رئیس جهاد دانشگاهی واحد لرستان: بین نیروهای دانشگاهی بومی و منابع طبیعی اعتماد متقابل به وجود آید

۲۰ اسفند ۱۳۹۲ | ۰۰:۰۰ کد : ۷۰۴۸ ستادی
تعداد بازدید:۲۱۸
رئیس جهاد دانشگاهی واحد لرستان گفت: متأسفانه پروژه‎های تحقیقاتی استان به افراد علمی بومی داده نمی‎شود.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد لرستان: بین نیروهای دانشگاهی بومی و منابع طبیعی اعتماد متقابل به وجود آید

 

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد لرستان، سیدعلی نادر دهقانی در سمینار آموزش، پژوهش و تحقیق در منابع طبیعی که به همت کانون همیاران طبیعت در سالن همایشات دانشگاه علمی کاربردی مورخ 19 اسفندماه  برگزار شد، بیان کرد: جهاد دانشگاهی دارای زیرمجموعه‎های پژوهشی، آموزشی و فرهنگی بوده اما موضوعی چون منابع طبیعی تکلیف سازمانی ما نیست و به‎خاطر دغدغه زیست محیطی که در تک‎تک اعضای این نهاد وجود دارد، خود را در قبال طبیعت مسئول می‎بینیم.

وی اضافه کرد: امروزه مهمترین مسئله‎ای که در دنیا مورد تأکید و توجه است بحث توسعه پایدار بوده و بر طبق این اصل باید از منابع طبیعی و طبیعت در جهت توسعه تا حدی استفاده کرد که نسل‎های آینده برای تأمین نیازهای خود با مشکل روبرو نشوند.

دکتر دهقانی ادامه داد: اداره کل منابع طبیعی به‎تنهایی نمی‎تواند در حفاظت از عرصه‎های طبیعی به طور کامل موفق شود و منطقی هم نیست که تمام کار صیانت نیز از این سازمان خواسته شود. می‎بایست در این زمینه فرهنگ‎سازی شود و با تغییر نگرش و دیدگاه افراد، از فرهیختگان آشنا با مفاهیم منابع طبیعی استفاده کرد.

رئیس جهاد دانشگاهی واحد لرستان تصریح کرد: استان دارای پتانسیل خوبی در زمینه طبیعت و نیروی انسانی است. باید طبیعت را شناخت و آسیب‎های تهدیدکننده آن را نیز مشخص کرد و بعد منابع انسانی را پای کار آورد.

وی با گلایه‎مندی از اداره منابع طبیعی گفت: متأسفانه پروژه‎های تحقیقاتی و مطالعاتی در این زمینه به افراد علمی و فرزانگان لرستانی داده نمی‎شود و به شرکت‎ها و حوزه‎های غیربومی محول می‎شود که اطلاعات درست و زیادی از طبیعت استان ندارند.

دهقانی افزود: باید بین نیروهای دانشگاهی بومی و منابع طبیعی اعتقاد و اعتماد متقابل به وجود آید، یعنی اساتید و چهره‎های علمی، دانش و راهکار خود را ارائه دهند و این اداره کل نیز آنها را مورد حمایت مادی و معنوی خود قرار دهد.

رئیس جهاد دانشگاهی واحد لرستان اظهار کرد: انتقادی هم که به دانشگاهیان وارد بوده این است که در پایان‎نامه‎ها و پروژه‎های خود، مباحث منابع طبیعی و محیط زیست را نمی‎گنجانند؛ در این راستا جهاد دانشگاهی وظیفه ذاتی خود می‎داند با فراهم کردن زیرساخت‎ها، امکانات لازم و ایجاد بستر مناسب پل ارتباطی بین نخبگان علمی و دستگاه‎های ذیربط باشد.

وی به اداره منابع طبیعی توصیه کرد تشکل‎های دانشجویی را حمایت کنند چراکه دانشجو به هیچ چیز جز تحقیق و پژوهش تعهدی ندارد؛ لازم است از دانشجویان عزیز به‎عنوان نیرویی پویا و اثرگذار در کارهای تحقیقاتی بدون درگیر کردن آن در بوروکراسی دست‎و‎پاگیر استفاده شود و این کار نیازمند زمینه‎سازی مناسب است.

 


نظر شما :