رئیس جهاد دانشگاهی واحد لرستان خبر داد: حمایت از ۵۰ شرکت دانش بنیان در مرکز رشد این نهاد

۰۲ شهریور ۱۳۹۳ | ۰۰:۰۰ کد : ۷۱۴۲ ستادی
تعداد بازدید:۲۱۷
رئیس جهاد دانشگاهی واحد لرستان خبر داد: حمایت از ۵۰ شرکت دانش بنیان در مرکز رشد این نهاد

رئیس جهاد دانشگاهی واحد لرستان گفت: یکی از گرفتاری‎های ما در استان که باعث وضعیت نامطلوب شاخص‎های اقتصادی شده؛ اقتصاد سنتی است که این مهم باید متحول و این تحول در سایه تلاش دانشگاهیان و نخبگان محقق خواهد شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه لرستان، سیدعلی نادر دهقانی الوار در جمع خبرنگاران افزود: جهاد دانشگاهی لرستان در سال 81 براساس روند منطقی در نظام برنامه‎ریزی استان به ویژه در حوزه فعالیت‎های دانش بنیان مبتنی بر پژوهش‎های میدانی تاسیس شد.

وی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی واحد لرستان دو مرکز خدمات تخصصی پژوهشی در حوزه گیاهان دارویی، GIS و برنامه ریزی شهری تاسیس کرده، ادامه داد: با توجه به مسائل اجتماعی خاص استان، مرکز دیگری در سطوح بالاتر با عنوان مرکز آسیب‎های اجتماعی راه‎اندازی شد و تا مرحله تبدیل به گروه پژوهشی پیش رفت. در اواخر سال 90 تمام مراحل این مرکز انجام شد تا به عنوان یک گروه پژوهشی به مطالعه مسائل و آسیب‎های اجتماعی استان بپردازد که متاسفانه این گروه در آستانه تشکیل آسیب‎های اجتماعی در مدیریت قبلی به طور کامل منحل شد و فرصت احیای آن در حال حاضر وجود ندارد.

عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی واحد لرستان با تاکید بر اینکه اقتصاد سنتی جوابگوی نگاه بلند توسعه اقتصادی بر اساس چالش‎های لرستان نبوده و نیست؛ ضرورت دارد ایده‎های جدید در استان حمایت و تبدیل به فعالیت‎های اقتصادی سازنده شوند، خاطرنشان کرد: برای نخستین بار در استان تاسیس اولین مرکز رشد واحدهای فناور را در دستور کار قرار دادیم و در یک پیگیری جهادگرانه و شبانه‎روزی این مرکز ظرف مدت بسیار کوتاهی راه اندازی و جهاد دانشگاهی لرستان نیز با ایجاد زیر ساخت‎های لازم از جمله تامین فضای فیزیکی مورد نیاز زمینه فعالیت این مرکز را آماده کرد.

دهقانی در ادامه یادآور شد: در حوزه آموزش کوتاه مدت، هم جهاد دانشگاهی استان حجم عظیمی از فعالیت‎ها را در دستور کار قرار داد که شامل راه اندازی دو مرکز آموزش کوتاه مدت در خرم آباد، یک مرکز در کوهدشت و مرکز دیگری در بروجرد بود که مجموع این فعالیت‎ها می‎توانست با آموزش سالیانه بالای 7000 نفر قدم موثری برای توانمندسازی نیروی انسانی باشد.

این دکترای جغرافیا و برنامه‎ریزی شهری اضافه کرد: در حوزه فرهنگی نیز جهاد دانشگاهی با تاسیس خبرگزاری‎های ایسنا و ایکنا و ارتقای ایسنا از دفتر خبری به منطقه خبری مستقل در سطح کشور قدم‎های موثری برای گسترش فعالیت‎های این نهاد برداشته است؛ ضمن اینکه در حوزه فرهنگی جهاد دانشگاهی نیز با تاسیس کانون‎های دانشجویی متعدد از جمله کانون همیاران طبیعت و صندوق قرض الحسنه دانشجویان ایران(ایسفا) توانست فعالیت‎های شاخص را برنامه ریزی کند که باعث شد این نهاد به عنوان یکی از واحدهای فعال در سطح کشور مطرح شود.

