با حمایت شرکت شهرکهای لرستان و جهاددانشگاهی
خوشه فرش لرستان جان میگیرد
دفتر خوشه فرش لرستان با حمایت شرکت شهرکهای لرستان و جهاد دانشگاهی در حالی افتتاح شد تا تعدادی از طراحان دلسوز فرهنگ لرستان گرد هم آیند و با تخصصی که دارند نقشههای فرش لری را احیا و نسبت به نمونه بافی و تجاریسازی آن اقدام کنند.
شناساندن فرش لرستان و جایگاهیابی آن در اولویت باشد
بختیار رازانی، مدیرعامل شرکت شهرکهای لرستان در مراسم افتتاحیه این دفتر گفت: با پیگیری شرکت شهرکها سه خوشه آبزیپروری، عسل و فرش در لرستان فعال شده و در مدار توسعه قرار گرفتهاند.
وی با بیان اینکه فرش لرستان در سطح کشور ناشناخته است، ادامه داد: پیشینه این فرش برای مردم ناشناخته بوده و در وهله اول نیاز است که طراحان نسبت به شناساندن و جایگاهیابی آن اقدام کنند.
رازانی ضمن تشکر از جهاد دانشگاهی افزود: این نهاد نهایت همکاری را با خوشه فرش استان داشته و از اینکه دفتری برای احیای فرش لرستان در اختیار طراحان قرار داده است، سپاسگزاریم.
مدیرعامل شرکت شهرکهای لرستان با بیان اینکه این دفتر مرکز اصلی طراحی فرش لرستان است، خاطرنشان کرد: فضایی که جهاد دانشگاهی در اختیار طراحان خوشه فرش قرار داده محیط مناسبی برای آموزش طراحان است تا بتوانیم در آینده نسبت به نمونه بافی بیشتر و تجاریسازی فرش لرستان اقدام کنیم.
جهاد دانشگاهی، حامی قابلیتهایی که ظرفیت اقتصادی و تولید ثروت دارند
دکتر سید علی نادر دهقانی الوار، رئیس جهاد دانشگاهی لرستان در ادامه گفت: ما بهعنوان مجموعه جهاد دانشگاهی وظیفه داریم در راستای تحقق برنامههای توسعه استان و کشور، ایجاد زیرساختها و حمایت از فعالیتهای علمی و دانشبنیان، امکانات و ظرفیتهای خود را در اختیار پیشرفت و ترقی قرار دهیم.
وی ادامه داد: دفتر طراحان خوشه فرش لرستان در محل پارک علوم، صنایع و صنایع نرم جهاد دانشگاهی راهاندازی شده و ازآنجاکه ماهیت این پارک کمک به احیا و توسعه فرهنگ و صنایع لرستان بوده، قرار گرفتن این دفتر در چنین جایی اتفاق خوبی است چراکه فرش لرستان بخشی از فرهنگ و اصالت ماست.
دهقانی الوار با بیان اینکه فرش لرستان دارای قدمت و پیشینه زیادی است و با این حال تاکنون به دلایل مختلف این ظرفیت مغفول مانده و به مرحله تجاریسازی نرسیده است، تصریح کرد: جهاد دانشگاهی میتواند برای ایجاد بازار در فضای مجازی برای فرش لرستان اقدامات لازم را انجام دهد.
عضو هیأت علمی جهاد دانشگاهی تأکید کرد: ما تلاش میکنیم تا از فعالیتها و مفاهیمی که در استان قابلیت تبدیل به اقتصاد و ثروت دارند، حمایت کنیم و در این خصوص هر آنچه در توان داریم را به کار خواهیم گرفت.
فرش لرستان نمونه بافی و تجاریسازی میشود
سحر مولوی، عامل خوشه فرش لرستان در ادامه گفت: طبق نیازسنجی که در خصوص فرش لرستان انجام دادیم متوجه شدیم اصالت طرح لرستان در سطح کشور شکبرانگیز است بنابراین تصمیم به اثبات آن گرفتیم.
وی تصریح کرد: در وهله اول بر آن شدیم تا برای پیشرفت طراحی فرش لرستان، مرکزی راهاندازی کنیم که خوشبختانه با کمک شرکت شهرکها و جهاد دانشگاهی دفتر آن امروز افتتاح شد.
مولوی ادامه داد: پژوهش فرش لرستان انجام شد تا ثابت کنیم این فرش دارای اصالت است و در سال دوم خوشه آموزش مقدماتی طراحی را در برنامه داشتیم.
مولوی یادآور شد: در سال سوم خوشه نسبت به ثبت طرحها، نمونه بافی و تجاریسازی فرش لرستان اقدام خواهیم کرد.
همدلی و دلسوزی برای احیای فرش لرستان جای خرسندی دارد
عارف حسنوند، مؤسس انجمن طراحان فرش لرستان در ادامه گفت: برای اولین بار است که چند مجموعه دلسوزانه با جدیت برای احیای فرش لرستان با یکدیگر همکاری میکنند و تحقق این کار جای خرسندی دارد.
وی با بیان اینکه آرزو داریم که فرش لرستان روزی با آن همه قدمت و سابقه احیا شود، بیان کرد: فرش لری سفیر فرهنگی و هنری و شناسنامه مردم لرستان است که متأسفانه تاکنون به جایگاه حقیقی خود نرسیده است.
حسنوند یادآور شد: بحث فرش از طرح آن شروع میشود و راهاندازی این دفتر کمکی به احیا، توسعه و تجاریسازی فرش لرستان است.
نظر شما :