اجرای طرح پژوهشی « طراحی منطبق با اقلیم در شهر خرم آباد و تأثیر آن در کاهش مصرف انرژی » توسط معاونت پژوهشی جهاددانشگاهی واحد لرستان
به همت معاونت پژوهشی جهاددانشگاهی واحد لرستان، اجرای طرح پژوهشی «طراحی منطبق با اقلیم در شهر خرم آباد و تأثیر آن در کاهش مصرف انرژی » آغاز شد.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد لرستان، سیامک شرفی مجری طرح گفت: این طرح بر اساس قرارداد منعقده با اداره کل راهوشهرسازی استان لرستان، در حال اجرا میباشد.
شرفی، هدف از اجرای این طرح را طراحی ساختوسازها در شهر خرمآباد، منطبق با اقلیم محدوده شهر جهت کاهش مصرف انرژی عنوان نمود. وی گفت یکی از زمینههای مهم مصرف انرژی در هر کشوری در ساختمانها و مساکن میباشد به طوری که 30 تا 35 درصد از کل انرژی مصرفی هر کشوری به امر سرمایش و گرمایش خانهها اختصاص دارد و این انرژی معمولا از سوخت های فسیلی تامین می شود. سوختهای فسیلی جزء منابع تجدید ناپذیر میباشند و استفاده از این سوختها به دلیل تراکم ساختمانها در محدودههای شهری، باعث آلودگیهای زیستمحیطی و هدر رفت انرژی میشود. بنابراین باید از منابع انرژی تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی، باد و .. جهت تأمین انرژی در فصلهای سرد و گرم استفاده نمود همانطورکه بسیاری از کشورهای پیشرفته در حال حاضر از این انرژیها استفاده میکنند. همچنین باید طراحی ساختمانها با رویکرد اکوتکنولوژیک صورت گیرد، رویکردی که نتیجه آن در نیل به اهداف توسعه پایدار میباشد.
این پژوهشگر در ادامه افزود: با توجه به محصور شدن شهر خرم آباد در بین کوهها و شکل درهای آن، تفاوتهایی در عناصر اقلیمی مانند دما، باد و ... در مناطق مختلف شهر دیده می شود. در صورتی که در طراحیها و ساختوسازها در محدوده شهر، توجه چندانی به این عناصر نشده و همین امر باعث اتلاف انرژی میشود.
وی در خاتمه عنوان کرد: زمان لازم برای انجام این پروژه حدود 8 ماه خواهد بود و در این طرح تقسیم شهر به چند محدوده و طراحی ساختوسازها منطبق با اقلیم هر محدوده در جهت کاهش مصرف انرژی در فضای درونی ساختمانها میباشد.
نظر شما :