رئیس جهاددانشگاهی لرستان:

از ظرفیت‌های جهاد دانشگاهی برای رفع نواقص سیستم تولید استفاده شود

۱۲ مرداد ۱۳۹۸ | ۰۹:۱۱ کد : ۱۰۱۲۵ اخبار برگزیده آخرین اخبار ستادی
تعداد بازدید:۴۱۸
از ظرفیت‌های جهاد دانشگاهی برای رفع نواقص سیستم تولید استفاده شود

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان لرستان،دکتر سیدعلی نادر دهقانی با تبریک فرارسیدن سالروز تاسیس و تشکیل جهاد دانشگاهی بیان کرد: جهاد دانشگاهی به‌عنوان یکی از نهادهای انقلاب اسلامی توانسته در طول سال‌های متمادی تاثیرگذار بوده و نقش مهمی در تولید فناوری، علم، تجاری‌سازی دانش در حوزه‌های فرهنگی، آموزشی و پژوهشی داشته باشد.

وی با اشاره به ظرفیت تحقیقاتی و پژوهشی جهاد دانشگاهی در بخش‌های مختلف، اظهار کرد: این ظرفیت‌ها در بخش صنعت، کشاورزی فرهنگ، رسانه، آموزش، اشتغال و تجاری‌سازی دانش می‌تواند در شرایط کنونی کشور موثر و موردتوجه قرار گیرد.

دکتر دهقانی اضافه کرد: الان یکی از مسائل ما در کشور بحث اشتغال، فعالیت و رونق تولید است که زمینه‌ساز بسیاری از مسائل مهم در کشور خواهد بود و نیازمند هستیم دستگاه‌ها و مراکزی که در این حوزه دارای مدل‌های عملیاتی هستند و تجارب موفق دارند به یاری مجموعه و ساختار برنامه‌ریزی کشور آمده و به رونق اشتغال، تولید و توسعه فعالیت‌های اقتصادی دانش‌بنیان کمک کنند.

این مقام مسئول ادامه داد: جهاد دانشگاهی با انجام کارهای الگویی موفق که در سطح کشور بالاخص در حوزه صنعت، کشاورزی و پزشکی داشته است می‌تواند به عنوان یک نهاد محوری مورد تاکید و توجه قرار گیرد و از این نهاد خواسته شود مدل‌هایی را که به صورت پایلوت در کشور موفق‌آمیز اجرایی کرده، عملیاتی و تکثیر و برای همه بخش‌های مختلف توسعه دهد.

عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی لرستان در ادامه بیان کرد: از ظرفیت علمی جهاد دانشگاهی باید استفاده شود زیرا دارای پتانسیل بسیار خوبی است، این ظرفیت در حوزه تجاری‌سازی دانش به رفع نواقص سیستم تولید کشور و رفع نیازهای بخش‌های تولیدی کشور کمک می‌کندولازم است ازآن به نحو مطلوبی استفاده شود.

دکتر دهقانی افزود: جهاد دانشگاهی در لرستان در حوزه کشاورزی مدرن و با بهره‌وری بالا و کشاورزی اقتصادی می‌تواند موثر و موردتوجه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی لرستان در حوزه کشاورزی کارهای خوبی انجام داده که شهرک گلخانه‌ای کوهدشت، مجتمع تحقیقات فناوری بام خرم‌آباد از جمله آنهاست، گفت: در صورت تکمیل این پروژه‌ها بخش اعظمی از نیازهای کشاورزی و فرآیندهای آن در استان می‌توانند دوباره احیا شوند و از منابع به نحو بهتری استفاده شود.

رئیس جهاد دانشگاهی لرستان یادآور شد: یکی از مشکلات ما این است که کشاورزی استان با سابقه‌ای دیرینه کمتر مورد توجه دانشگاهیان بوده و نتوانسته‌ایم کشاورزی علمی و مناسب پیاده کنیم، باید دانشگاهیان و نیروهای علمی در این حوزه ورود پیدا کنند و به کمک سازمان جهاد کشاورزی بیایند.

این مسئول گفت: سازمان جهاد کشاورزی راغب است دانشگاه‌ها و مراکز علمی به کمک سیستم کشاورزی بیایند و آن را اقتصادی‌تر کنند. باید روی کشاورزی قابل تجارت‌سازی و بین‌المللی‌پسند که استان قابلیت‌های خوبی در این حوزه دارد تمرکز کرد و جهاد دانشگاهی یکی از سازمان‌های پیشتاز در این حوزه است.

عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی لرستان اظهار کرد: در حوزه پزشکی، لرستان ظرفیت بسیار خوبی دارد، مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی به عنوان یک ظرفیت بسیار خوب که می‌تواند در حوزه درمان، گردشگری و توریسم‌درمانی به کمک استان بیاید.

دکتر دهقانی بیان کرد: در مجموعه مرکز رشد جهاد دانشگاهی 46 واحد فناور در حال فعالیت هستند که محصول موردنیاز کشور می‌تواند در این واحدها تولید شود و باید مورد حمایت قرار گیرند.

وی خاطرنشان کرد: یکی از ظرفیت‌های لرستان شرکت‌های دانش‌بنیان و واحدهای فناوری هستند که هسته اصلی آنها نخبگان و دانشجویان استان هستند.

دهقانی با تاکید بر اینکه جهاد دانشگاهی در بحث رونق تولید می‌تواند نقش پیشتاز و الگویی داشته باشد، عنوان کرد: مبنای فعالیت‌های ترویجی در حوزه تولید می‌توان توسط جهاد دانشگاهی بنیان‌گذاری شود که البته برای شکل‌گیری آنها باید از پیشینه این نهاد و تجارب آن استفاده کنیم.

وی گفت: باید در سطح کشور نسبت به معرفی الگوهای موفق در حوزه‌های تجاری‌سازی دانش اقدام و با ایجاد فرآیند لازم و تعریف اکوسیستم فعالیت به شکل‌گیری فعالیت‌های جدید در استان کمک کنیم تا براساس ظرفیت‌های محیطی و انسانی می‌توانند شکل گیرند.

دکتر دهقانی اضافه کرد: جهاد دانشگاهی استان می‌تواند به ساختارهای اقتصادی که به دلیل مساله تحریم چه در بخش فناوری تکنیک و فرآیندهای مدیریتی با مشکلاتی مواجه هستند کمک کرده و در این زمینه بسیار موفق عمل می‌کند.

وی با بیان اینکه امیدواریم از نقش علمی جهاد دانشگاهی برای رونق تولید و ایجاد الگوهای موفق اقتصادی و از ظرفیت آن در رفع حوزه نواقص فرایندهای تولید استفاده شود، رسالت اصلی جهاد دانشگاهی را پرورش سرمایه انسانی در تراز فرهنگ جهادی دانست و گفت: ما در کشور باید نسبت به تربیت نسلی متعهد، وفادار، با پشتکار و جهادی اهتمام جدی داشته باشیم.

دکتر دهقانی افزود: اگر ما نیروی انسانی متعهد، خلاق و با پشتکار جهادی تربیت کردیم دستاورد آن قطعا تولید، پیشرفت و توسعه کشور و استان خواهد بود.

وی تاکید کرد: یکی از رسالت‌های بسیار مهم جهاد دانشگاهی که واقعا هم مورد توجه بوده و خواهد بود تربیت نیروی انسانی در بستر فرهنگ جهادی و روحیه جهادی است که در لرستان یکی از کارهای الگویی و مزیت‌های ما همین فرهنگ است که در جهاد دانشگاهی جریان دارد.

رئیس جهاد دانشگاهی لرستان با بیان اینکه فرهنگ جهادی در جهاد دانشگاهی حکمفرماست و نیروهای جهادی، فعالیت و کار برای استان را یک وظیفه محسوب می‌کنند، گفت: از حمایت‌های رئیس جهاد دانشگاهی کشور، استاندار و نماینده ولی‌فقیه در لرستان برای فعالیت و برنامه‌های جهاد دانشگاهی در استان تشکر می‌کنم.

دهقانی خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهی لرستان امروز به عنوان یکی از سازمان‌های مورد توجه در استان و کشور مطرح است.

این مقام مسئول همچنین با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در خصوص جهاد دانشگاهی در گردهمایی ائمه جمعه سراسر کشور عنوان کرد: در کشور نیازمند ایجاد ساختارهای موفق و با الگویی هستیم که توانسته‌اند با کارهای جدید، تقاضامحور و مبتنی بر نیازهای کشور، نقش ایفا کنند و موثر باشند.

عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی لرستان گفت: باید موفقیت‌ها و کارهای جهاد دانشگاهی در کشور تکثیر شوند و در جامعه اشاعه پیدا کنند.

کلیدواژه‌ها: جهاددانشگاهی لرستان جهاددانشگاهی استان لرستان


نظر شما :