مدیر برنامهریزی و توسعه معاونت پژوهشی جهاددانشگاهی لرستان: مهمترین خاصیت پژوهشهای جهاد، اثربخشی است
مدیر برنامهریزی و توسعه معاونت پژوهشی جهاددانشگاهی لرستان گفت: جهاددانشگاهی به عنوان رئیس کمیسیون اقتصاد و مدیریت استانداری استان، اجازه عبور پژوهشهای تکراری را نمیدهد.
محمد صارمی در گفتوگو با روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد لرستان، بیان کرد: عمده پژوهشها در کشور توسط دانشگاهها انجام و بودجه کلانی که سالیانه با همین عنوان اختصاص مییابد منجر به انجام فعالیتهای پژوهشی متنوعی میشود.
وی با انتقاد از اینکه حجم وسیعی از این پژوهشها کاربردی نبوده و نتایج آنها بایگانی میشود، اظهار کرد: عمدتاً نتیجه این پژوهشها بازخوردی در ارگانها و در سطح جامعه ندارد.
صارمی با بیان اینکه یکی از وظایف ساختارهایی چون جهاد، طرح موضوعات پژوهش برای ارگانهاست، اضافه کرد: جهاددانشگاهی استان رئیس کمیسیون اقتصاد و مدیریت استانداری است و طرحهای زیرمجموعه دو مقوله اقتصاد و مدیریت است که فراخوان و مجوز آنها از سوی جهاددانشگاهی صادر میشود.
مدیر اداره برنامهریزی و توسعه پژوهش جهاددانشگاهی لرستان بومیسازی پژوهشها را یکی از اقدامات حوزه پژوهش جهاددانشگاهی استان برشمرد و با اشاره به اینکه متأسفانه اکثر پژوهشهای انجام شده از سوی ارگانهای استان تکراری و گرهگشا نیستند، افزود: جهاددانشگاهی به عنوان رئیس کمیسیون اقتصاد و مدیریت استانداری استان اجازه عبور این پژوهشها را نمیدهد.
وی با بیان اینکه تلاش میکنیم نه تنها در بحث پژوهش بلکه در واحد فنی و مهندسی موضوع ساخت را در نظر بگیریم و یک سری امکانات جدید سختافزاری را پیادهسازی کنیم، یادآور شد: این محصولات خاص در بحث افزایش ایمنی، ارتقاء کیفیت زندگی و سلامت جامعه استفاده خواهد شد.
صارمی درباره وضعیت بانک خون بند ناف جهاددانشگاهی استان، اظهار کرد: خون بند ناف ذخیره سلامتی برای نسل آینده است و از این طریق میتوان بیماریهای صعبالعلاجی را درمان کرد.
مدیر اداره برنامهریزی و توسعه پژوهش جهاددانشگاهی لرستان اضافه کرد: جای امیدواری وجود دارد که تاکنون بیماریهای خاصی که قابل درمان نبودند از طریق خون بند ناف درمان شوند و قطعاً در آینده با پیشرفت علم تعداد بیماریهای قابل درمان افزایش خواهد یافت.
وی از کسب رتبه برتر کشوری بانک خون بند ناف جهاددانشگاهی استان خبر داد و گفت: همچنین مسئول و خونگیر بانک خون بند ناف جهاددانشگاهی لرستان نیز به عنوان یکی از خونگیران برتر کشور برگزیده شد.
صارمی ادامه داد: حوزه پژوهش جهاددانشگاهی استان در زمینه فنی و مهندسی نیز کارهای خوبی را آغاز کرده و سازمانهای استان نیز از این مهم استقبال داشته و با مذاکرات و رایزنیهای گسترده بسیاری از سازمانهایی که در حوره فنی مهندسی فعالیت دارند پذیرفتهاند که طرف قرارداد جهاد قرار گیرند.
