رئیس جهاد دانشگاهی لرستان از کشت بیش از ۴۰ نوع گیاه دارویی در مجتمع تحقیقات و فناوری گیاهان دارویی این واحد خبر داد.
وی اضافه کرد: بر این اساس به مباحث مختلف آموزشی، فناوری، پژوهشی، آموزش عالی، فرهنگی و ... ورود پیدا کردیم.
رئیس جهاد دانشگاهی لرستان در خصوص مرکز درمان ناباروری، گفت: متاسفانه نرخ ناباروری زوجین عدد قابل توجهی است.
سلاحورزیان عنوان کرد: براساس آمار، ۶۰۰۰ زوج نابارور در لرستان وجود دارد اما قطعا این عدد بیشتر است چرا که خیلی از افراد برای درمان مراجعه نکرده و بخشی از افراد به دیگر استانها برای درمان مراجعه میکنند.
وی افزود: قبلا در استان مرکز جامعی برای درمان ناباروری وجود نداشت و جهاد دانشگاهی دو سال پیش با سرمایهگذاری به این کار مبادرت کرد؛ هماکنون ۱۵۰۰ پرونده زوج نابارور در این مرکز تشکیل شده و آماده خدمات رسانی به آنان هستیم.
رئیس جهاد دانشگاهی لرستان با اشاره به اینکه تعرفه مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی لرستان دولتی و نیمه دولتی است، بیان کرد: در این مرکز موفقیت خوبی در زمینه درمان ناباروری کسب شده به گونهای که زوجینی که بین ۱۵ تا ۲۰ سال موفق به بارداری نشدند اما در این مرکز نتیجه گرفتند.
وی با بیان اینکه همچنین جهاد دانشگاهی لرستان به کشت و توسعه کشت گیاهان دارویی در استان ورود پیدا کرده است، اضافه کرد: مجتمع تحقیقات و فناوری گیاهان دارویی در بام لرستان را ایجاد کردیم و بیش از ۴۰ نوع گیاه دارویی را در این مجتمع کشت میکنیم و ۳۵۰۰ متر گلخانه ساخته شده است.
سلاحورزیان بیان کرد: همچنین در این مرکز نشاء، قلمه و بذر استاندارد گیاهان دارویی مورد نیاز کشاورزان را برای توسعه کشت تولید کردیم و در این راستا با سازمان جهاد کشاورزی لرستان قراردادهای مهمی منعقد کردهایم.
وی اظهار کرد: کوهدشت به دلیل کشت محصولات آبدوست با کاهش سطح آب سفرههای زیرزمینی مواجه است و در این شهرستان نیز مبادرت به ایجاد گلخانه کردیم، چهار هکتار زیر کشت رفته و از سال گذشته عملیات کار آغاز و محصولات صادراتی تولید میکنیم.
رئیس جهاد دانشگاهی لرستان با بیان اینکه به لحاظ اقتصادی کشت گلخانهای قابل قیاس با سایر کشتها نیست، گفت: اکنون ۲۰ نفر در این گلخانه مشغول به فعالیت هستند و قصد داریم این مجموعه را توسعه دهیم.
سلاحورزیان در خصوص مرکز واحدهای فناور در جهاد دانشگاهی لرستان گفت: جهاد دانشگاهی یکی از پیشگامان در ایجاد مرکز رشد در لرستان بوده و خیلی از جوانان که ایده و طرح دارند برای ارائه ایده خود به این مرکز مراجعه میکنند.
وی بیان کرد: هماکنون ۴۶ واحد فناور در مرکز رشد جهاد دانشگاهی فعالیت دارند و محصولات فناورانه خود را به کشورهای مختلف صادر میکنند.
نظر شما :