وی ادامه داد: راه‎اندازی سازمان‌ همیاری اشتغال در استان نیز فعالیت عمده دیگری بود که در راستای کمک به اقتصاد استان از سوی جهاد دانشگاهی واحد لرستان صورت گرفت.

دکتر دهقانی یادآور شد: با تحولاتی که به هر صورت در استان شکل گرفت و بر اساس نظر رئیس جهاد دانشگاهی کشور، تغییرات مدیریتی استان نیز انجام شد و با وجود اعتقاد و ایمان بنده به اینکه همه ما دلسوز این استان هستیم ولی به دلایلی از جمله عدم آشنایی به ساختار، ماهیت و کارکرد جهاد دانشگاهی در مدتی که سیاستگذاری‎های جهاد دانشگاهی خارج از نگاه نیروهای جهادگر بود متحمل زیان‎هایی شده است که نیازمند تلاش مضاعف برای بازسازی این واحد در استان هستیم.

وی با یادآوری اینکه در مدیریت قبلی مرکز رشد جهاد دانشگاهی واحد استان عملاً تعطیل بوده، اضافه کرد: همچنین فعالیت مرکز خدمات تخصصی پژوهشی GIS و گیاهان دارویی بسیار محدود شده بود. متاسفانه به رغم این آسیب‎هایی که به جهاد دانشگاهی واحد استان وارد شده هیچ‎گونه زمینه کاری جدیدی هم تعریف و پیگیری توسط مدیریت قبلی نشده بود که بتواند برای جهاد دانشگاهی استان موثر باشد؛ البته این نهاد در دوره مدیریت قبلی نیز دچار آسیب‎های دیگری شده از جمله اینکه جهاد به لحاظ  فضای فیزیکی در دوره قبلی کمبودی نداشت اما متأسفانه نیز در این زمینه نیز به شدت آسیب دیده است.

رئیس جهاد دانشگاهی واحد لرستان بیان کرد: با این همه تفاسیر و اینکه جهاد دانشگاهی در این دوره آسیب‎های جدی دیده است اما نیروهایی که در تاسیس و راه اندازی این نهاد جهادگرانه و ایثارگرانه فعالیت کرده‎اند تلاش دارند تا با همان روحیه و البته با بررسی و رصد برخی از این آسیب‎ها دوباره این مجموعه را به طور کامل بازسازی و اثرات سازنده جهاد دانشگاهی را دوباره در استان احیا کنند.

دکتر دهقانی تصریح کرد: برای این منظور و به عنوان اولین قدم، احیای فضاهای فیزیکی را در دستور کار قرار دادیم و امید می‎رود تا پایان بهار 94، بیش از سه هزار مترمربع به فضای فیزیکی جهاد دانشگاهی واحد استان اضافه شود؛ این فضاها شامل 800 متر مربوط به علمی کاربردی است که شامل فضاهای کارگاهی و آزمایشگاهی است، مابقی فضاها مربوط به ساختمان ستادی جهاد دانشگاهی است که نهایتاً برای استقرار حوزه‎های پژوهشی، مرکز رشد، فرهنگی و ستاد در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به اینکه در مجموع 1.5 میلیارد تومان هزینه برای احداث این فضاهای آموزشی نیاز است که 20 درصد هزینه‎ها از دفتر مرکز جهاد دانشگاهی کشور مصوب و 80 درصد از محل درآمدهای جهاد دانشگاهی استان تامین خواهد شد، بیان کرد: مهمترین فعالیتی که در جهاد دانشگاهی واحد لرستان در دستور کار قرار دارد احیای فعالیت‎های پژوهشی است نظیر فعالیت‎های پژوهش کاربردی که نهایتاً نتایج آن تبدیل به محصول قابل فروش و فعالیت اقتصادی دانش پایه شود و در این باره می‎توان به مرکز گیاهان دارویی که در پنج هزار متر به صورت آزمایشی کشت شده، اشاره کرد.

