کارشناس مسئول استانداری لرستان : جهاد دانشگاهی یک ساختار بالنده در کشور ایجاد کرده است

۱۴ مرداد ۱۳۹۳ | ۰۰:۰۰ کد : ۷۰۸۶ ستادی
تعداد بازدید:۲۲۰
کارشناس مسئول استانداری لرستان : جهاد دانشگاهی یک ساختار بالنده در کشور ایجاد کرده است

جهاددانشگاهی باید به‌عنوان یک نهاد علمی و دانشگاهی و با درنظر گرفتن شاخص‌های نظام و انقلاب در صحنه‌های مختلف علمی، فرهنگی و اجتماعی جامعه حضور پیدا کند.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد لرستان فرهاد طهماسبی، کارشناس مسئول استانداری لرستان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) لرستان، با اشاره به این‌که جهاد دانشگاهی از لحاظ عمل‌کردی چند دوره تاریخی را پشت سر گذاشته است، گفت: این مجموعه به‌عنوان یک نهاد انقلابی و با هدف رشد نیروهای ارزشی و انقلابی در درون دانشگاه‌ها تأسیس شد.


وی با اشاره به این‌که این نهاد در یک دوره تثبیت به‌عنوان یک نهاد به‌طور مستقل در مدیریت دانشگاه‌ها شرکت کرد، ادامه داد: جهاد دانشگاهی در این دوره کارهایی مانند رشد و ارتقای علمی نیروهای انقلابی، اعتلای فرهنگی دانشگاه‎ها و ارتقای بنیان‌های علمی جامعه یعنی علوم بنیادی را مورد توجه قرار داد.


طهماسبی با بیان این‌که جهاد دانشگاهی به‌عنوان یک نهاد فراگیر در  تحولات اجتماعی، سیاسی و اقتصادی کشور تأثیرگذاری زیادی داشته است، افزود: با وجود این همه تأثیرگذاری، جهاد دانشگاهی در برخی بُرهه‌های زمانی مورد بی‌مهری مسئولان قرار گرفته و با قرار گرفتن در کنار تصمیم‌گیری‌های سیاسی لطمه دیده است.
این مدرس دانشگاه با اشاره به این‌که بهترین راه برای جهاد دانشگاهی این است که از کارهای سیاسی دور بوده و تحت تأثیر تغییر دولت‌ها قرار نگیرد، ادامه داد: جهاد دانشگاهی باید به‌عنوان یک نهاد علمی و دانشگاهی و با درنظر گرفتن شاخص‌های نظام و انقلاب در صحنه‌های مختلف علمی، فرهنگی و اجتماعی جامعه حضور پیدا کند و به‌عنوان یک نهاد انقلابی با مردم باشد.


وی با اشاره به این‌که جهاد دانشگاهی یک نهاد بی‌بدیل در جریان انقلاب است، ادامه داد: این به این معناست که نمی‌توان دانشجویان را در کلاس‌ها نگه‌داشت و لازمه این نهاد این است که علم را در کنار عمل می‌آموزی، پس هیچ نهاد دیگری نمی‌تواند نقش آن‌را ایفا کند.


طهماسبی با بیان این‌که جهاد دانشگاهی نقش برجسته‌ای در ایجاد انگیزه در محیط دانشگاه و نیروهای اسلامی دانشگاهی ایفا می‌کند، افزود: این نهاد می‌تواند با کار و تلاش در جهت تحقق اهداف انقلاب با مرکز دانشگاهی کشور و حتی منطقه مقابله کند.

این کارشناس مسائل اجتماعی با اشاره به این‌که جهاد دانشگاهی یک ساختار بالنده در کشور ایجاد کرده که می‌تواند به کمک این ساختار جهت تحقق اهداف انقلاب فعالیت کند، ادامه داد: مسئولان با توجه بیشتر به این نهاد، تأمین منابع مالی و اختصاص اعتبارات برای این نهاد می‌توانند کمک شایانی برای رسیدن این نهاد به اهدافش انجام دهند؛ به‌عنوان مثال می‌توانند درصدی از اعتبارات کارهای پژوهشی دانشگاه‌های دیگر را در اختیار این دانشگاه قرار دهند.

وی با اشاره به این‌که ایجاد دو خبرگزاری ایکنا و ایسنا در درون این نهاد انقلابی یک کار نو بوده که صورت گرفته، افزود: هیچ شکی نیست که توجه به خبرهای قرآنی، ایجاد واحدهای نظرسنجی، انعکاس سریع تغییر و تحول‌ها و کارهایی این‌چنین، در جریان خبرگزاری‌ها و تنویر افکار عمومی تأثیر بسزایی داشته است و در این راه هر دو خبرگزاری ایکنا و ایسنا مسیر خود را به‌خوبی و درستی انتخاب کرده و پیش می‌روند.


طهماسبی با بیان این‌که اطلاع‌رسانی با مسائل سیاسی آغشته است و اگر می‌خواهیم خبرگزاری موفقی داشته باشیم، باید نیروهای کیفی و تخصصی را جذب کنیم، ادامه داد: خبرگزاری‌ها تأثیر بسزایی بر افکار عمومی دارند، پس باید مورد توجه قرار گرفته و حمایت شوند.


این مدرس دانشگاه با اشاره به این‌که اولین چیزی که می‌تواند یک نهاد را موفق کند نیروی انسانی است، ادامه داد: جهاد دانشگاهی باید به نیروهای متخصص و کیفی توجه کند و در جذب آن‌ها و معرفی خود به جامعه علمی کوشا باشد تا بتواند کمک‌های آن‌ها را جذب کند.


وی با بیان این‌که جهاد دانشگاهی یک نهاد خودگردان بوده و نیازمند اعتبارات است، عنوان کرد: این نهاد باید تلاش کند از اعتبارات ملی و استانی سهمی داشته باشد که بتواند با یک پشتوانه محکم کار خود را دنبال کند و انتظار می‌رود که توسط نمایندگان مجلس تصویب بودجه شود و توسط استاندار حمایت مالی صورت گیرد و معاونت نظارت راهبردی ریاست جمهوری از جهاد دانشگاهی حمایت اعتباری داشته باشد.


طهماسبی در پایان اظهار کرد: جهاد دانشگاهی نهادی است که فارغ از فعالیت‌های بروکراسی راه علم را در پیش گرفته است و می‌پیماید.

 


نظر شما :