در دیدار با جهادگران جهاد دانشگاهی لرستان؛ استاندار: کار جهادی، کاری خستگی ناپذیر است
استاندار لرستان گفت: جهاد دانشگاهی فرهنگ کسب و کار را دراستان ایجاد و نهادینه کند.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد لرستان، هوشنگ بازوند در دیدار اعضای جهاد دانشگاهی واحد لرستان با تبریک فرا رسیدن ۱۶ مرداد و اینکه کار جهادی، کاری خستگی ناپذیر است، به آخرین وضعیت استان اشاره کرد و افزود: روزیکه به استان آمدیم در برنامههای خودمان به این نتیجه رسیدیم که لرستان باید با دو عامل اصلی به سمت توسعه برود. وضعیت استان را میدانستیم و اتفاقاتی که برایش باید بیفتد را نیز شناسایی کرده بودیم.
وی با تاکید براینکه میدانستیم این راه را ۲۵ سال پیش استانهای دیگر طی کردهاند، اظهارکرد: دانایی و تجربه دو عامل اصلی توسعه لرستان به شمار میرود، اما چیزی که مشاهده کردیم حرکت بیشتر تجربه در مقابل دانایی در استان بود و دانایی نتوانسته آنچنان که باید خود را بروز و ظهور دهد.
نماینده عالی دولت در استان ادامه داد: ریل توسعه لرستان بدون در نظر گرفتن دانشگاهها لحاظ شده و آنها نتوانستند فضای کافی را برای نقش دهی در توسعه بگیرند و این منجر به گرفتاریهایی شده که الان با آن دست و پنجه نرم میکنیم.
مهندس بازوند تصریح کرد: خروجی عدم به کارگیری دانشگاهها مدیریت سعی و خطا، کلنگزنیهای بیاثر، غربت بخش خصوصی و زمینگیر شدن اقتصاد استان را به دنبال داشته است.
وی با تاکید براینکه دانشگاهها باید به سمت توسعه استان بیایند و نقش خود را در این زمینه به خوبی ایفا کنند، یادآور شد: لرستان با این همه ظرفیت چرا باید وضعیت اقتصادی و سرانه درآمدی مردمش اینچنین باشد. در سپردهگذاری بانکها رتبه ۳۰ کشوررا داشته باشد. چرا آدمهایی فقیری داریم و فقر گریبان آنها را گرفته که این امر معضلی برای لرستان محسوب میشود.
استاندار بیان کرد: اگر دنبال توسعه هستیم باید به خودباوری برسیم. فرهنگ کار در استان کمرنگ است و باید پرسید چرا به کار بها داده نمیشود. چرا بخش خصوصی که باید محور توسعه باشد در استان احساس غربت میکند و مردم به آن اعتمادی ندارند.
بازوند در ادامه صحبتهایش با تاکید براینکه سود جهاد دانشگاهی باید برای مردم باشد، اضافه کرد: در ۳۰ سال گذشته نخبگان داد میزدند که پول ازدولت برای توسعه لرستان بگیرید که این تئوری کاملا اشتباهی است و دولت نبایدمحور توسعه باشد.
وی خاطرنشان کرد: اگر استان بخواهد از این حالت کلی خارج شود باید سالانه ۴ هزار میلیارد تومان تولید ثروت و سرمایهگذاری داشته باشد و این محقق نمیشود مگر با حضور بخش خصوصی.
نماینده عالی دولت در استان بر ضروت برداشته شدن موانع سرمایهگذاری در استان تاکید کرد و با اذعان به اینکه چنین موانعی غالباً پنهان هستند، تصریح کرد: ۲۶۰۰ میلیارد پروژه لرستان در دست اجراست که پیشرفت فیزیکی مناسبی دارند، لرستان سرزمین بزرگ و بکر با ظرفیتها و پتانسیلهایی است که در هیچ کجای ایران پیدا نمیشود.
بازوند اضافه کرد: چرا باید بگذاریم سرمایه گذاران از اینجا بروند و سالانه ۷ هزار مهاجرت را داشته باشیم؛ دانایی باید به کمک ما بیاید و خودباوری را در مردم ایجاد کند.
وی اذعان کرد: متاسفانه کارهایی که جنبه منفی دارند خیلی راحت بزرگ جلوه داده میشوند و در مورد اقدامات مثبت این امر را شاهد نیستیم و همین موضوع در ناامیدی مردم اثر گذار است.
استاندار به بخش کشاورزی استان نیز اشاره کرد و گفت: کشاورزی ما سنتی معیشتی است درصورتیکه باید صنعتی اقتصادی باشد گذر از این مرحله کار سختی است ولی باید انجام شود.
بازوند درادامه گفت: جهاد دانشگاهی باید فرهنگ کسب و کار را در استان ایجاد و نهادینه کند و این بزرگترین کمک این نهاد به استان میتواند باشد؛ اروپا با اهمیت دادن به فرهنگ کسب و کار توسعه پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه در ۸ ماهه مدیریت جدید استان دانشگاهها در محور توسعه کم رنگ ظاهر شدهاند، بیان کرد: باید آمایش نیروی انسانی در استان صورت گیرد و دانشگاهها براساس آن دانشجو پذیرش کرده و فارغ التحصیل تحویل دهند.
استاندار لرستان در خاتمه گفت: با توجه به اعتقادی که به بحث دانایی داریم به جهاد دانشگاهی کمک و حمایتهای لازم را انجام خواهیم داد.
نظر شما :