رئیس جهاد دانشگاهی مطرح کرد:
لزوم وجود رسانههای تحلیلگر در لرستان/ اکوسیستم رسانهای استان منتقد و جهت ساز باشد
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی لرستان، دکتر سید علی نادر دهقانی الوار در مراسم تجلیل از خبرنگاران ایسنا و ایکنا که با حضور مدیرکل روابط عمومی و امور بینالملل استانداری لرستان و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برگزار شد، اظهار کرد: ما در جهاد دانشگاهی در حوزههای مختلفی ازجمله آموزش، پژوهش، کشاورزی، پزشکی و... فعالیت داریم اما نگاه مدیریتی و خواستگاه ما، حوزه فرهنگی است.
وی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی تلاش کرده است ایجاد ساختارهای فرهنگی موردنیاز استان را در دستور کار قرار دهد، افزود: خبرگزاری ایسنا اولین ساختار و دفتری بود که با راهاندازی جهاد دانشگاهی واحد لرستان در سال ۸۲ افتتاح شد.
دهقانی الوار در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه اگر میخواهیم در حوزه توسعهیافتگی قدم برداریم، مهمترین گام توجه به بخش فرهنگی است، تصریح کرد: باید این حوزه نه بهصورت شعار و نوشتار بلکه بهصورت عملیاتی در برنامه توسعه کشور بهعنوان بخش اصلی مدنظر قرار گیرد.
عضو هیأت علمی جهاد دانشگاهی خاطرنشان کرد: امروزه حوزه رسانه نیازمند رسانههای خاص است تا نیازها و مشکلات جامعه بهگونهای قابلقبول برای مردم تبیین و شفافسازی شود.
وی با اشاره به اینکه خبرگزاریهای ایسنا و ایکنای جهاد دانشگاهی لرستان تریبون جمهوری اسلامی ایران و استان هستند، بیان کرد: نیاز است این نکته بهعنوان رسالت اصلی همه خبرگزاریهای ما مدنظر باشد که به تریبون شخص خاصی تبدیل نشویم.
دهقانی الوار با اشاره به بیحرمتیهایی که در برخی از رسانههای استان انجام میشود، تصریح کرد: اینچنین اقداماتی تسویه حسابهای شخصی است که انتظار میرود مسئولان مربوطه تدبیری برای اصلاح آن اتخاذ کنند تا فضای رسانه آلوده نشود و لازمه این اقدام جلوگیری از ورود افراد غیرحرفهای به دنیای رسانه و اطلاعرسانی است.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد لرستان با تأکید بر اینکه اکوسیستم رسانهای استان باید سالم، منتقد و جهت ساز باشد، اضافه کرد: اگر این اتفاق رقم بخورد قطعاً توسعه اقتصادی، محیطی و فضای کالبدی لرستان محقق خواهد شد.
وی تأکید کرد: نیاز است رسانهها روی تحلیلهای پیرامونی و اجتماعی بیشتر کار کنند تا هم از محیط اطرافمان آگاه شویم و هم برای مردم تبیین شود که در چه مسیری قرار داریم.
دهقانی الوار گفت: امروز نیازمند رسانههایی هستیم که محیط استان را بشناسند و در موضوعات متنوع به تحقیق بپردازند، بنابراین خبرنگار باید باسواد، آگاه و مطلع باشد.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد لرستان با بیان اینکه امروزه باید از خبررسانی و خبر زدن گذشت و به تحلیلهای علمی، فنی و عامپسندی که جامعه را قانع کنند، روی آورد، گفت: حرکت در این مسیر به بالارفتن اعتماد اجتماعی، سرمایه اجتماعی و ارتقای کیفیت زندگی کمک میکند.
وی اظهار کرد: اگر اکنون توسعه کشور در مفهوم عام مشکلاتی دارد بخش اعظمی از آنها به تحریمها برمیگردد و نیاز است در این شرایط رسانهها بهگونهای تحلیل علمی و کارشناسی انجام دهند تا مردم قانع شوند که همه مسائل پیش آمده ناشی از سوءمدیریتها نیست.
دهقانی الوار در پایان با اشاره به اینکه رسانههای جهاد دانشگاهی هدفی جز توسعه استان ندارند، گفت: چیزی غیر از کمک به وضعیت لرستان در ذهن خبرنگاران ایسنا و ایکنا نیست.
نظر شما :