مدیر اداره برنامهریزی و توسعه پژوهش جهاددانشگاهی لرستان یادآور شد: این طرحها درباره بهینهسازی مصرف انرژی است که بر این اساس با توجه به شرایط اقلیمی و خاص محیطی استان میتوان از انرژیهای باد و خورشید استفاده کرد؛ همچنین شکل ساختمانسازی میتواند به گونهای باشد که کمتر به سیستمهای گرمایشی و سرمایشی نیاز داشته باشیم.
وی با بیان اینکه امسال برای اولین بار یک طرح فنی و مهندسی با عنوان «ارائه سامانه پیش نشانگر زمین لرزه بر پایه سنجیدههای الکترومغناطیسی جهت محافظت بهینه از سیستمهای حمل و نقل ریلی کشور» مصوب و در دست اجراست، یادآور شد: این یک طرح ملی است که تحت نظر مرکز تحقیقات راه و شهرسازی استان و توسط جهاد ارائه و در مرحله اجراست که امیدواریم زمینهای برای ورود جهاد لرستان به طرحهای فنی مهندسی مؤثر و کاربردی باشد.
صارمی گفت: امسال همچنین برای اولین بار به تولید نشاء در مزرعه زیر کشت جهاددانشگاهی واحد استان پرداختیم و پیشبینی میشود در سال آینده 10 برابر این زمین را با نشاء زیرکشت ببریم.
این عضو جهاددانشگاهی لرستان درباره تولید محصولات غذایی بر پایه گیاهان دارویی، اظهار کرد: چنانچه مجوزهای مربوط به این امر از سوی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان اخذ شود آن را به تولید انبوه میرسانیم.
مدیر اداره برنامهریزی و توسعه پژوهش جهاددانشگاهی لرستان با تأکید بر اینکه واحد پژوهش و کار پژوهشی نیاز به هزینه و سرمایهگذاری دارد و چنانچه حمایت شود این پژوهشها مؤثر خواهد بود، بیان کرد: باید در این حوزه بستر را برای جلب اطمینان افراد ایجاد کنیم و ایدهها آنها را پرورش دهیم و چنانچه این مهم اتفاق بیفتد چشمانداز روشنی برای آینده پژوهش استان ترسیم میشود.
وی با تأکید بر اینکه در خیلی از کشورها چنانچه بحثهای اقتصادی حاد و بحرانی میشود بلافاصله بودجههای پژوهشی و دانشگاهی را افزایش میدهند تا با کار آکادمیک و علمی اثربخشی بیشتری روی این مقوله صورت گیرد، خاطرنشان کرد: متأسفانه در ایران اینگونه نیست و چنانچه پژوهشها حمایت شوند نقش مفیدی برای توسعه و آینده کشور و استان خواهند داشت.
صارمی به فعالیت دو مرکز خدمات تخصصی GIS و گیاهان دارویی در این نهاد اشاره کرد و افزود: مرکز گیاهان دارویی این حوزه برای اولین بار محصولی خوراکی از گیاه آلوئهورا تولید میکند که مجوز آن از سوی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان اخذ شده و خوشبختانه مشکل خاصی برای تولید انبوه آن نداریم.
این عضو جهاددانشگاهی لرستان با بیان اینکه علیرغم وجود مراکز پژوهشی اعتماد و اعتقاد به فعالیتهای جهاددانشگاهی غیرقابل انکار و مهمترین سرمایه این نهاد انقلابی و پژوهشی است، گفت: امیدواریم همه مراکز دانشگاهی با هماهنگی و همراهی و با دغدغه توسعه علمی و شکلگیری یک وفاق عمومی برای پیشرفت استان تلاش کرده و نتیجه آن به نظریه قابل دفاع یا محصول دانش بنیان برای هماستانیهای عزیز تبدیل شود.
مدیر اداره برنامهریزی و توسعه پژوهش جهاددانشگاهی لرستان تفاوت پژوهش در جهاد با سایر مراکز در اثربخشی و کاربردی بودن آن دانست و گفت: از اول ایده اصلی جهاد این بوده که بنابراین نتیجه فعالیتهای پژوهشی بایگانی و راکد نماند بلکه باید بتواند در سطوح مختلف اثربخش باشد.
نظر شما :