دهقانی افزود: علیرغم اینکه جهاد دانشگاهی لرستان در راستای کاهش زمینه‎های کاری که اشاره شد از جمله تعطیلی مرکز آموزشی خرم آباد و کوهدشت، تعطیلی مرکز رشد، مرکز آسیب‎های اجتماعی و... آسیب دیده اما تصمیم جدی نیروهای جهادی بر این است که با تعریف زمینه‎های کاری جدید بخشی از این خسارت‎ها را در کوتاه مدت جبران کنند.

وی یادآور شد: پیش‎بینی می‎شود امسال ظرفیت پذیرش در مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی در خرم‎آباد به سه هزار دانشجو برسد و این در حالیست که هم اکنون حدود 1500 دانشجو در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.

دهقانی با بیان اینکه احیای مرکز رشد جهاد دانشگاهی واحد استان از جمله اولویت‎های اصلی این نهاد است، اظهار کرد: در جلسه شورای فناوری مرکز رشد که در اواخر سال گذشته برگزار شد 38 طرح دانش بنیان به مرکز رشد استان واصل که پس از ارزیابی‎های علمی بیش از 50 درصد طرح‎ها مورد حمایت فکری و مالی قرار گرفت.

عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی واحد لرستان خاطرنشان کرد: از دی‎ماه سال 92 تاکنون 45 ایده به مرکز رشد جهاد دانشگاهی واصل شده که  19 ایده تصویب و مورد حمایت قرار گرفته و 191 میلیون تومان تسهیلات از سوی مرکز رشد بدون بهره به دارندگان ایده‎های پذیرش شده پرداخت و این تسهیلات پرداختی بین 3 تا 6 ماه تنفس دارد و مبلغ آن نیز از یک تا 60 میلیون تومان درنظر گرفته شده است.

 وی تصریح کرد: عمده این تسهیلات به طرح‎های دانش بنیان و تخصصی در حوزه‎های فنی و مهندسی، کشاورزی و علوم پایه پرداخت شد که خوشبختانه همه این طرح‎ها با راه اندازی دفاتر، تبدیل به فعالیت‎های اقتصادی مطلوبی دراستان شده است.

دهقانی با اذعان به اینکه محدودیتی برای تعداد واحدهای فناور در مرکز رشد جهاد دانشگاهی واحد استان نداریم بیان کرد: امیدواریم در سال‎جاری با پیگیری‎های صورت گرفته بتوانیم 50 شرکت دانش بنیان را مورد حمایت قرار دهیم.

رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان با اشاره به اینکه لرستان از لحاظ شاخص‎های توسعه جزء استان‎های توسعه نیافته کشور محسوب می‎شود، تصریح کرد: خارج از مباحثی که ممکن است هر سازمانی داشته و شامل مشکلات درونی آن باشد اما بر همه ما لازم است با توکل بر خدا برای ساختن و آبادانی این استان در بستر عقلانیت و برنامه ریزی منطقی و جهادگرانه تلاش کنیم. در این راستا تکلیف مراکز آموزش عالی و دانشگاه‎ها که جهاد دانشگاهی نیز از جمله آنهاست بسیار سنگین‎تر است. دانشگاه‎ها باید باور و ایمان داشته باشند که محور توسعه هستند و برای اثبات این ادعا دست در دست هم تلاش کنند.

وی تأکید کرد: یکی از گرفتاری‎های ما در استان که سبب وضعیت نامطلوب شاخص‎های اقتصادی شده، اقتصاد سنتی است که این مهم باید متحول شود؛ این تحول در سایه تلاش دانشگاهیان و نخبگان محقق خواهد شد و ضرورت دارد مبنای آن مزیت‎های استان و محورش انسان‎های کارآفرین و خلاقی باشد که ضمن داشتن طرح‎های بدیع و برجسته برای پیشرفت لرستان و برون رفت آن از چالش‎های موجود دغدغه داشته باشند.

دهقانی در پایان گفت: معتقدم جهاد دانشگاهی یکی از مراکزی بوده که از روز اول با این هدف در استان آغاز به کار کرد و هم اکنون نیز انتظار و توقع داریم که همه مراکز آموزش عالی استان این نهاد را حمایت و برای تحقق آرمان‎های آن تلاش بیشتری داشته باشند.

 


نظر شما :