرصه و همچنین ایجاد منبع و مرجع علمی درخصوص فرهنگ و ادب این استان برگزار خواهد شد، 10 مقاله به‌صورت سخنرانی و 17 مقاله به‌صورت پوستر ارائه می‌شود.

بنابراین گزارش، مقالات اسطوره آفرینش دین زرتشت در داستان «برای گونگادین بهشت نیست» اثر سهم‌الدین خزایی، تحلیل تطبیقی عناصر معراج‌نامه ملاحقعلی سیاهپوش با معراج‌نامه‎های نظامی گنجوی اثر علی فتح‌الهی و فرشاد میرزایی، درباره 10 واژه لکی اثر مسعود سپه‌وندی و ساسان والیزاده، غمیاد در شعر ملاحقعلی سیاهپوش اثر علی نوری و فرزاد حاجی‌پور، نقش موسیقی لری در وحدت مردم لر«بررسی موردی ایرج رحمان پور و مسعود بختیاری» اثر محمد مؤمنی موگویی در این همایش به‌صورت سخنرانی ارائه می‌شوند.

همچنین مقالات جلوه عقاید حروفیه در دیوان ملاپریشان اثر الهام شرفی، مرثیه‌سرایی در شعر و ادب لکی اثر حسین نظریان، بررسی ادبیات عزا(مویه) در ایل بالاگریوه لرستان اثر اعظم گنجی، بررسی و تحلیل شعر عاشورایی فارسی در لرستان اثر علی نوری و احسان حیدری، توصیف واج‌ها و هی‌های زبان لری ـ گویش ملایری اثر علی‌اکبر ونایی از دیگر مقالات برگزیده بخش سخنرانی هستند.

همچنین، مقالات راز ماندگاری نام قدم خیر در ادبیات بومی لرستان، بازیابی هویت بومی و نقش آن در بقای استمرار فرهنگ بومی لرستان، بررسی وزن و قافیه در دیوان ملامنوچهر کولیوند، آداب و رسوم مشترک زندگی خانوادگی در شاهنامه و میان اقوام لر و لک، مقایسه آداب سوگواری در شاهنامه فردوسی در میان قوم لک، نقد و تحلیل مرثیه‎ای از نظرعلی خان امیر اشرف، فرهنگ و ادبیات بومی لرستان و نقش آن در توسعه گردشگری، نقش اسطوره و حماسه در شعر و ترانه‌های ایرج رحمان‌پور و ... از مقالات بخش پوستر هستند.

یادآور می‌شود، ادبیات بومی لرستان از دیدگاه کلامی، فلسفی، ادبیات بومی لرستان از دیدگاه اسطوره‌ای، جایگاه مذهب در ادبیات بومی، تأثیر آموزه‌های دینی قبل از اسلام در ادبیات بومی لرستان، تأثیر آموزه‌های اسلامی در ادبیات بومی لرستان، جریان‌های سیاسی ـ تاریخی مؤثر بر ادبیات بومی لرستان، جایگاه زن در ادبیات بومی لرستان، زبان، لهجه و گویش ‌های  بومی لرستان، ضرورت استفاده از زبان ‌های بومی برای غنای زبان رسمی و ملی، ضروروت نگهداری از زبان و ادبیات بومی جهت غنای فرهنگی و وحدت ملی از محورهای این همایش است.

همچنین محورهای ویژه این همایش ملی نیز شامل کتاب برتر سال در حوره ادبیات بومی لرستان، پایان‌نامه برتر در حوزه ادبیات بومی لرستان، بررسی جایگاه تدریس ادبیات بومی در مدارس و دانشگاه‌های لرستان است.

 


نظر شما :